• شنبه / ۲۹ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 93062916973
  • منبع : دانشگاه آزاد اسلامی

نامه دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد به نجفی

نامه دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد به نجفی

جمعی از دانشجویان دکتری محیط زیست دانشگاه‌ آزاد در نامه‌ای سرگشاده به سرپرست وزارت علوم، نسبت به افزایش ظرفیت دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی انتقاد کردند.

جمعی از دانشجویان دکتری محیط زیست دانشگاه‌ آزاد در نامه‌ای سرگشاده به سرپرست وزارت علوم، نسبت به افزایش ظرفیت دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی انتقاد کردند.

به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، در بخشی از این نامه سرگشاده که به پیوست کارنامه تعدادی از دانشجویان آزمون دکتری محیط زیست دانشگاه آزاد و جداول مقایسه‌ای رتبه و ظرفیت پذیرش رشته محیط زیست این دانشگاه طی سال‌های 87 تا 93 ضمیمه شده، آمده است:‌

"

همانگونه که مستحضرید جناب آقای دکتر میرزاده، رئیس محترم دانشگاه آزاد اسلامی اعلام نمودند که "افزایش ظرفیت در مقطع دکتری 1.77 برابر می باشد و افزایش 8 برابری کذب محض است"، اما اینجانبان به شما اعلام می داریم که متاسفانه تنها واقعیت موجود همان افزایش 8 برابری می باشد. بعنوان مثال رشته علوم محیط زیست (شامل سه گرایش آلودگی های محیط زیست، تنوع زیستی و آمایش محیط زیست) که تا سال 92 حداکثر 37 نفر را به مصاحبه دعوت کرده و تنها 16 نفر را در این سه رشته جذب کردند در سال 1393با اقدامی ناباورانه بجای 37 نفر از 228 نفر دعوت به مصاحبه شد و بجای 16 نفر، حدود 150 را جذب شده اند (تمامی مدارک به پیوست ضمیمه نامه می باشد). البته شاید در ظاهر این همه پذیرش جنبه منفی نداشته و ممکن است برای خیلی از داوطلبان خوشحال کننده باشد و خیلی‌ها نیز آرزوی دیرینه خود یعنی پذیرش در مقطع دکتری را دست یافتنی تر ببینند، ولی باید منتظر عواقب ناخوشایند این سونامی پذیرش در مقطع تخصصی دکتری بود.

در ادامه نامه بااشاره به امکان انتخاب رشته مجدد در رشته محل های جدید مقطع دکتری تخصصی دانشگاه آزاد و اعلام افزایش ظرفیت در این مقطع آمده است:‌ به عنوان نمونه تنها در رشته محیط زیست در حالی که در هنگام ثبت نام اولیه تنها واحد علوم تحقیقات تهران برای داوطلبان قابل انتخاب بود، در مرحله انتخاب رشته مجدد و پس از اعلام نتایج علاوه بر واحد قبلی، هفت واحد دانشگاهی دیگر، یعنی واحدهای تهران شمال، یزد، کرمانشاه، همدان، دماوند، اهواز و اراک نیز برای انتخاب در دسترس داوطلبان قرار گرفت!

عدم تجزیه و تحلیل بین بازار عرضه وتقاضای کار در رشته محیط زیست و نگاه مادی به دانشجو مانند کالای تجاری و لوکس جهت سودآوری بیشتر عاقبت خوشی نخواهد داشت. نکته تاسف بار و قابل تامل این است که چگونه در عرض یک هفته امکان افزایش ظرفیت دانشگاه آن هم بیشتر از قاعده در مقطع دکتری فراهم شده است؟ چگونه پذیرش دانشجوی دکتری در واحدهایی ممکن شده که تا چند هفته پیش اصولا صحبتی از برقراری رشته جدید در آنها نبوده و نه تنها برای سنجش داوطلبان در این واحدها هیچ مصاحبه ای به عمل نیامده بلکه در فهرست ظرفیت اولیه حتی به صورت محدود هم وجود نداشته اند؟ چگونه ممکن است هیات علمی لازم برای آموزش دانشجوی دکتری در واحدهایی مثل اراک و کرمانشاه در عرض چند هفته تامین شده باشد؟ آن هم در حالیکه بسیاری از این واحدها حتی سابقه پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد را برای رشته مذکور نداشته اند.

این دانسجویان همچنین تاکید کردند: وزارت علوم لازم است همان گونه که مدارک صادر شده از خارج کشور را ارزیابی می نماید، با دقت به ارزیابی مراکز پذیرش دانشجو در کشور نیز اهتمام ورزد و از تصویب رشته محل ها بدون رعایت استانداردهای لازم خودداری و از فعالیت مراکز و مؤسساتی که از حداقل های لازم برای پذیرش دانشجو برخوردار نیستند، جلوگیری نماید. با وضع آیین نامه های دقیق‌تر و سخت گیرانه تر، و با ارزیابی مدام امکانات دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، باعث ارتقاء کیفیت آموزش کشور گردد. به راستی باید توجه داشت که کاهش مداوم کیفیت آموزش کشور و سیر نزولی کارآیی دانش‌آموختگان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی می تواند لطمات جبران ناپذیری به عرصه دانش و پژوهش کشور وارد سازد. دیری نخواهد پایید که شاهد ورود افرادی با حداقل تخصص و شاید تعهد، در عرصه اجتماع باشیم و چنین افرادی قرار است تصمیمات کلیدی را در جامعه اتخاذ نمایند. "

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۶:۰۵

لطفا اين نامه را به کمسيون آموزش و تحقيقات مجلس نيز ارسال کنيد تا از عمق فاجعه باخبر شوند.

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۷:۴۳

سلام. تو رو خدا در مورد رشته معماري هم گزارش تهيه کنيد. در اين رشته افزايش 8 برابري که هيچ! افزايش 30 برابري بوده متاسفانه!

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۸:۵۲

متاسفانه اين اتفاق در کليه رشته ها در مقطع دکتري رخ داده و باعث زير سوال رفتن ارزش تحصيلات تکميلي در اين دانشگاه شده است. افزايش ظرفيت در مقطع ارشد هم بسيار تاسف‌بار است. بعلاوه عدم رعايت قوانين در مورد آزمون جامع دکتري اعم از افزايش بي منطق تعداد دروس به هفت درس يا حضور درسها و شيوه هاي ارزيابي غير تخصصي در آزمون جامع دکتري تخصصي اين دانشگاه در برخي واحدها هم از جمله مشکلات دانشجويان دکتري دانشگاه آزاد است

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۹:۲۴

معاونت سنجش آزاد جواب اعتراض اين دوستان رو در سايت آنا داده است!! بخدا در يك ماه گذشته يك آمار دقيق رو نتونستند بدن، خواهش ميكنم براي حفظ حداقلهاي اخلاقي در جامعه از رواج اين همه توجيه و دروغ جدا خودداري كنيد، جوابيه آزاد دقيقا شبيه يك جوك است، شما در مورد رشته‌هاي برق، عمران، مكانيك، معماري، حقوق، حسابداري و ... چه جوابي ميدهيد؟ بخدا مردم از شماها بيشتر ميفهمند، يكم منطقي‌تر صحبت كنيد! لطفا يك پيام هم كه در جهت تاييد آقايان نيست هم درج كن

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۸:۳۴

فقط تو محله ي ما هفت تا آقاي دکتر و چهار تا خانم دکتر دارن زندگي مي کنن.

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۸:۵۲

اين اتفاق در ساير رشته‌هاي دکتري بويژه مديريت هم افتاده همين طور در مقطع کارشناسي ارشد! در سالهاي اخير آنقدر کميت دانشجويان بر کيفيت آموزش برتري داشته که متاسفانه شاني براي تحصيلات تکميلي نمانده و آنهايي که با تلاش و زحمت بسيار در اين دوره ها قبول شدند اکنون فقط افسوس مي خورند

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۹:۱۰

ظاهرا رسالت دانشگاه آزاد نه تامين عدالت آموزشي بلکه متلاشي کردن نظام آموزش عالي کشور است. افرادي وارد مقطع دکتري شده اند که متاسفانه هنوز اصطلاحات و الفباي اوليه رشته‌اي که در آن درس مي‌خوانند را بلد نيستند چه رسد به اينکه در عالي‌ترين سطح دانشگاهي کشور مشغول تحصيل باشند. کجاي دنيا در مقطع دکتري سر يک کلاس درس 20 نفر نشسته‌اند که ما دوميش باشيم؟؟؟؟؟؟؟