12 محیط بان نمونه کشوری که در زیستگاه های یوزپلنگ آسیایی فعالیت دارند، در روستای گردشگری رویین خراسان شمالی در حضور نماینده دفتر توسعه عمران سازمان ملل متحد در ایران تجلیل شدند.
به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان شمالی، نماینده دفتر توسعه عمران سازمان ملل متحد در ایران، در مراسم تجلیل از محیط بانان نمونه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، اظهار کرد: بالاخره سرتاسر کره زمین متوجه شدند که با تخریب محیط زیست به زیستگاه های حیات وحش و جمعیت گونه های جانوری چه آسیبی وارد شده است.
دکتر مورالی تصریح کرد: در ایران دو گونه ببر مازندران و شیر ایران کاملا منقرض شده اند، اما هنوز برای نجات یوزپلنگ آسیایی در ایران که زیستگاه های آن باقیمانده است، فرصت وجود دارد و خیلی دیر نشده است.
وی گفت: طی سال های اخیر با همکاری سازمان ملل متحد و کشور ایران اقداماتی برای حفظ حیات یوز پلنگ آسیایی در ایران اجرا شد که با مطالعات انجام شده متوجه شدیم روند کاهش جمعیت این گونه جانوری متوقف شده و جمعیت آن روبه افزایش است.
مورالی اقدامات مسئولان اجرایی ایران، تلاش های محیط بانان و همچنین همکاری بیمه دانا را در این موفقیت بسیار حائز اهمیت برشمرد و از زحمات این گروهها قدردانی کرد.
در ادامه، مدیر پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه مراسم تجلیل از محیط بانان هر ساله برگزار می شود، عنوان کرد: امسال تصمیم گرفته شد که این مراسم در روستای گردشگری رویین خراسان شمالی برگزار شود.
هومن جوکار خاطر نشان کرد: در طول یک سال گذشته 126 محیط بان در قالب اجرای پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی تحت پوشش بیمه های تکمیلی قرار گرفتند.
به گزارش ایسنا، معاون فنی شرکت بیمه دانا نیز در خصوص مشارکت این شرکت با پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی بیان کرد: این شرکت بیمه، 15 محیط بان را به صورت رایگان تحت پوشش بیمه عمر انفرادی خود قرار داده است.
منصور حسینی همچنین افزود: این بیمه به مبلغ 50 میلیون ریال، هزینه های پزشکی این محیط بانان را تحت پوشش خود قرار داده است.
علی اصغر مطهری مدیرکل حفاظت و محیط زیست خراسان شمالی نیز در این مراسم با اشاره به توسعه صنعتی در کشور و بروز تخریب های زیست محیطی، اظهار کرد: خوشبختانه خراسان شمالی تقریبا از نقاط بکر باقیمانده از تجاوزات توسعه صنعتی کشور است، با این وجود، فرآیند توسعه اقتصادی اجتناب ناپذیر است و باید تلاش کنیم که این توسعه با کمترین تخریب های زیست محیطی همراه باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هفت درصد از عرصه های استان تحت مدیریت این نهاد است، از کمبود تجهیزات،امکانات و نیروهای انسانی به منظور کنترل کامل این مناطق گلایه کرد.
مطهری همچنین فقدان مرکز تحقیقات زیست محیطی در استان را از مهمترین چالش های این اداره کل برشمرد.
وی خشکسالی های سال های اخیر در استان، تمرکز چرای دام در یک منطقه دارای پوشش گیاهی، خشکی چشمه سارهای طبیعی استان و انجام شکار بی رویه را از مهمترین تهدیدهای پیش روی حیات گونه های جانوری و گیاهی استان ذکر کرد.
وی همچنین به زیستگاه یوز پلنگ آسیایی در منطقه میان دشت جاجرم اشاره کرد و افزود: مسئولان باید سازمان محیط زیست را در زمینه حفظ این زیستگاه و گسترش آن یاری کنند.
نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس نیز در این مراسم با بیان اینکه سهم بودجه سازمان محیط زیست کشور از کل بودجه هر ساله کشور یازدهم درصد است، تاکید کرد: این سازمان برای انجام رسالت های خود باید از طریق لایحه دولت خواستار افزایش بودجه خود شود.
موسی الرضا ثروتی همچنین فرآیند های طولانی اداری را از مهمترین چالش های پیش روی سرمایه گذاری در حوزه محیط زیست برشمرد.
وی خاطر نشان کرد: اخیرا یک سرمایه گذار ایرانی مقیم خارج از کشور نیز خواستار سرمایه گذاری در شش هکتار از بوستان باباامان شده بود که باید استانداری استان نسبت به پیگیری این تقاضا، جدی باشد.
وی در خاتمه به توسعه حیات طبیعی استان اشاره کرد و گفت: این حوزه نیازمند جذب سرمایه گذاران است.
به گزارش ایسنا، در این مراسم از 12 محیط بان نمونه فعال در اجرای پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی از استان های خراسان شمالی، خراسان رضوی، اصفهان، یزد، سمنان و کرمان تجلیل شد و از سوی استاندار خراسان شمالی به هر یک از این محیط بانان مبلغ 10 میلیون ریال، از سوی موسسه آرمان، بن خرید لوازم خانگی و از سوی شرکت میراث پارسیان نیز هدایایی تقدیم شد.
انتهای پیام
نظرات