• یکشنبه / ۲۷ مهر ۱۳۹۳ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93072715120

رئیس انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی تاکید کرد

افزایش 5میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی و مهندسی با حل مشکل ضمانت‌نامه‌ها

رئیس انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی تاکید کرد:نباید صادرات خدمات فنی و مهندسی را با حجم صادرات سنجید، بلکه باید آن را با کیفیت و اثربخشی در توسعه فناوری، تکنولوژی و ارتباط با دنیا شناخت، چرا که می تواند اثر مناسب در قوام روابط سیاسی ایران با دنیا داشته باشد.

رئیس انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی تاکید کرد:نباید صادرات خدمات فنی و مهندسی را با حجم صادرات سنجید، بلکه باید آن را با کیفیت و اثربخشی در توسعه فناوری، تکنولوژی و ارتباط با دنیا شناخت، چرا که می تواند اثر مناسب در قوام روابط سیاسی ایران با دنیا داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، رضا انصاری در مراسم روز ملی صادرات که در سالن اجلاس سران برگزار شد با بیان اینکه جوایز صادراتی از سال 1381 بنا نهاده شده که 12 درصد رشد سالانه صادرات را به 45 درصد افزایش داده، گفت: این در شرایطی است که در سال 90 پرداخت این جوایز قطع شده است، از سوی دیگر، تحریم‌ها هم رونق گرفته و در حالی که جوایز صادراتی می‌توانست یک سرمایه گذاری ارزان و همچون چاشنی برای انفجار صادراتی باشد، متاسفانه پرداخت آن قطع شد.

وی ادامه داد: چنانچه صادرکننده بداند هشت درصد، جایزه صادراتی دارد می‌تواند تا 8 درصد تخفیف داده و قیمت‌های خود را رقابتی کند، این در شرایطی است که هم اکنون پیشنهاد صادرکنندگان ایرانی با 2 تا 5 درصد اختلاف در مقابل رقبا بازنده اعلام می شود.

انصاری با بیان اینکه در صدور ضمانت نامه ها نیز مشکلات بسیاری وجود دارد و به خاطر تحریم این مشکلات قدرت رقابت صادرکنندگان را کاهش داده است، افزود:‌ اما این مشکل راه حل دارد و اخبار حکایت از آن دارد که معاون اول رئیس جمهور شخصا بر روی حل مشکل ضمانت نامه‌ها وقت گذاشته و درصدد یافتن راهکارهای جدید است که چنانچه مشکل ضمانت نامه ها حل شود، صادرات خدمات فنی و مهندسی سالانه 4 تا 5 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

وی با تاکید بر اینکه از آمریکا تا ژاپن تمامی روسای جمهور پیگیر اجرای پروژه‌های فنی و مهندسی در بازارهای دنیا هستند، با اشاره به رقابت سنگین در بازارهای جهانی، گفت: قبل از وقوع بحران اقتصادی در دنیا اگر در یک مناقصه ایران مجبور به رقابت با سه کشور بود، بعد از سال 2008 مجبور به رقابت با 30 کشور شده ، چرا که بحران جهانی، سرمایه گذاری‌ها را به شدت کاهش داده و عرصه رقابت را تنگ کرده است.

وی افزود: بعد از وقوع تحریم یک ایرانی نمی تواند به راحتی پول جابه جا کرده، حساب باز کند و یا در مناقصات به سهولت شرکت کند، این در حالی است که علی رغم تمام شرایط، ایرانی‌ها هنوز هم در 55 کشور دنیا حضور دارند و در جاده های سنگلاخ با رقبایی که در راه‌های هموار گام برمی دارند، رقابت می‌کنند.

انصاری در عین حال افزود: ارزش صادرات خدمات فنی و مهندسی در شش ماهه نخست سال جاری به 5 میلیارد دلار رسیده در حالی که کیفیت این صادرات ارزشمند است، ضمن اینکه پتانسیل صادرات خدمات فنی و مهندسی امروز بیش از 20 میلیارد دلار در سال است که با حمایت‌های اندک دولت می‌توان به آن دست یافت.

انصاری در ادامه با بیان اینکه صادرات خدمات فنی و مهندسی ماندگاری بالایی را در بازارهای هدف به همراه دارد، خاطرنشان کرد: دوره اجرای هر پروژه عموما چندین سال به طول می‌انجامد و البته امروز نیز ایرانی‌ها در این عرصه بسیار موفق عمل می‌کنند به نحوی که پروژه‌های آنها بسترساز و قوام بخش روابط سیاسی دوجانبه با کشورهای دنیا است.

رئیس انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ادامه داد: از سال 1373 تاکنون ایرانی‌ها در بازارهای دنیا خوشنامی‌های بسیاری کسب کرده و علی رغم صدور 650 ضمانت نامه برای پروژه‌های فنی و مهندسی ایران تنها یک ضمانت نامه ضبط شده است که این رکورد جالبی در دنیا به شمار می‌آید.

وی با اشاره به بازدید وزیر صنعت معدن و تجارت از پروژه های ایرانی در ونزوئلا، گفت: رئیس جمهور ونزوئلا، ایران را موفق ترین، ارزان ترین و باکیفیت ترین کشور مجری پروژه در کشورش دانسته که این شایسته تقدیر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha