وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات در اولین روز نمایشگاه تلهکام به بازدید از این نمایشگاه پرداخت و گفت: ناراحت کننده بود که سال گذشته در نمایشگاه تلهکام شرایط به گونهای بود که همه به سمت صفر میرفتند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود واعظی صبح امروز در مراسم افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه تلهکام در نمایشگاه بینالمللی تهران اظهار کرد: سال گذشته زمانی که برای افتتاحیه نمایشگاه تلهکام آمدیم با توجه به فعالیتهای قبلی که دراین حوزه داشتم و شناختی که از مخابرات برایم حاصل شده بود متاسف شدم که چرا در این حوزه همه به سمت صفر میل میکنند اما امسال کمی امیدواری بیشتر شده و امیدواریم با گسترش حمایت از بخش خصوصی و تولید داخلی شرایط بهتری نیز ایجاد شود.
او در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر برای فضای ICT کشور برنامهریزیهای جدیدی صورت گرفته و با ورود 3G و ارائه خدمات نسلهای بالاتر توسط اپراتورهای موبایل امروز ارائه پهن باند توسط موبایل به حالت گسترده درآمده است اما به دنبال آن هستیم که شبکه پهن باند ثابت را نیز راه اندازی کنیم که این مورد فضای جدیدی در عرصه ICT کشور ایجاد میکند.
وی از پروژههایی مانند تدبیر که تا دو ماه دیگر مناقصه آن برگزار می شود یا پروژه امید به عنوان دیگر طرحهای وزارت ارتباطات نام برد و اظهار کرد: طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته قرار است ظرف دو سال آینده سه تا چهار هزار میلیارد سرمایهگذاری در این عرصه داشته باشیم که انتظار ما آن است که چهار برابر این مقدار را نیز بخش خصوصی سرمایهگذاری کند.
واعظی همچنین به ورود نسلهای بالاتر ارتباطی توسط اپراتورهای موبایل اشاره کرد و گفت: با روندی که برای ارائه 3G و نسلهای بالاتر در پیش است می توان ادعا کرد که ظرف چند ماه آینده تمام نقاط کشور میتوانند از شبکه نسل سه و نسلهای بالاتر ارتباطی بهره مند شوند.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات در ادامه صحبتهای خود اظهار کرد: مبنایی که ما در دوره جدید وزارت ارتباطات در نظر گرفتهایم آن است که از این پس کمتر واردکننده باشیم چرا که تکنولوژی در دنیا به سرعت در حال تغییر است و شاید هیچ حوزه دیگری نباشد سرعت تغییر در آن به اندازه این حوزه بالا باشد بر همین اساس لازم است ما هم در کشور همگام با پیشرفت تکنولوژی در دنیا پیش برویم.
واعظی در ادامه صحبتهای خود بر نگاه مثبت دولت به فعالیت هر چه بیشتر بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: بسترهای لازم در حال آماده سازی است تا علاوه بر آن که از تولیدات داخلی استفاده به عمل میآید برای فعالیت هر چه بیشتر بخش خصوصی نیز همکاریهای لازم به عمل آید.
وی همچنین به تدوین سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره و با تاکید بر اینکه از میان 24 بند تدوین شده چند بند آن مستقیما به حوزه ICT مربوط میشود اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به این سیاستها لازم است تعامل نزدیک میان دولت و مردم و همچنین دولت و بخشهای خصوصی شکل بگیرد چرا که بدون این تعاملات قطعا نمی توان در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی موفق شد.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات همچنین اظهار کرد: در وزارت ارتباطات تاکید جدی داریم که تمام امور به بخش خصوصی سپرده شود و دولت تنها در مواردی که نیاز به سرمایهگذاریهای بالا دارد یا به مسائل امنیتی مربوط میشود ورود پیدا کند.
واعظی عنوان کرد: مدتی پیش کار بزرگی در این عرصه انجام شد و با صدور مجوز ارائه خدمات نسلهای سوم و بالاتر به نوعی اپراتورها از بند اسارت ارائه تکنولوژی آزاد شدند و اکنون با ارائه خدمات این نسلها اپراتورها میتوانند نیازهای بیشتری را پاسخ داده و براساس تکنولوژی و فارغ از محدودیتهای مربوط به نسلهای مختلف به مردم خدمات ارائه کنند.
او همچنین اظهار کرد: از سال گذشته با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هماهنگیهای مختلفی صورت گرفته و به آنها پیشنهاد داده ایم که معاون توسعه فنآوری وزارت ارتباطات به عنوان معاونت ICT آن نهاد نیز همکاری کند.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات همچنین به توافقات صورت گرفته در راستای حمایتهای 30 میلیارد تومانی از پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی خبر داد و افزود: بخشی از این مبلغ تاکنون دراختیار این نهادها قرار گرفته و مابقی آن نیز به تدریج واریز خواهد شد و البته قرار نیست این رقم تمام حمایت ما از این شرکتها باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به پروژههای مختلفی که در وزارت ارتباطات طراحی شده اظهار کرد: خطی از تهران تا اصفهان در نظر گرفته شده و علاوه بر آن پروژهای به نام توانا طراحی شده است که مسیری حدود 10 هزار کیلومتر فیبر نوری را پوشش می دهد و حدود 633 میگابیت بر ثانیه دیتا منتقل می کند و حدود 110 هزار مگابیت بر ثانیه ظرفیت انتقال دارد.
واعظی از اپراتورها و شرکت مخابرات هم خواست که در فعالیتهای خود توجه بیشتری به همکاریهای مختلف و حمایت از بخش خصوصی داشته باشند و افزود: اگر بخواهیم کشور توسعه پیدا کند راهی دیگری نداریم و باید علاوه بر استفاده از تولیدات داخل شرایط را به گونهای پیش ببریم که برای بازارهای مختلفی که در دنیا وجود دارد نیز برنامه صادرات داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات