رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با بیان اینکه در دانش سوادآموزی با مشکل رو بهرو نیستیم و تنها اطلاعرسانی ناکافی موجب آمار بالای بیسوادی شده گفت: باید مسئله سوادآموری را فراتر از یک نگاه آموزشی دنبال کرد.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، علی باقرزاده با اشاره به رتبه نخست ایران در رشد باسوادی در میان کشورهای منطقه، خاطرنشان کرد: ایران از نظر افراد باقی مانده بیسواد و مدیریت آنان از نظر سرعتی، پایینترین رتبه منطقه را داراست.
وی با بیان اینکه باید مسئله سوادآموری را فراتر از یک نگاه آموزشی دنبال کرد، گفت: هماینک 30 میلیون نفر در کشور یا بیسواد هستند یا تحصیلات مقطع ابتدایی دارند.
این مقام مسئول اضافه کرد: تمام کشورهایی که توانستهاند در موضوعی واحد به توسعه برسند، اراده جمعی در رشد آنها دخیل بوده که امید است اراده جمعی برای این موضوع نیز در کشور ما شکل بگیرد.
باقرزاده با بیان اینکه در سالهای گذشته جشن پایان بیسوادی در 18 هزار روستا و بخشهای کشور اعلام شد، افزود: این در حالی بود که سرشماری سال 90، همان آمار سال 85 را نشان میداد و اینکه تغییری در شمار بیسوادان اتفاق نیفتاده است.
هیج ناشری برای بزرگسالان کم سواد کتاب چاپ نمیکند
وی با بیان اینکه هیج ناشری در کشور ما برای بزرگسالانی که کم سواد هستند کتاب چاپ نمیکند که این خود یک معضل است، تصریح کرد: جزء محدود دستگاههایی هستیم که تنها از اعتبار دولتی استفاده میکنیم و تاکنون از هیچ ارگان و دستگاهی تقاضای کمک مالی نکردهایم.
93 درصد از سرپرستان خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد بیسواد مطلق هستند
رئیس سازمان نهضتآموزی کشور با اشاره به اینکه 93 درصد از سرپرستان خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد بیسواد مطلق هستند، بیان کرد: 80 هزار نفر از افراد با میانگین سنی 10 تا 49 سال در استان فارس، بیسواد هستند که برای باسواد شدن هر یک از آنها، 650 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایسنا، سیدمحمد احمدی، استاندار فارس نیز در دیدار با معاون وزیر آموزش و پرورش در محل استانداری فارس گفت: باید الگویی مناسب برای مبارزه با بیسوادی ارائه و برای اجرای آن تلاش کرد.
وی با بیان اینکه شاخص توسعه هر کشوری داشتن مردمی آگاه و باسواد است، گفت: وجود آمار بالای بیسوادی، در توسعه کشور رشد منفی دارد.
وی با تأکید بر به کارگیری الگویی برای رفع مشکل بیسوادی در کشور همانند الگویی که بهمن بیگی در عشایر ایجاد کرده بود، خاطرنشان کرد: الگوی آموزشی موفق بهمنبیگی، هرم اجتماعی عشایر را وارونه کرد.
استاندار فارس با بیان اینکه باید الگویی برای مبارزه با بیسوادی ارائه و برای اجرای آن تلاش کرد، اظهار کرد: باید با سرمایه خصوصی به صورت جدی وارد عرصه مبارزه با بیسوادی در استان و کشور شد که در این راستا میتوان از کسانی که در امر آموزش دانشاموزان عشایر فعال بوده و هستند برای ارائه الگوی مطلوب استفاده کرد.
98 درصد شهروندان ایرانی گروه سنی 10 تا 19 سال باسوادند
به گزارش ایسنا، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در کنفرانس خبری گفت: 98 درصد شهروندان کشور در گروه سنی 10 تا 19 سال باسواد هستند.
علی باقرزاده افزود: در حال حاضر طرح مهد بیسوادی در کشور با شناسایی دقیق مشکلات سودآموزی در سالهای گذشته در حال اجراست.
معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین به سه فرضیه پیشبینی شده برای یک میلیون و 719 هزار نفر از جمعیت 10 تا 49 سال بیسواد کشور اشاره و تصریح کرد: آموزش این گروه هدف در مدتهای سه، پنج و هشت سال برنامهریزی شده است.
باقرزاده فقدان تقاضا در جامعه هدف را مهمترین مشکل بیسوادی در کشور برشمرد و گفت: باید این دیدگاه و خسارتهای ناشی از آن را در جامعه بیسوادان کشور تقسیم کرد. تمام دنیا سوادآموزی را کاری سخت، پیچیده، پرهزینه و زمانبر میدانند که در این راستا در کشور ما مردم محوری، مخاطب محوری، مدرسه محوری و معلم محوری در زمره سیاستهای حوزه سوادآموزی قرار گرفته است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در ادامه با تصریح بر اینکه یک چهارم بیسوادان استان فارس را جامعه عشایر تشکیل دادهاند، بیان کرد: بر اساس آخرین سرشماری در سال 90، استانهای سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان و هرمزگان به ترتیب بالاترین آمار بیسوادی کشور را دارند.
باقرزاده با بیان اینکه نرخ رشد باسوادی در فارس دو درصد بالاتر از میانگین کشوری است، گفت: در سرشماری سال 90، 540 هزار نفر در استان فارس خود را فاقد مهارتهای سواد دانسته که معادل 13 درصد گروه سنی شش تا 49 سال استان محسوب میشوند.
وی رتبه کشوری فارس در باسوادی را رتبه هشتم اعلام کرد و گفت: در حال حاضر 80 هزار نفر در گروه سنی شش تا 49 سال در استان فارس بیسواد هستند که تعلیم 45 هزار نفر از آنان که اولیاء دانشاموزان هستند، در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور نرخ بیسوادی شهروندان ایرانی بالای شش سال را 14.6 و گروه سنی 10 تا 49 سال را 6.7 درصد ذکر و خاطرنشان کرد: 9 میلیون و 719 هزار نفر بالای شش سال در کشور بیسواد هستند که سه میلیون نفر از آنان زیر 50 سال هستند که یک امروز تنها میلیون و 700 هزار نفر از آنان باقی ماندهاند.
باقرزاده با ابراز تأسف از اینکه 40 درصد اتباع بیگانه که درصد زیادی از آنها را افاغنه مجاز تشکیل میدهند از مهارتهای سوادآموزی در کشور ما محروم ماندهاند، گفت: از پس از انقلاب تاکنون 700 هزار نفر از اتباع مجاز بیگانه در ایران باسواد شده که برای امسال نیز آموزش 10 هزار نفر دیگر در دستور کار قرار گرفته که 500 نفر از آنان در استان فارس هستند.
وی با اشاره به سه اصل پذیرفته شده در تمامی اسناد بینالمللی حوزه آموزش و پرورش، بیان کرد: تضمین و دسترسی همه افراد به آموزش به ویژه کودکان، تضمین کیفیت آموزشی و تربیت شهروند جهانی سه اصل پذیرفته شده در تمامی اسناد بینالمللی حوزه آموزش و پرورش است.
باقرزاده در ادامه به آمادگی افراد برای ارتباط با جامعه جهانی در حوزه آموزش اشاره و خاطرنشان کرد: آموزش، گرانیکاه تصمیمگیریها در برابر دسترسی به فرصتهای مختلف قرار دارد که با خدشه به آن دو مؤلفه دیگر در معرض مخدوش شدن قرار میگیرند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با بیان اینکه 250 میلیون کودک در سراسر جهان از آموزشهای کیفی در طول زمان تحصیل محروم هستند، گفت: آمار یونسکو نشان میدهد که نیمی از این جمعیت تجربه یک تا سهسال آموزش را داشتهاند، حال آنکه نرخ جذب کودکان شش تا 11 ساله ایران قریب به 98.5 درصد است و پس از انقلاب هر چه به سنین پایینتر وارد شدهایم، درصد افراد باسواد به طور قابل ملاحظهای افزایش پیدا کرده است.
انتهای پیام
نظرات