• جمعه / ۲۸ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93062816609
  • خبرنگار : 71448

توضیحات رییس گمرک درباره ورود خودروهای لوکس

توضیحات رییس گمرک درباره ورود خودروهای لوکس

رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که آخرین ثبت سفارش خودروهای با حجم موتور بیش از 2500 سی سی مربوط به مهر 1391 بوده است، گفت: رقم واردات این دست از خودروها در سال جاری کمتر از هفت میلیون دلار بوده است.

رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که آخرین ثبت سفارش خودروهای با حجم موتور بیش از 2500 سی سی مربوط به مهر 1391 بوده است، گفت: رقم واردات این دست از خودروها در سال جاری کمتر از هفت میلیون دلار بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مسعود کرباسیان شب گذشته در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با بیان این‌که مصوبه ممنوعیت واردات خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سی سی در راستای مصوبه شهریور ماه سال گذشته ابلاغ شده است، گفت: براساس مصوبه قبلی این خودروها عملا اجازه ورود نداشتند مگر آن‌هایی که قبلا وارد کشور شده و قبض انبار گرفته بودند.

وی با بیان این‌که در گذشته این خودروها یا اصطلاحا خودروهای لوکس با ارز مرجع و 70 درصد حقوق گمرکی و سود بازرگانی وارد شده بودند اظهار کرد: خودروهایی که در سال گذشته وارد شده‌اند و مجوز گرفتند با دو برابر حقوق گمرکی و سود بازرگانی یعنی 140 درصد و با ارز خود متقاضی می‌توانستند وارد شوند. بنابراین خودروهایی که در حال حاضر وارد شده‌اند نیز خودروهایی بودند که از سال 1391 وارد شده و قبض انبار داشتند.

رییس کل گمرک ایران خاطرنشان کرد: این خودروها به همراه خودروهای سفارتخانه‌ها که طبق کنوانسیون‌های بین المللی وارد کشور می‌شدند در مجموع 133 خودرو بوده است که این رقم در مقایسه با کل واردات خودرو کمتر از یک درصد است. در حالی که پیش از این بیش از 63 درصد خودروهای وارداتی با حجم موتور بیش از 2500 سی سی بودند.

کرباسیان با بیان این‌که آخرین ثبت سفارش خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سی سی مربوط به مهر ماه 1391 بوده است، گفت: در سال‌های قبل به طور متوسط در هر سال 600 میلیون دلار واردات این خودروها بوده که در سال جاری این رقم کمتر از هفت میلیون دلار بوده است. بر همین اساس هیات دولت نیز تصمیم گرفت با توجه به خواسته مردم اجازه ورود خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سی‌سی متروکه گمرک، سهمیه‌های خاص و همچنین مناطق آزاد را هم صادر نکند.

وی همچنین درباره تامین بودجه از درآمدهای گمرک خاطرنشان کرد: سال گذشته 10 هزار و 600 میلیارد تومان از بودجه را تامین کردیم که امسال تاکنون 8000 میلیارد تومان آن محقق شده است. بنابراین تامین بودجه نسبت به پارسال 138 درصد رشد داشته است.

رییس کل گمرک ایران همچنین با اشاره به اقدامات اخیر گمرک در خصوص بهبود فضای کسب و کار، تصریح کرد:‌ در گذشته ترخیص کالا از گمرک به طور متوسط 26 روز طول می‌کشید و این درحالی است که هر یک روز معطلی در گمرک یک درصد ارزش کالا محسوب می‌شود که به این ترتیب با این توقف 26 درصد به هزینه واردات واردکنندگان اضافه می‌شد.

زمان ترخیص کالا از 26 به سه روز رسیده است

کرباسیان با بیان این‌که با راه اندازی سامانه جامع گمرکی و الکترونیکی شدن کارها، روند ترخیص از 26 به سه روز کاهش یافت، اظهار کرد: امیدواریم با همکاری سازمان‌های دیگر در این قضیه که باید مجوز دهند بتوانیم این زمان را کاهش دهیم، چرا که اگر سالانه 50 میلیارد دلار واردات داشته باشیم با بهره برداری از این سامانه 280 هزار میلیارد ریال برای واردکنندگان صرفه جویی خواهد شد.

وی همچنین درباره اقدامات برای صادرات کشور نیز گفت: امور مربوط به صادرات نیز در گذشته هفت روز طول می‌کشید که اکنون به یک روز کاهش یافته و این اقدامات هم به نفع تولیدکننده و واردکننده و هم به نفع صادرکنندگان، دولت، امنیت و سلامت کار است.

رییس کل گمرک ایران همچنین درباره اقدامات گمرک در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تصریح کرد:‌با راه اندازی سامانه جامع گمرک، گمرک‌ها موظف شدند مواد اولیه تولید را خارج از نوبت رسیدگی کنند. همچنین از 5800 میلیارد تومانی که در این چند ماه درآمد داشتیم بیش از 2000 میلیارد تومان آن مربوط به ضمانت‌نامه‌هایی است که از واحدهایی تولیدی است که بتوانند در مدت 11 ماه آن را پرداخت کنند.

کرباسیان افزود:‌ از سوی دیگر کالاها و مواد اولیه تولیدکننده‌ای که کالای نهایی آن گواهی استاندارد دارد، دیگر نیازی به بررسی نخواهد داشت.

رشد 14درصدی ارزش کالای صادراتی

وی در ادامه با بیان این‌که ارزش کالای صادراتی کشور نسبت به سال گذشته به ازای هر کیلوگرم 14 درصد افزایش داشته است، گفت: این به این مفهوم است که مواد خام کمتر صادر می‌شوند و ما بیشتر کالای ساخته شده و تولیدی صادر می‌کنیم. از سوی دیگر در واردات نیز در میزان ارزش 11.5 درصد کاهش داشتیم؛ به معنی این که بیشتر مواد اولیه را وارد می‌کنیم.

سیاست ما مچ‌گیری نیست

رییس کل گمرک ایران همچنین درباره چگونگی حمایت از صادرات اظهار کرد: برای حمایت از صادرکنندگان و کاهش زمان بررسی، اظهارات آن‌ها از راه دور و الکترونیکی پذیرفته می‌شود. همچنین از برخی از کالاهای صادراتی که باید عوارض گرفته شود از صادرکنندگان ضمانت نامه می‌گیریم که با آن بتوانند کالای خود را صادر کنند. به طور کلی ما سعی می کنیم با مردم همدلی و همکاری داشته باشیم چرا که سیاست ما مچ‌گیری نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha