نتایج یک مطالعه در آمریکا نشان میدهد خطر ابتلا به بیماری ام اس در زنانی که در 18 سالگی چاق بودهاند، دو برابر میشود.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، این نتایج بر چاقی دوران نوجوانی تاکید دارد و نه چاقی کودکی و بزرگسالی، که با افزایش خطر دو برابری ام اس مرتبط است و نشان داده شده که افزایش وزن در دوران نوجوانی، در سببشناسی اختلالات دمیلینه (از دست رفتن غلاف میلین) سیستم عصبی نقش مهمی دارد.
هرچند هنوز مکانیسم دقیق این ارتباط تایید نشده است، تصور میشود که کاهش سطح سرمی 25-هیدروکسی ویتامین D (نشانهای از وضعیت در بدن) که در افراد چاق دیده می شود، در این میان بیتاثیر نباشد.
محققان می گویند: ویتامین D، تعدیل کننده سیستم ایمنی است که در مطالعات حیوانی مشخص شده سطوح بالای آن در کاهش بروز و پیشرفت MS موثر است.
نتایج این مطالعه نیز از فرضیه ارتباط سطوح سرمی نسبتا کم 25-هیدروکسی ویتامین D در افراد چاق در دوران نوجوانی که یک عامل خطر عمده است، حمایت میکند.
این پژوهش در نشریه نورولوژی به چاپ رسیده است.
انتهای پیام
نظرات