• سه‌شنبه / ۱ مهر ۱۳۹۳ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93070100165
  • خبرنگار : 71467

75 روز تا رمز‌گشایی از بودجه 94

75 روز تا رمز‌گشایی از بودجه 94

بعد از بودجه سال جاری لایحه بودجه سال آینده دومین لایحه‌ای است که بعد از حدود 12 سال در پاییز به مجلس می‌رود.

بعد از بودجه سال جاری لایحه بودجه سال آینده دومین لایحه‌ای است که بعد از حدود 12 سال در پاییز به مجلس می‌رود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با وجود این‌که بنابر قانون، دولت‌ها باید لایحه بودجه سال بعد را تا نیمه آذرماه تدوین کرده و به مجلس تحویل دهند تا سال گذشته بیش از یک دهه بود که این لوایح حتی تا پایان پاییز هم به نمایندگان سپرده نمی‌شد.

بعد از لایحه بودجه سال 1380 که در 16 آذرماه 1379 به مجلس رفت، مابقی لوایح با تاخیر‌های 20 تا 80 روزه تقدیم شدند. به گونه‌ای که در اوج این بی‌نظمی‌ها دولت دهم لایحه بودجه سال گذشته را در نیمه‌ اسفند 1391 ارائه کرد.

اما بعد از تغییر دولت در سال گذشته، تقدیم به موقع لایحه بودجه در نیمه آذرماه محور برنامه‌های مالی دولت قرار گرفت و با وجود زمان محدود و اصلاحاتی که به تازگی در قانون بودجه سال 1392 انجام شده بود و عملکرد مشخصی از آن وجود نداشت، بخشنامه بودجه سال جاری در 23 مهرماه 1392 برای تعیین چارچوب‌ها و دریافت پیشنهاد بودجه‌ای به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد. این در حالی است که لایحه بودجه 780 هزار میلیاردی سال جاری با تاخیر دو روزه به دلیل تعطیلات در 17 آذرماه 1392 توسط رییس جمهور به مجلس رفت و بعد از تحلیل و بررسی نمایندگان با سقف 803 هزار میلیارد تومان به تصویب رسید.

در عین حال آیین‌نامه‌های قانون بودجه 1393 هم برخلاف سال‌های قبل تا پیش از به پایان رسیدن سال 1392 تهیه و تصویب شد تا آغاز سال جاری شروع اجرای بودجه همین سال نیز باشد.

اما از چند ماه قبل نوبخت – معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور – بارها بر اراده این معاونت برای ارائه‌ی لایحه بودجه سال 1394 در نیمه آذرماه تاکید کرده است. به‌طوری که حتی پیش از ابلاغ بخشنامه بودجه سال آینده دستورالعمل‌های آن به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.

اگرچه هنوز بخشنامه بودجه سال 1394 به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ نشده و چارچوب‌ها و ویژگی‌های اصلی این بودجه هنوز اعلام نشده است، اما مشخصا تدوین بر پایه بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد در آن پررنگ‌تر از سال‌های گذشته خواهد بود و از اظهارات مقامات بودجه‌ای این‌گونه به نظر می‌رسد که برخلاف سال گذشته که نزدیک به چهار دستگاه بودجه‌ریزی عملیاتی را به‌طور کامل اجرا کردند، برای سال آینده بخش زیادی و یا احتمالا تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف به بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد خواهد بود.

همچنین از دیگر ویژگی‌های قانون بودجه سال آینده حذف بیش از 60 تبصره تکراری از لایحه بودجه است که هر سال به مجلس می‌رفت و وقت زیادی را برای بررسی صرف می‌کرد. این در حالی است که معاونت برنامه‌ریزی در ماه‌های اخیر تبصره‌های تکراری را جدا کرده و طی لایحه‌ای به مجلس برد و با تصویب آنها دیگر از امسال نیازی به بررسی مجدد ندارند.

اما سایر بخش‌های بودجه نظیر منابع، مصارف، تراز عملیاتی، میزان واگذاری‌ها یا تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، همچنین نرخ ارز یا قیمت نفت از هم‌اکنون مشخص نیست و باید برای رمزگشایی از جزئیات بودجه سال 1394 که تمامی تحولات اقتصادی این سال را مورد توجه قرار می‌دهد تا 75 روز دیگر (15 آذرماه) منتظر ماند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha