• دوشنبه / ۳ شهریور ۱۳۹۳ / ۰۱:۰۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93060301418

طراحی سمعک فوق حساس با الهام از مگس

طراحی سمعک فوق حساس با الهام از مگس

دانشمندان موفق به ساخت یک دستگاه پیش‌ساخت کوچک با تقلید از مکانیزم شنوایی یک مگس انگلی شده‌اند که ممکن است تولید نسل جدیدی از سمعکها و فناوریهای نظامی را در پی داشته باشد.

دانشمندان موفق به ساخت یک دستگاه پیش‌ساخت کوچک با تقلید از مکانیزم شنوایی یک مگس انگلی شده‌اند که ممکن است تولید نسل جدیدی از سمعکها و فناوریهای نظامی را در پی داشته باشد.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مگس کوچک و زردرنگ Ormia ochracea با برخورداری از سیستم شنوایی بسیار دقیق خود که بر مبنای یک مکانسیم پردازش صدای پیچیده غیر قابل مقایسه با سایر حشرات شناخته‌شده است، می‌تواند محل یک جیرجیرک را با دقت بسیار شناسایی کند.

دستگاه دو میلیمتری محققان دانشگاه تگزاس آستین از از مواد پیزوالکتریکی بهره می‌برد که فشار مکانیکی را به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌کند.

کاربرد این مواد به معنی احتیاج کمتر دستگاه به انرژی است.

به گفته محققان، ترکیب مکانیزم خاص با بازخوانی پیزوالکتریکی یک گام بزرگ در جهت تجاری‌سازی این فناوری است. کاهش مصرف انرژی همیشه یکی از موارد بسیار مهم در فناوری دستگاههای سمعک بوده است.

همچنین کاربردهای نظامی و دفاعی نیز برای این دستگاه وجود دارد. برای مثال در محیطهای تاریک که سرنخهای بصری در دسترس نیستند، مکان‌یابی رویدادها با استفاده از صدا بسیار حیاتی خواهد بود.

کار پیشگامانه کشف مکانیزم غیرعادی مگس توسط رونالد مایلز از دانشگاه بینگهامتون و همکارانش رونالد هوی و دانیل رابرت انجام شد که 20 سال پیش برای اولین بار مکانیسم تقویت فاز مورد استفاده توسط این مگس را برای دستیابی به شنوایی جهت‌دار خود توصیف کردند.

محققان با استفاده از این دستاورد، یک الاکلنگ مینیاتوری حساس به فشار را از جنس سیلیکون ساختند که دارای پرتو منعطف و مواد یکپارچه پیزوالکتریکی است.

نوآوری اصلی این دانشمندان در اصل، استفاده از مواد پیزوالکتریکی بوده و به آنها اجازه داد تا بطور همزمان خم و چرخش پرتو الاکلنگی را اندازه‌گیری کنند.

اندازه‌گیری همزمان این دو حالت ارتعاشی به دانشمندان اجازه داد تا قابلیت ویژه مگس Ormia ochracea برای شناسایی جهت صدا را در دستگاهی به اندازه فیزیولوژی این حشره بازسازی کنند.

فناوری جدید می‌تواند به ساخت نسل جدیدی از سمعکهای حاوی میکروفونهای هوشمند منجر شود که بصورت انطباقی فقط بر روی مکالمات یا صداهایی تمرکز می‌کنند که مورد توجه کاربر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha