دانشمندان کانادایی دریافتند استفاده از نوعی ابزار برای اعمال فشار و ارتعاش به پوست پیش از واردشدن واکسن به آن، درد ناشی از واکسیناسیون را کاهش میدهد.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، یکی از هر 10 نفر از واکسن ترس دارند و این امر دارای پیامدهای منفی از جمله کاهش نرخ واکسیناسیون و اهدای خون است.
ویلیام مککی، استاد علم بیهوشی در پزشکی بعد از عمل و مدیریت درد در دانشگاه Saskatchewan کانادا، رهبر ارشد این مطالعه اعلام شد.
نتایج این پژوهش نشان میدهد استفاده از ابزاری که پیش از ورود واکسن به درون پوست، به آن فشار و ارتعاش اعمال کند، در کاهش درد واکسن بسیار موثر است. این امر به طور قابلتوجهی حس درد را از طریق بستن گذرگاهی که سیگنالهای درد را به مغز میفرستد، کاهش میدهد.
دانشمندان استفاده از فشار، ارتعاش و خنکسازی یا گرمکردن را در 21 بزرگسال بررسی کردند. سوزن پلاستیکی که پوست را نمیشکافد اما درد واکسنمانند تولید میکند، در شانه آنها فرو برده شد. محققان حاضر در این مطالعه سطوح فشار، ارتعاش و دما را برای تعیین میزانی از این آنها که بیشترین مزیت را داشتند، آزمایش کردند.
نتایج نشان داد درک درد با اعمال میزان خاصی از فشار و ارتعاش به محل واکسن و پیش از استفاده از سوزن پلاستیکی، تا حد قابلتوجهی کاهش یافت.
این مطالعه باید در کودکان هم انجام شود چون آنها درد را به صورت متفاوتی تجربه میکنند. افزودن گرما یا سرما به محل درد نیز میتواند در کاهش درد آنها موثر باشد.
مولفههایی مانند فشار، ارتعاش و دما گذرگاهی را که به مغز امکان ثبت درد میدهد، میبندند.
جزئیات این دستاورد علمی در نشست سالانه علم بیهوشی 2014 ارائه شد.
انتهای پیام
نظرات