براساس توافقات صورت گرفته میان ایران و روسیه، مقرر شد روسها راه آهن گرمسار - اینچهبرون را برقی کنند.
به گزارش ایسنا، درششمین اجلاس گروه کاری همکاریهای حمل و نقل بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، طرفین آمادگی خود را برای انجام تمامی اقدامات لازم برای تسریع در آماده سازی پیش نویس اسناد قرارداد برقی کردن راه آهن گرمسار- اینچه برون در چارچوب زمانی تعیین شده در تفاهم نامه فوق الذکر اعلام کردند.
همچنین در متن یادداشت ششمین اجلاس گروه کاری همکاریهای حمل و نقل بین ایران و روسیه، طرفین علاقه مندی خود را در تسریع اجرای پروژه احداث خط ریلی رشت - آستارا (ایران) - آستارا (آذربایجان) در چارچوب کریدور شمال - جنوب ابراز کردند.
همچنین با توجه به چشم انداز توسعه همکاریهای ریلی دو کشور طرفین بر لزوم برگزاری دورههای آموزشی تکمیلی کوتاه مدت جهت کارشناسان ریلی ایران در زمینه های طراحی، ساخت، برقی کردن، ناوگان (لکوموتیو، واگن، خودکشش)، مدیریت بهره برداری و سایر موارد در مؤسسات آموزشی ایران و یا روسیه توافق کردند.
درخواست ایران برای عبور چند باره کشتیها به آبراههای داخلی فدراسیون روسیه
همچنین در این اجلاس طرفین اطلاعات مربوط به مشکلات کشتیهای ایرانی و روسی در بنادر طرف مقابل در دریای خزر را مبادله و توافق کردند فهرست مشکلات مشخص خود را برای یکدیگر ارسال کنند و ظرف مدت دو ماه پس از آن، توضیحات لازم را در خصوص مشکلات به اطلاع یکدیگر رسانده و برای برطرف کردن آنها تلاش کنند.
در این نشست طرف ایرانی از طرف روسی درخواست کرد تا به کشتیهای ایرانی مجوز عبور چند باره به آبراههای داخلی فدراسیون روسیه در طول ناوبری داده شود.
همچنین طرفین مجددا مسئله تدوین پیش نویس موافقتنامه بینالدولی مقررات و شرایط تردد کشتی ها از آبراههای داخلی روسیه را مورد بررسی قرار دادند.
همچنین در این اجلاس توافق شد با توجه به انقضای یادداشت تفاهم بین وزارت راه و ترابری جمهوری اسلامی ایران و وزارت حمل و نقل فدراسیون روسیه در مورد تمایل به همکاری در زمینه جستجو و نجات دریایی و مقابله با آلودگی دریا ناشی از نفت و سایر مواد مضر یادداشت تفاهم مذکور را با تبادل یادداشت رسمی از طریق مجاری دیپلماتیک برای مدت پنج سال تمدید کنند.
برگزاری کمیته مشترک حمل و نقل جادهای در نیمه اول سال 2015
در ششمین اجلاس دو روزه گروه کاری همکاریهای حمل و نقل بین ایران و روسیه طرفین در خصوص ضرورت مذاکرات بیشتر درباره مسائل حمل و نقل جاده ای تاکید کردند و برای برگزاری جلسه کمیته مشترک حمل و نقل جاده ای در نیمه اول سال 2015 با مشارکت نمایندگان سازمانهای ذینفع دولتی و خصوصی به توافق رسیدند.
بنابر این گزارش در این اجلاس که در ساخمان شهید دادمان برگزار شد؛ طرفین مشکلات مربوط به صدور ویزا برای رانندگان روسی و ایرانی که حمل و نقل جاده ای بین المللی در قلمرو جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه انجام میدهند را مورد بحث قراردادند و تاکید کردند که انجمن شرکت های حمل و نقل بین المللی ایران (ایتسا) و آسماپ سرویس مرحله اجرایی شدن قرارداد امضاء شده فیمابین در مسکو در تاریخ 11 فوریه 2013 را آغاز کنند.
تبادل اطلاعات اعم از هزینه ها، زمان کار پایانه های مرزی و اسناد لازم برای اجرای حمل و نقل بینالمللی جادهای در قلمرو دو کشور و اطلاعات به روز از جمله استانداردهای عملیاتی جهت حمل کالاهای خطرناک و کالاهای ترافیکی با وزن بالا در قلمرو هر دو کشور و همچنین لیست هزینه ها و اسناد ضروری مرتبط با گمرک، مدت اعتبار بیمه شخص ثالث و قیمت از دیگر مفاد مورد تفاهم ایران و روسیه در اجلاس گروه کاری همکاریهای حمل و نقل بین دو کشور بود.
درخواست شرایط یکسان برای ایرلاینهای ایرانی و روس
همچنین طرفین پیش نویس یادداشت تفاهم حمل و نقل هوایی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه را بر مبنای ارتقای سطح همکاری پاراف کردند و مقرر شد یادداشت تفاهم مذکور از طریق مجاری دیپلماتیک به امضای مقامات هواپیمایی دو کشور برسد.
بنابر این گزارش در این اجلاس طرف ایرانی درخواست کرد برای شرکت های هواپیمایی دو کشور در زمینه ترخیص بار در فرودگاههای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه شرایط یکسان ایجاد شود.
طرفین در خصوص ضرورت هماهنگی اقدامات برای حمل بار از طریق کریدور بین المللی شما ل– جنوب نیز تاکید کردند و در مورد تبادل اطلاعات از طریق نماینده های رابط طرفین برای اقدامات آتی به توافق رسیدند.
همچنین طرفین موافقت کردند هفتمین اجلاس گروه کاری همکاریهای حمل و نقل در سه ماهه سوم سال 2015 در روسیه برگزار شود.
انتهای پیام
نظرات