معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: با استفاده از فرصت مدیریتی که در کشور ایجاد شده و با همگرایی میان دستگاه های مختلف، میتوان از تخریب بیشتر بافتهای تاریخی در کشور جلوگیری کرد.
محمدسعید ایزدی، مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران بهسازی شهری ایران در گفتوگو با خبرنگار ایسنا درباره برنامه ریزی های صورت گرفته برای جلوگیری از تخریب بافتهای تاریخی در سراسر کشور اظهار کرد: اولین قدم آن است که برنامههای مصوب شده برای این محدودهها اجرایی شود.
وی افزود: برای بیش از 120 بافت تاریخی شهرهای کشور طرح تهیه کردهایم، ولی متاسفانه دستگاههای متولی اجرا به طرحها التزامی ندارند.
ایزدی با بیان اینکه در وهله اول می توان گفت در بهترین شرایط از لحاظ مدیریتی در کشور قرار داریم، افزود: یعنی از لحاظ تاریخی وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و میراث فرهنگی تشکیل کمیتهای دادهاند و برای حفاظت از بافتهای تاریخی یک همگرایی متناسب ایجاد شده است.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران بهسازی شهری ایران تاکید کرد: مساله مهم آن است که اولویتها تشخیص داده شود و تا جایی که میشود از تخریب بیشتر بافتهای تاریخی در کشور جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه شورای عالی شهرسازی مواردی را در دستور کار قرار داده، افزود: باید بتوانیم دستگاههای محلی را قانع کنیم که امر حفاظت از بافتهای تاریخی را به جای تخریب این بافتها در اولویت قرار دهند.
ایزدی با بیان اینکه دنیا به راحتی به راه حلهایی رسیده که ضمن حفاظت از بافتهای تاریخی شرایطی را برای کارکردهای جدید از این بافتها در نظر گرفته، تصریح کرد: اما ما هنوز درصدد تخریب این بافتها در کشور هستیم.
وی با اشاره به پنج طرح پایلوت که با مشارکت میراث فرهنگی در نظر گرفته شدهاند تا با حفاظت از این بافتها زندگی جدید هم در آنها جریان پیدا کند، افزود: یکی محور آب برنو در شهر ساری، سه مرکز محله در شهر همدان، محور تاریخی الوی در کاشان، محور تاریخی کوتی در بوشهر و بافتهایی در شهر دزفول با کمک شهرداری و دستگاههای دیگر در حال مرمت و بازسازی قرار دارند.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران بهسازی شهری ایران خاطرنشان کرد: امیدواریم با اجرای این طرحها شهرداریها در شهرهای مختلف از فرصت به وجود آمده در دولت استفاده کنند تا برای بازسازی و محافظت بافتهای فرسوده اقدامات لازم صورت گیرد.
انتهای پیام
نظرات