پژوهش جدید دانشمندان با همکاری موسسه تحقیقات مغز ژاپن برای نخستین بار نشان داده بین نواحی مغز که مسؤول حافظه چشایی در بافت منفی هستند و نواحی که مسئول پردازش حافظه زمانی و مکانی در تجربه حسی هستند، ارتباط وجود دارد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ناحیهای از مغز که مسؤول ذخیرهکردن حافظه طعمهای جدید است، «قشر طعم» نام دارد که در ناحیه نسبتا عایقبندیشدهای در مغز انسان موسوم به قشر insular قرار دارد. ناحیه مسؤول فرمولبندیکردن حافظه مکانی و زمانی تجربه نیز هیپوکامپ نام دارد.
تاکنون محققان تصور میکردند ارتباط مستقیمی بین این نواحی وجود ندارد و این که ناحیه پردازشکننده اطلاعات درباره یک مزه با زمان و مکانی که فرد آن مزه را تجربه میکند، ارتباطی ندارد. بنابراین تصور عام این بود که قرارگرفتن در معرض یک مزه بد در هر جایی منفی خواهد بود و مغز سوای مکان یا زمان تجربه طعمی خاص، حافظه مزهای برای خود شکل میدهد.
دانشمندان با همکاری محققان موسسه تحقیقات مغز ژاپن برای نخستین بار نشان دادهاند ارتباطی کاربردی بین این نواحی مغز وجود دارد.
بر اساس این مطالعه، زمانی که فرد به مکانی باز میگردد که در آن مزهای مرتبط با احساسی بد را تجربه کرده، حافظه منفی او از آن مزه خاص در مقایسه با زمانی که وی همان مزه را در مکانی کاملا متفاوت تجربه میکند، به طور ناخودگاه بسیار قویتر است.
این مطالعه پیچیدگی و غنیبودن تجارب حسی سادهای را نشان میدهد که در مغز حک شدهاند.
جزئیات این تحقیق در Journal of Neuroscience منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات