محققان ایرلندی که پیش از این در پژوهشی 12 ساله در مورد سلامت پرستاران از ارتباط مصرف گوشت قرمز در اوایل بزرگسالی با احتمال ابتلا به سرطان پستان پیش از یائسگی خبر داده بودند، به تازگی این نتایج را پس از 20 سال پیگیری تائید کردهاند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، در این بررسی 89 هزار پرستار در سنین پیش از یائسگی (متوسط 36سال) شرکت داشتند که در ابتدا پرسشنامه جیره غذایی را تکمیل کرده بودند.
در میان شرکتکنندگان، بیش از 2800 مورد سرطان پستان مستند وجود داشت. بررسیها با تطبیق عوامل متعدد و بالقوه محدودکننده نشان دادند که میزان زیاد دریافت گوشت قرمز در مقایسه با پائینترین میزان دریافت (1.5 پرس روزانه در برابر حدود یک پرس در هفته) با افزایش احتمال کلی سرطان پستان همراه است(احتمال نسبی برابر 1.2).
به گفته محققان، این در حالیست که دریافت زیاد گوشت ماکیان، ماهی، تخممرغ، صیفیجات و مغز آجیل با احتمال بیشتر سرطان پستان مرتبط نبود. وقتی دادهها براساس وضعیت یائسگی بررسی شد، دریافت بالاتر گوشت ماکیان با احتمال پائینتر سرطان پستان در زنان یائسه همراه بود ولی در زنان پیش از سن یائسگی این ارتباط وجود نداشت.
طبق ارزیابی محققان، جانشین کردن روزانه یک ظرف صیفیجات، ماکیان یا ترکیبی از صیفیجات، مغزها، ماکیان و ماهی به جای یک ظرف روزانه گوشت قرمز با احتمال قابل توجه کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان همراه است.
این پژوهش در هفتهنامه British Medical Journal منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات