قاچاق اعضای بدن انسان جزو وحشتناکترین و غیراخلاقیترین جرائم است و مطالعات اخیر نشان میدهد که برخی موسسات قانونی با مخفیسازی آمار واقعی به این تجارت تلخ دامن میزنند.
به گزارش سرویس حوادث خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در بسیاری از موارد وقتی قاچاق اعضای بدن انسان صورت میگیرد سرویسدهندگان خدمات درمانی برای اینکه منافع خودشان به خطر نیافتند کمک میکنند تا این اقدامات قانونی جلوه کند و در مواردی نیز حتی آمار واقعی وقوع این جرائم را مخفی میسازند. در حقیقت هیچ کس نمیداند دقیقا قاچاق اعضای بدن انسان در سراسر جهان با چه آماری صورت میگیرد.
دکتر «آنا مانزانو» از دانشگاه لیدز و متخصص ارشد این مطالعه گفت: در صورتی که کشورها برای مقابله با این مشکل اقدامی انجام ندهند پیامدهایی که متوجه اهداکنندگان و دریافتکنندگان عضو میشود، وحشتناک خواهند بود. از سال 1906 میلادی تاکنون تقاضای جهانی برای دریافت اعضا و بافتهای اهدایی به طور قابل توجهی افزایش یافته است. با گذشت زمان، جراحان به تواناییهای جدیدی در انجام عمل پیوند دست یافتهاند که اولین مورد موفقیتآمیز آن عمل پیوند کلیه در سال 1954 بوده و پس از آن پیوند کبد، قلب، پانکراس، ریه، روده، دست و حتی پیوند صورت در سال 2010 میلادی انجام گرفت.
هرچند در سال 2013 میلادی مجموع 121 هزار و 272 آمریکایی در صف انتظار دریافت عضو اهدایی بودند در حالی که 28 هزار و 954 نفر یک عضو اهدایی دریافت کرده بودند.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال دیلی، بررسیها نشان میدهد بیش از 114 هزار مورد پیوند اعضا در سال در 100 کشور جهان انجام میشود. با در نظر گرفتن افزایش متقضایان اعضای پیوندی در صورتی که کشورها برای مقابله با معضل رو به رشد قاچاق اعضای بدن اقدام نکنند، افراد بیشتری قربانی این جرم خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات