• شنبه / ۲۹ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93062916876

تولید جوهر الکترونیکی رسانا مبتنی بر نانو ذرات طلا

تولید جوهر الکترونیکی رسانا مبتنی بر نانو ذرات طلا

محققان ژاپنی جوهر رسانای جدیدی از جنس نانو ذرات طلا تولید کردند که می‌توان با آن روی زیرلایه‌های انعطاف‌پذیر الگودهی کرد. این گروه با این جوهر، روی کاغذ صاف مدار الکترونیکی ایجاد کردند.

محققان ژاپنی جوهر رسانای جدیدی از جنس نانو ذرات طلا تولید کردند که می‌توان با آن روی زیرلایه‌های انعطاف‌پذیر الگودهی کرد. این گروه با این جوهر، روی کاغذ صاف مدار الکترونیکی ایجاد کردند.

محققان دانشگاه اوکیاما موفق به ساخت جوهری شدند که با استفاده از آن می‌توان مدارات الکترونیکی را در دماهای بسیار پایین چاپ کرد. از آنجایی که این جوهر نیاز به دمای بالا ندارد می‌توان از آن برای ایجاد مدار روی زیرلایه‌های انعطاف‌پذیر نظیر پلاستیک استفاده کرد.

ادوات نیمه‌ هادی چاپی به دلیل هزینه پایین، بسیار مورد توجه بوده‌اند. تاکنون بیشتر این ادوات از جنس سیلیکون ساخته شده و در نتیجه محدودیت‌های سیلیکون در این ادوات وجود دارد. اما با ارائه این جوهر جدید می‌توان مدارات الکترونیکی را روی زیرلایه‌های انعطاف‌پذیر مختلف نظیر پلاستیک قرار داد بدون این که نیاز به فرآیند آنیلینگ باشد.

هرچند توسعه ترانزیستورهای سیلیکونی لایه نازک موجب رشد صنعت ادوات الکترونیکی انعطاف‌پذیر شده و همچنین مصرف انرژی و ضخامت نمایشگرها را افزایش داده است اما توسعه بیشتر این ترانزیستورها محدود به پاسخ‌دهی کم به میدان الکتریکی اعمالی از سوی سیلیکون است و در نتیجه منجر به کاهش سرعت حرکت الکترون می‌شود. اکسید‌های نیمه‌هادی نظیر "InGaZnO "IGZO عملکرد بهتری دارند اما نیازمند فرآیندهای پیچیده‌ای هستند.

جوهرهای نانوذره‌ای هزینه‌ تولید را کاهش می‌دهند اما معمولاً دارای لیگندهایی هستند که با پیوند غیرکووالانسی موجب پایدار شدن ذره می‌شوند. این لیگندها باید با استفاده از عملیات حرارتی برداشته شوند. محققان این پروژه با استفاده از مولکول‌های آروماتیک صاف موفق به رفع این مشکل شدند.

این جوهرهای جدید از نانوذرات طلا ساخته شده‌اند و دارای مقاومتی نظیر طلای خالص هستند. این گروه تحقیقاتی از این جوهر حاوی نانوذرات برای تولید مدار الکترونیکی روی سطح پلیمر انعطاف‌پذیر استفاده کردند. همچنین این جوهر برای الگودهی یک ورق کاغذ نیز به کار گرفته شده است.

نتایج یافته‌های محققان نشان داد که از این فناوری جدید که در دمای اتاق کار می‌کند می‌توان به عنوان هسته‌ای برای تولید ادوات نیمه‌هادی استفاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha