• شنبه / ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 93061508569
  • خبرنگار : 71429

گلایه یک حقوقدان از عدم حضور مسئولان قضایی در مراسم تشییع پیکر کاتوزیان

گلایه یک حقوقدان از عدم حضور مسئولان قضایی در مراسم تشییع پیکر کاتوزیان

یک وکیل دادگستری به توصیف شخصیت ارزشمند دکتر کاتوزیان پرداخت و از اینکه مسئولان قضایی در مراسم تشییع جنازه وی حضور نداشتند، گلایه کرد.

یک وکیل دادگستری به توصیف شخصیت ارزشمند دکتر کاتوزیان پرداخت و از اینکه مسئولان قضایی در مراسم تشییع جنازه وی حضور نداشتند، گلایه کرد.

سیدمحمود علیزاده‌طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: اگرچه استاد کاتوزیان حقوق خصوصی را مطالعه کرده بودند ولی دهه آخر عمرشان را به مطالعه حقوق بشر و حقوق عمومی پرداخته بودند و نقش اساسی را در تدوین منشور حقوق شهروندی ایفا کردند.

وی با بیان این که یکی از خصوصیات برجسته دکتر کاتوزیان که مورد توجه رسانه‌ها قرار نگرفته، اعتقادات دینی وی بوده است، ادامه داد: استاد کاتوزیان بر این نکته تاکید داشتند که قانونی می تواند در جامعه مفید باشد که از اعتقادات مردم نشأت گرفته باشد.

علیزاده‌طباطبایی افزود: دکتر کاتوزیان بر این نکته تاکید داشتند آنچه که می‌تواند مبنای همه تصمیم گیری ها قرار گیرد دین و اعتقادات مردم است و قانونی که اعتقادات مردم را به همراه داشته، قانون ماندگار است مانند قانون مدنی زیرا همه مردم به آن اعتقاد دارند و آن را اجرا می کنند.

این وکیل دادگستری با اشاره به مبارزه با استبداد و ظلم ستیزی که از دیگر ویژگی های استاد کاتوزیان بود، گفت: دکتر کاتوزیان در کتاب های خود به این موضوع پرداخته بودند. وی در کتاب هایشان نیز بر شجاعت تاکید داشتند و گفته بودند که از کودکی امام حسین(ع) را مظهر شجاعت می دانستند.

وی با اشاره به خصوصیت عدالت محوری استاد کاتوزیان، ادامه داد: از دیگر خصوصیات دکتر کاتوزیان جرات و جسارت و اظهارنظرهای وی بود. همچنین از دیگر نکات ارزنده وی این بود که پیش نویس قانون اساسی به قلم وی نگارش شده بود.

علیزاده‌طباطبایی با اشاره به بی‌مهری‌هایی که نسبت به استاد کاتوزیان شده بود، گفت: با این که استاد کاتوزیان نقش اصلی در تدوین پیش نویس قانون اساسی داشتند ولی بررسی قانون اساسی بدون حضور وی در مجلس خبرگان رهبری انجام شد و نام وی از لیست مجلس خبرگان حذف شد.

وی با اشاره به اخراج استاد کاتوزیان در دهه 60 از دانشگاه، ادامه داد: البته دکتر کاتوزیان در این دهه توانست به نگارش آثارش بپردازد و بیشترین کتاب‌های وی در این دهه بود و زمانی که وی در سال 70 به دانشگاه بازگشت مورد استقبال گسترده اساتید و حقوقدانان قرار گرفت.

علیزاده طباطبایی افزود: متاسفانه در یک دوره از حضور دکتر کاتوزیان در انتخابات هیات مدیره کانون مرکز جلوگیری شد که به دلیل همین موضوع اصل انتخابات هیات مدیره کانون مرکز در یک دوره منتفی شد.

این حقوقدان با انتقاد از عدم حضور مسئولان عالی قضایی در مراسم تشییع جنازه دکتر کاتوزیان، گفت: در این مراسم مسئولانی از قوای مجریه و مقننه و دیگر اقشار جامعه حضور داشتند، اما متاسفانه غایب اصلی این مراسم مسئولان قضایی بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۰:۰۱

اخوي ندانسته چرا نظر مي دهي بسياري از قضات و مديران کل و معاونتهاي معاونين قوه حضور داشتند ليکن مثل جنابعالي تبليغ نمي کنند.