• یکشنبه / ۲ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 93060201002
  • خبرنگار : 71429

با قدردانی از اعتماد مقام معظم رهبری

آملی‌لاریجانی: با فساد در هر چهره و هر سطحی برخورد می‌کنیم

آملی‌لاریجانی: با فساد در هر چهره و هر سطحی برخورد می‌کنیم

رییس قوه قضائیه کوتاه کردن مسیر دادرسی، اصلاح قوانین مورد نیاز دستگاه قضایی، تأمین سلامت قوه قضائیه، مبارزه اساسی با فساد، ایجاد امنیت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم را از تاکیدات ارزنده مقام معظم رهبری در جلسه مشترک با مسئولان عالی قضایی ذکر کرد.

رییس قوه قضائیه کوتاه کردن مسیر دادرسی، اصلاح قوانین مورد نیاز دستگاه قضایی، تأمین سلامت قوه قضائیه، مبارزه اساسی با فساد، ایجاد امنیت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم را از تاکیدات ارزنده مقام معظم رهبری در جلسه مشترک با مسئولان عالی قضایی ذکر کرد.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی در مراسم تودیع و معارفه تعدادی از مسئولان قضایی، اظهار کرد: از مقام معظم رهبری برای این‌که برای دوره دوم ریاست قوه قضائیه به بنده اعتماد کردند تشکر می‌کنم و امیدوارم بتوانم اعتماد ایشان را پاسخ دهم، البته با انجام عمل صحیح و وظایف خطیری که بر عهده دستگاه مهم نظام یعنی قوه قضائیه است.

وی با اشاره به دیدار مسئولان عالی قضایی با مقام معظم رهبری در اول تیر ماه، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در این دیدار مطالب مهمی را گوشزد کردند که سرلوحه کار دستگاه قضایی خواهد بود و آنچه که ایشان به عنوان راهبردهای اساسی در دستگاه قضایی ذکر کردند به عنوان اهداف دستگاه قضایی مشخص شده است.

رییس دستگاه قضایی با اشاره به مواردی که مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان قضایی با رهبری ذکر کردند، گفت: دسترسی آسان همگان به عدالت یکی از موارد مهمی بود که مقام معظم رهبری به آن اشاره داشتند. مسیری که باید برای عدالت طی شود مسیر دشواری است و مواردی مانند تساوی در مقابل قانون و رفتار یکسان با آحاد مردم و مجازات مرتکبین به جرم از مواردی است که عدالت را می‌توان در آن یافت کرد.

وی با تاکید بر اینکه مقوله عدالت، بسیار مهم و اساسی است، ادامه داد: همان‌طور که در قانون اساسی دسترسی آسان مردم به عدالت از موارد ترسیم شده برای قوه قضاییه است، باید تلاش کنیم که این مهم فراهم شود.

آملی‌لاریجانی با بیان این‌که اولین توصیه‌ام کوتاه کردن مسیر دادرسی است، ادامه داد: اصلاح قوانین مورد نیاز دستگاه قضایی، تامین سلامت قوه قضائیه، مبارزه اساسی با فساد، ایجاد امنیت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم از موارد اساسی بود که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کردند.

وی با بیان این‌که ما باید بتوانیم مدیران لایق و کارآمد در دستگاه قضایی تربیت کینم، ادامه داد: امیدوارم بتوانیم با همکاری مسئولان قضایی این مهم را تحقق بخشیم، البته ما طرحی را برای تربیت مدیران و پرورش استعدادها در دستگاه قضایی در نظر گرفته‌ایم. ما توصیه‌های مقام معظم رهبری را در دوره جدید سرلوحه کارمان قرار خواهیم داد و ان‌شاء الله بتوانیم با برنامه‌های منظم راه روشنی را برای دستگاه قضایی در 5 آینده ترسیم کنیم.

وی با بیان این‌که ما به اندازه کافی نیروی انسانی کارآمد در چند سال اخیر در قوه قضائیه نداشته‌ایم، گفت: انباشت پرونده‌ها در شعب دادگاه‌ها فشاری را بر قضات و کارمندان وارد می‌کند؛ لذا این موضوع نشان می‌دهد که کار دستگاه قضاییف کار فنی، اجتماعی و عملی است که هم جنبه فکری و هم جنبه عملی دارد.

رییس قوه قضاییه با یادآوری این‌که در 5 سال گذشته مسیر خوبی برای جذب قضات در دستگاه قضایی ترسیم شد، ادامه داد: ما این مسیر را ادامه می‌دهیم تا حدی که قضات در دستگاه قضایی بتوانند به پرونده‌ها رسیدگی کنند.

آملی‌لاریجانی برخورد با مفاسد اقتصادی و اجتماعی را از راهبردهای کلانی ذکر کرد که جزو توصیه‌های مقام معظم رهبری بوده است و گفت: با فساد در هر چهره و در هر سطحی باید برخورد کنیم. البته مقاومت و پایداری مسئولان در این مساله روشن است و ما در هیچ مرحله‌ای تحمل نمی‌کنیم که هیج فسادی را مسئولی بر دستگاهی تحمیل کند.

وی با یادآوری این‌که بحث پیشگیری از وقوع جرم یکی از مسائل مهمی است که مدنظر مقام معظم رهبری بوده است گفت: اگر محاکمه صحیح رخ داد خود جنبه پیشگیرانه دارد اما آن‌چه که در قانون اساسی به عنوان پیشگیری از وقوع جرم ذکر شده نشان‌دهنده این است که این وظیفه دستگاه قضایی فراتر از رسیدگی‌های قضایی است.

آملی‌لاریجانی ادامه داد: متاسفانه فزون پرونده‌های قضایی مشکل‌ساز شده است. در دوره قبل معاونت پیشگیری از وقوع جرم تشکیل شد که در دوره جدید امیدواریم این معاونت با قوت بیشتری وظایف خود را انجام دهد.

آملی‌لاریجانی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: چهره‌های معرفی شده برای سمت‌های جدید در قوه قضاییه چهره‌های مطرحی هستند.

رییس دستگاه قضا درباره شخصیت آیت‌الله محسنی گرکانی رییس سابق دیوان عالی کشور، گفت: وقتی که از ایشان دعوت کردیم برای خدمت در دستگاه قضایی، ایشان مشغول تدریس در حوزه بودند. وجود ایشان در دستگاه قضایی نعمت بود زیرا ایشان بر حسب دستور مقام معظم رهبری اشتغال جدیدی پیدا کردند و امیدواریم از این پس نیز دستگاه قضایی را مورد توجه قرار دهند.

وی در رابطه با اخلاق آیت‌الله محسنی‌گرکانی نیز گفت: خلق ایشان خلق کریمه‌ای است. اخلاق اولین چیزی است که ما با آن مواجه می‌شویم و بسیار از زحمات ایشان در این چند سال خدمت تشکر می‌کنیم.

آملی‌لاریجانی در رابطه با جانشین آیت‌الله محسنی گرکانی خاطرنشان کرد: جانشین آیت‌الله گرکانی یکی از قضات باسابقه در دیوان عالی بودند و این بار برای معرفی رییس دیوان عالی کمی شیوه‌ام را تغییر دادم و از روسای شعبات مختلف دیوان دعوت کردم و با آنها به مشورت نشستم. افراد و گزینه‌هایی مطرح شدند و در جمع‌بندی ما آقای کریمی برای ریاست دیوان عالی کشور انتخاب شد؛ بنابراین امیدواریم ایشان بتوانند برای ارتقای دیوان عالی کشور تلاش کنند.

رییس دستگاه قضا با اشاره به اخلاق رییس جدید دیوان عالی کشور، گفت: ایشان انسانی فاضل، سالم و متدین هستند و مطمئنا برای پیشبرد اهداف دیوان کارهای مفیدی انجام خواهند داد.

وی با اشاره به قانون جدید آیین دادرسی کیفری، گفت: قانون آیین دادرسی جدید وظایف دیوان عالی کشور را بسیار سخت‌تر کرده است و امیدواریم با طرح‌هایی که آقای کریمی دارند پیشرفت خوبی در دیوان حاصل شود.

آملی‌لاریجانی در رابطه با حجت‌الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رییسی گفت: ایشان از چهره‌های برجسته قضایی هستند. خوشبختانه ایشان از چهره‌های باسابقه و باتجربه در دستگاه قضایی هستند که تلاش‌های بسیاری را در این راستا انجام داده‌اند و امیدواریم در سمت جدید نیز تلاش‌هایشان مفید واقع شود.

رییس دستگاه قضا ضمن توصیه به دادستان کل کشور، گفت: به شخص ایشان توصیه می‌کنم که دادستانی کل کشور وجهه‌ای از قاطعیت و صلابت در دستگاه قضایی است و به ایشان تاکید می‌کنم که این وجهه را حفظ کنند؛ چرا که سلف صالح ایشان چنین بودند. آقای محسنی‌اژه‌ای چهره بسیار خوبی از دادستانی کل کشور برای دستگاه قضایی ترسیم کرده بودند در واقع صلابت و قاطعیت موضوعی است که با تکریم ارباب رجوع منافاتی ندارد.

وی ادامه داد: ما باید اقتدار، استقلال و صلابت را در دادستانی کل کشور حفظ کنیم و در همین جا از زحمات شما در سمت معاون اولی تشکر می‌کنم و امیدواریم که در سمت جدید نیز بتوانید همانند گذشته توانایی‌های خود را نشان دهید.

آملی لاریجانی درباره حجت‌الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، گفت: ایشان از چهره‌های معروف دستگاه قضایی هستند و ما جز سلامت و خوش‌فکری از ایشان چیزی ندیدیم. ایشان در رفتار و فهم قوانین بسیار عالی بودند.

رییس دستگاه قضا در ادامه گفت: دادستانی کل کشور در زمان ایشان بسیار ارتقا پیدا کرد و امیدواریم در سمت معاون اول قوه قضاییه نیز منشاء برکات باشند و بتوانند به مردم عزیز کشورمان خدمت کنند.

وی با اشاره به اینکه در دوره جدید تغییر نگرش‌هایی را داریم، گفت: همراه با تغییر در سمت معاون اول رییس قوه قرار است برخی از امتیازات رییس قوه قضاییه به معاون اول ایشان تنفیذ شود. مثلا جلسه با روسای سازمان‌ها و معاونین و ... بر عهده معاون اول باشد و در نهایت تصمیم‌گیری نهایی بر عهده رییس قوه قضاییه باشد که امیدواریم در این راستا موفق باشند.

رییس دستگاه قضا خطاب به معاونین گفت: از همه معاونین می‌خواهم که همکاری و هماهنگی لازم را داشته باشند؛ زیرا معاون اول رییس قوه قضاییه جانشین و قائم مقام دستگاه قضایی محسوب می‌شود و این هماهنگی باعث می‌شود امور قوه قضاییه با سرعت بیشتری انجام پذیرد.

آملی‌لاریجانی ادامه داد: در رابطه با معاونت آموزش از آقای امینی تشکر می‌کنم. ایشان در واقع معاونت آموزش را ارتقا و سرعت بخشیدند. همچنین ما در تشکیلات معاونت آموزش نیز تغییرات اساسی خواهیم داشت. کل امور مربوط به جذب قضات از صفر تا 100 به معاونت منابع انسانی واگذار می‌شود و امیدواریم با ورود به این معاونت این بخش نیز ارتقا پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: از توانمندی، سلامت و صلابت تمامی دوستان در دستگاه قضایی مطمئن هستم و می‌دانم که برای پیشبرد اهداف قوه قضاییه تلاش خواهند کرد.

بر اساس این گزارش، در این مراسم که در کاخ دادگستری برگزار شد، آیت‌الله محمدی‌گیلانی رییس دفتر مقام معظم رهبری، آیت‌الله جنتی دبیر شورای نگهبان، حجج اسلام رییسی، محسنی‌اژه‌ای، پورمحمدی، احمدی‌میانجی و آقایان اسماعیلی، شجاعی، افتخاری، آوایی، دشتی‌اردکانی، مژدهی، جهانگیر و تعدادی دیگر از مسئولان قضایی حضور دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۱۴:۳۲

آره

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۱۵:۲۹

اگه واقعا اينطوريه به پرونده تعاوني مسکن قوه قضاييه(زمين شهريار با 5900 عضو)رسيدگي کنين که 18ساله دارن خون دل ميخورن که به حقشون برسن

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۲۳:۴۰

من که ديگه باور نمي کنم. آقاي مرتضوي چه شد؟

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۲۳:۴۶

جمش کنيد بابا