محققان علوم فضایی باتوجه به عدم کشف نشانههایی از شهابسنگ در محل ایجاد دهانه برخوردی، در خصوص صحت این خبر ابراز تردید کردند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، یکشنبه شب نهم سپتامبر (16 شهریور) ساکنان شهر ماناگوئه، پایتخت نیکاراگوئه صدای مهیب انفجار را از نزدیکی فرودگاه این شهر شنیدند که بیشتر شبیه انفجار بمب بود، اما مقامات از برخورد یک شهابسنگ در نزدیکی فرودگاه شهر و ایجاد دهانه برخوردی به عرض 12 متر و عمق آن پنج متر خبر دادند.
«هومبرتو گارسیا» از محققان مرکز نجوم دانشگاه ملی نیکاراگوئه عنوان کرده بود که به نظر میرسد این شهابسنگ، قطعهای از سیارک 2014CR است که یکشنبه شب از کنار زمین عبور کرد؛ اما محققان علوم فضایی در خصوص صحت این خبر تردید دارند.
«بیل کوک» مدیر دفتر شهابسنگ در مرکز پرواز فضایی مارشال ناسا معتقد است که بجز دهانه برخوردی ایجاد شده، جزئیات بیشتری از جمله بقایای سیاهرنگ شهابسنگ بدست نیامده است.
به گفته «کوک»، شهابسنگی که بتواند چنین دهانه برخوردی ایجاد کند، پس از عبور از جو زمین با درخشش نور خیرهکننده همراه بوده است.
بطور مثال سال 2007 مردم منطقه کارانکاس در پرو باوجود روشنایی روز، شاهد عبور یک توپ آتشین در آسمان بودند، این درحالیست که هیچ گزارشی مبنی بر مشاهده توپ آتشین در آسمان پایتخت نیکاراگوا ثبت نشده است.
«پیتر جنیسکنز» از موسسه جستجو برای هوش فرازمینی (SETI) در کالیفرنیا نیز معتقد است، قطعا باید نشانههایی از این شهابسنگ در داخل دهانه برخوردی به عرض 12 متر یا مناطق اطراف وجود داشته باشند، اما تاکنون در تصاویر تهیه شده از محل برخورد هیچ نشانهای از شهابسنگ مشاهده نشده و گزارشی در خصوص کشف قطعات آن منتشر نشده است.
سیارک 2014CR - که این شهابسنگ احتمالی قطعهای از آن عنوان میشود - روز یکشنبه هفتم سپتامبر در ساعت 18:18 به وقت گرینویچ (00:48 بامداد روز دوشنبه 17 شهریور) از فراز نیوزلند در فاصله 40 هزار کیلومتری از زمین عبور کرد.
انتهای پیام
نظرات