• سه‌شنبه / ۴ شهریور ۱۳۹۳ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93060402208

موفقیت محققان کشور در تولید همزمان آب و برق در سیستم‌های آب شیرین‌کن

موفقیت محققان کشور در تولید همزمان آب و برق در سیستم‌های آب شیرین‌کن

محققان پژوهشگاه مواد و انرژی موفق به شبیه‌سازی پارامتریک و تحلیل فنی اقتصادی سیستم‌های تولید همزمان آب و توان شدند.

محققان پژوهشگاه مواد و انرژی موفق به شبیه‌سازی پارامتریک و تحلیل فنی اقتصادی سیستم‌های تولید همزمان آب و توان شدند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، نازیلا امام دوست، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی انرژی‌های نو پژوهشگاه مواد و انرژی که این طرح را در قالب تحقیقات پایان نامه خود با راهنمایی دکتر علی اصغر توفیق و دکتر رامین کوهی کمالی و مشاوره دکتر یحیی پالیزدار اجرا کرده، در این خصوص گفت: در این پروژه امکان‌سنجی استفاده از انرژی حرارتی توربین بخار نیروگاه سیکل ترکیبی برای راه‌اندازی سیستم شیرین سازی چند مرحله‌ای تبخیری، انجام و مدل‌سازی رایانه‌ای سیستم صورت گرفته که طی آن سامانه ترکیبی با خطایی کمتر از پنج درصد از لحاظ ترمودینامیکی نسبت به دستگاه آب شیرین کن در حال کار در بندرعباس و نیروگاه سیکل ترکیبی رشت شبیه‌سازی شده است.

وی افزود: نیاز روزافزون به انرژی با توجه به کاهش منابع انرژی فسیلی و مشکلات اقتصادی و زیست محیطی یک نگرانی­ مهم جهانی محسوب می‌شود، در این راستا تدوین برنامه بلندمدت بهینه ‌سازی بخش عرضه انرژی، تاثیر مثبتی بر اقتصاد و ارتقای نقش هر کشور در بازارهای جهانی انرژی دارد.

این پژوهشگر خاطرنشان کرد: مهمترین نتایج حاصل از برنامه بهینه‌سازی بخش عرضه انرژی، بهبود راندمان و کاهش تولید آلاینده‌های‌ زیست محیطی ناشی از تولید انرژی است.

وی با اشاره به ضرورت انجام این طرح افزود: راهکارهای بهینه­‌سازی متعددی در بخش عرضه انرژی مطرح شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به کاربرد سیستم‌های تولید همزمان اشاره کرد.

امام دوست گفت: افزایش تقاضای جهانی انرژی، افزایش هزینه­‌های انرژی و تشدید نگرانی‌های زیست محیطی عواملی هستند که منجر به رویکردهای نوین به منظور بهبود و توسعه فناوری­‌های جدید در جهت صرفه­‌جویی و کاهش هدر رفت انرژی حرارتی شده است که یکی از تکنولوژی‌های تولید همزمان، ترکیب سیستم‌های شیرین­ سازی با واحدهای تولید توان به منظور کاهش اتلاف انرژی حرارتی است.

این پژوهشگر خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کشور ایران دارای اقلیم خشک و بیابانی است، کمبود منابع آب شرب و پایین بودن بازده حرارتی نیروگاه­های حرارتی یکی از چالش­‌های اساسی در حوزه تولید منابع انرژی است.

وی افزود: با احتساب سهم بالای ایران به دارا بودن منابع عظیم نفت خام و گاز طبیعی در جهان که منجر به افزایش نیروگاه­‌های حرارتی با راندمان پایین در تولید برق شده است، توجه به رویکرد جدید مهندسی در زمینه سیستم‌های تولید همزمان با بکارگیری آب شیرین‌کن‌های چند مرحله‌ای تبخیری موجود در فاز 4،5،15 و 16 عسلویه، پتروشیمی کاویان، مبین و نفت ستاره خلیج فارس به عنوان کاربرد صنعتی پروژه مورد نظر مطرح می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha