• یکشنبه / ۴ آبان ۱۳۹۳ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: یادداشت
  • کد خبر: 93080401473
  • خبرنگار : 71132

اسیدپاشی، رسانه و امنیت

اسیدپاشی، رسانه و امنیت

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - یادداشت روز

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - یادداشت روز

عباسعلی منصوری آرانی - عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

وقتی مردم اخبار مربوط به اسیدپاشی را از رسانه‌های خودشان می‌شنوند، می‌بینند و می‌خوانند سوپاپ اطمینانی است برای این‌که به رسانه‌های خودشان اعتماد کنند اما اگر رسانه‌های ما در این زمینه کم‌کاری کنند در شرایطی که اخبار به راحتی در شبکه‌های مختلف پخش می‌شود مردم نیاز خود را برای دریافت این اخبار از رسانه‌های بیگانه دنبال می‌کنند. ما می‌دانیم که در این شرایط ممکن است آن‌ها خوراک‌هایی را در کنار این اخبار در اختیار مردم قرار دهند و اینجاست که آن‌ها این موضوع را مطرح می‌کنند که مسئولین نظام از این موضوع اطلاع داشتند یا آن را هدایت کردند و به گونه‌ای این فجایع را به گردن نظام می‌اندازند و موضوع را مدیریت می‌کنند.

اگر رسانه‌های داخلی ما در این زمینه ابتکار عمل را به دست بگیرند اجازه نمی‌دهند رسانه‌های خارجی وارد میدان شوند و هر خوراکی که خواستند را در اختیار مردم قرار دهند.

ایسنا با اقدام به موقع خود موجب آگاهی بخشی به مسئولین و ضابطان شد. من معتقد نیستم که ایسنا با این حرکت خود دشمن را هوشیار کرد بلکه ایسنا خودی‌ها را نسبت به وقوع این اتفاق هوشیار کرد و بعد از اطلاع‌رسانی ایسنا در این زمینه ما شاهد مورد دیگری از اسیدپاشی نبودیم. بدون شک در جامعه‌ای که خبرنگاران و خبرگزاری‌ها نسبت به شفاف‌سازی موضوعات اقدام می‌کنند آن جامعه به سمت امنیت و ثبات پیش خواهد رفت.

به هر حال یک واقعه بسیار وحشتناک رخ داده و بدون شک باید در ابعاد مختلف به این واقعه پرداخته شود. می‌توان از چند زاویه این بحث را موردنظر قرار داد. ممکن است این کار در اثر تلاش فردی که از لحاظ روانی دچار اختلالات شده باشد اتفاق افتاده باشد. در این صورت گفت‌وگو با جامعه‌شناسان، روان‌شناسان و کارشناسان هم می‌تواند به شناخت اینگونه افراد کمک کند و هم موجب پیشگیری از تکرار این حوادث شود. ضمن اینکه می‌توان به افرادی که دارای اختلالات روانی هستند یا نزدیکان‌شان توصیه کرد که آن‌ها را نزد روان‌پزشک ببرند. از این زاویه موضوعیت دارد که مطبوعات برای آگاه کردن افکار عمومی به این موضوع بپردازند و آن را به گونه‌ای تشریح کنند.

یکی از وظایف مطبوعات این است که با آگاهی دادن به مردم از فجایعی که ممکن است در جامعه رخ دهد پیشگیری کنند. از جمله این‌که چطور ممکن است به راحتی افراد به اسید دست پیدا کنند یا کارخانجات تولید و توزیع اسید چه اقداماتی باید انجام دهند که این محلول در دسترس همگان قرار نگیرد تا اگر فردی دارای مشکلات و اختلالات روانی بود نتواند به راحتی از آن استفاده کند. این‌ها مسائلی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد و حتما باید مطبوعات به آن بپردازند و مراکز توزیع را تحت فشار قرار دهند تا دسترسی افراد به این نوع مواد کنترل شده باشد. حتی ممکن است بشود نام و مشخصات کسانی که می‌خواهند اسید خریداری کنند را ثبت کرد.

از بعد دیگر این‌که خیابان‌ها و کوچه‌های‌مان نیازمند دوربین‌هایی است که برخی تحرکات و تخلفات را کنترل کند، موضوعی است که می‌تواند به آن پرداخته شود. این موضوعی است که به امنیت اجتماعی مربوط است و شاید بتوان از این طریق به کسانی که جنایت‌های خیابانی مرتکب می‌شوند یا سارقین خیابانی دسترسی پیدا کرد. به هر حال این‌که پلیس نمی‌تواند در مدت طولانی به عاملین اسیدپاشی دسترسی پیدا کند نشان می‌دهد ما از نظر امنیتی دچار نقایصی هستیم. در حالی‌که ممکن بود بتوان با نصب دوربین‌هایی در سطح شهر جلوی هزینه‌ای که اکنون پرداخت می‌کنیم را بگیریم.

نکته‌ای دیگر اینکه ممکن است گروه‌های سیاسی دست به ارتکاب این عمل زده باشند. کسانی که ضدانقلاب هستند و ابایی از ترور، بمب‌گذاری و ایجاد رعب و وحشت ندارند. می‌توان از این منظر به موضوع پرداخت و به همگان آموزش داد تا در همکاری با نیروهای امنیتی در شناسایی این گروه‌های معاند موثر واقع شوند. ممکن است گروه‌های سیاسی وجود داشته باشند که در اثر افراط به این نقطه رسیده باشند و دست به این حرکت بزنند. در تاریخ هم ما خوارج را داشتیم که حتی امام شیعیان را به شهادت رساندند. در ابتدای انقلاب هم گروه‌های این‌چنین در کشور بودند که حتی بزرگان ما را به شهادت رساندند؛ بنابراین ممکن است گروه‌های جدیدی در این قالب، این اقدامات را انجام داده باشند. از این بعد نیز می‌توان موضوع را بررسی کرد، بدون شک اینها در مسیری غیر از مسیر نظام حرکت می‌کنند.

از زاویه‌ای دیگر ممکن است رژیم صهیونیستی که می‌خواست فناوری هسته‌ای ما را با ترور دانشمندان‌مان تضعیف کند امروز بخواهد این ضربه را به صنعت توریسم کشور وارد کند. در این شکل هم کمک کردن به سیستم‌های امنیتی و آگاهی دادن به مردم می‌تواند کمک کند تا تاثیر صنعت توریسم را نشان دهد به ویژه در شرایطی که ما تلاش می‌کنیم از اقتصاد نفتی فاصله بگیریم. باید به این موضوع پرداخت که یک توریست برای بازدید از کشور احتیاج به آرامش و امنیت دارد و این اقدامات تاثیرات منفی زیادی دارد و به اقتصاد مقاومتی ضربه می‌زند.

این‌ها مواردی است که رسانه‌ها و مطبوعات می‌توانند در آن نقش‌آفرینی کنند. رسانه‌ها و به ویژه رسانه ملی در این میان سوپاپ اطمینانی خواهند بود تا مردم ما به شایعاتی که ممکن است معاندین یا رسانه‌های بیگانه مطرح کنند توجهی نداشته باشند.

من فکر می‌کنم ما باید از خبرگزاری ایسنا به خاطر شفاف سازی در این زمینه تشکر کنیم نه این‌که آن را مورد انتقاد قرار دهیم و به خاطر اطلاع رسانی به این رسانه تذکر دهیم. از نظر من اقدام هر رسانه داخلی برای اطلاع‌رسانی در این زمینه که در جهت تقویت نظام انجام شود، قابل تقدیر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۱۴:۳۷

بسيار متين بود و به نكات خوبي اشاره كرده بودند.

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۳:۵۳

منم با نظر دوستمون موافقم. ايسنا از انعكاس اخبار درستت متشكريم

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۸ ۲۲:۰۴

من به عنوان آدمي که حتي خلاصه ي نوشته هاي روزنامه هاي مملکت خودش رو از رسانه ها غير ايراني مطالعه مي کرده، تصديق مي کنم که عملکرد غير سوگيرانه و حرفه اي ايسنا در يک سال اخير باعث شده که اخبار رو تنها از اين خبرگزاري دنبال کنم. فعال و قابل اعتماد.