• چهارشنبه / ۹ مهر ۱۳۹۳ / ۰۰:۵۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93070905383
  • خبرنگار : 71448

بررسی یک سال تجارت خارجی ایران

گندم صدرنشین واردات شد

گندم صدرنشین واردات شد

حجم تجارت خارجی ایران در شش ماهه نخست سال جاری با 31 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 49 میلیارد و 690 میلیون دلار رسیده است.

حجم تجارت خارجی ایران در شش ماهه نخست سال جاری با 31 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 49 میلیارد و 690 میلیون دلار رسیده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بر اساس تازه ترین آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در نیمه نخست سال جاری 23 میلیارد و 669 میلیون دلار کالا از کشور صادر شده است که این رقم در مقایسه با آمار مقدماتی شش ماهه نخست سال گذشته که بر اساس اعلام گمرک 17 میلیارد و 972 میلیون دلار بوده است به میزان 31 درصد افزایش داشته است.

از سوی دیگر حجم واردات نیز در نیمه نخست امسال برابر با 26 میلیارد و 21 میلیون دلار بوده است. با توجه به اینکه رقم واردات ایران در مدت مشابه سال قبل بر اساس آمار گمرک 19 میلیارد و 935 میلیون دلار بوده است، بنابراین حجم واردات ایران نیز نسبت به سال گذشته افزایش 30 درصدی را تجربه کرده است.

به این ترتیب حجم تجارت خارجی ایران در یک سال گذشته به طور متوسط 30 درصد افزایش داشته و به رقم 49 میلیارد و 690 میلیون دلار رسیده است.

همچنین قیمت هر تن کالای صادراتی ایران در شش ماهه نخست سال 1392 در حدود 431 دلار بوده است که بر اساس آمار گمرک این رقم در مدت مشابه سال جاری با افزایش 13 درصد روبرو بوده که بنابراین قیمت هر تن کالای صادراتی در سال جاری به حدود 487 دلار رسیده است.

اقلام عمده صادرات غیر نفتی در مدت یاد شده شامل پروپان مایع شده، متانول و بوتان مایع شده بوده وعمده ترین خریداران کالاهای صادراتی کشورمان هم به ترتیب چین،عراق، امارات متحده عربی، افغانستان و هند بوده‌اند.

این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته اقلام عمده صادراتی ایران سنگ آهن به هم فشرده نشده و کنسانتره‌های آن، اوره و متانول بوده است، اما مشتریان صادرات ایران نسبت به گذشته تفاوتی نکرده‌اند.

عمده واردات کشورمان نیز در این مدت به گندم، وسایل نقلیه با موتور پیستونی درون سوز با حجم سیلندر بیشتر از 1500 سانتیمتر مکعب، برنج، ذرت و کنجاله سویا اختصاص دارد که عمده کشورهای صادرکننده کالا به ایران هم در شش ماهه نخست امسال به ترتیب امارات متحده عربی، چین، هند، کره جنوبی و ترکیه بوده‌اند.

بر اساس این گزارش در بخش اقلام عمده وارداتی گندم در سال گذشته در رده چهارم قرار داشت که با صعود سه پله‌ای در سال جاری در صدر واردات ایران قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، در سال گذشته برنج عمده‌ترین قلم وارداتی ایران بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۱۳:۴۶

پس چي ميگن خودکفا شديم تو کاشت و برداشت گندم

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۱۴:۱۸

اونوقت ديگرون متهم به دادن آمارهاي الکي ميشوند!!!

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۱۴:۴۶

خودکفايي فقط در بالا کشيدن پول مردم صحت داره

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۱۸:۲۲

واقعا کشور وسيع ما بايد اين وضعيت را در کشاورزي داشته باشد که عمده واردات ما بايد گندم و برنج باشد

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۱۸:۲۶

چشم وزارت جهاد کشاورزي روشن

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۰۹:۰۰

واي بر مابه كجا داريم ميريم؟از آموزه هاي اصلي اسلام و گفته هاي پيامبر (ص) اينه كه مسلمونا بايد در غذا و پوشاك خود كفا باشن كه ما نيستيم،چرا؟مگه مقام معظم رهبري نفرمود به سمت توليدغذا بريد؟فرمود غذا يعني گندم ذرت و برنج و سويا نه گوجه و خيار،مسؤلين دارن چيكار ميكنن؟؟؟؟؟

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۰۹:۳۲

روحاني مچکريم.

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۰:۳۹

خوش به حال كشاورزان كشورهاي صادر كننده گندم به ايران .كشاورزان ماروز به روز تحليل ميروند

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۷:۴۰

خوش به حال کشاورزان کشورهاي بيگانه