یکصد و بیست و نهمین جلسه کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست دکتر منصور کبگانیان، قائم مقام این ستاد در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، در این جلسه که به بررسی نحوه و چگونگی شکل گیری اقتصاد دانش بنیان برای تحقق اقتصاد مقاومتی اختصاص داشت، پس از طرح دیدگاههای مقام معظم رهبری «مدظله العالی» و قرائت بخشی از بیانات ایشان در این مورد، برخی بندهای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده توسط رهبر معظم انقلاب «مدظله العالی» هم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اهم موارد مطرح شده در این جلسه شامل نقش برجسته تولید، انتشار و بهرهبرداری از دانش و اطلاعات در تولید ثروت، تخصیص حجم عمده مبادلات اقتصادی به کالا و خدمات دانش بنیان داخلی، اجرای دقیق و همه جانبه نقشه جامع علمی کشور، ساماندهی و مدیریت نظام ملی نوآوری به منظور ارتقای جایگاه جهانی کشور در بازار علم و فناوری، افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان به منظور دستیابی به رتبه اول در اقتصاد دانشبنیان در منطقه است.
اهمیت صنعت و اقتصاد دانشبنیان در کاهش میزان وابستگی کشور به واردات و افزایش میزان صادرات کشور، رقابت پذیر شدن محصولات ایرانی در بازارهای جهانی و افزایش بهرهوری اقتصاد کشور هم از سایر مواردی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، برخی هدفگذاریها به منظور تحقق اقتصاد دانش بنیان در نقشه جامع علمی کشور عبارت از کسب سه درصد از بازار جهانی فناوری زیستی و دو درصد از بازار جهانی فناوری نانو تا سال 1404، کسب 50 درصد سهم ارزش افزوده صنایع با فناوری بالا و متوسط از کل ارزش افزوده تولیدی کشور و دستیابی به نقش محوری در منطقه در حوزه نفت و گاز است.
انتهای پیام
نظرات