• یکشنبه / ۲ شهریور ۱۳۹۳ / ۰۰:۵۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93060200708
  • خبرنگار : 71456

عبور آدمیزاد از اوج هوش

فناوری‌های هوشمندتر، انسان‌های خنگ‌تر

فناوری‌های هوشمندتر، انسان‌های خنگ‌تر

بر اساس ادعای جدید دانشمندان، فناوری شاید هوشمندتر شده باشد، اما انسان‌ها در حال خنگ‌شدن هستند.

بر اساس ادعای جدید دانشمندان، فناوری شاید هوشمندتر شده باشد، اما انسان‌ها در حال خنگ‌شدن هستند.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شواهد علمی نشان می‌دهد بهره هوشی مردم بریتانیا، دانمارک و استرالیا طی یک دهه اخیر افت کرده است. نتایج آزمون بهره هوشی برای بررسی احراز صلاحیت مردان دانمارکی نشان داد بهره هوشی آن‌ها از سال 1998 تا 1.5 نمره کاهش یافته است. نتایج هوش‌آزمایی در بریتانیا و استرالیا نیز چنین نتایجی را نشان می‌دهند.

بدبینانه‌ترین توضیح برای چنین موضوعی این است که انسان‌ها پیش‌تر به اوج هوشی خود رسیده‌اند. بین دهه‌های 1930 و 1980، بهره هوشی مردمان آمریکا تا سه نمره بالا رفت و در ژاپن و دانمارک پس از جنگ نیز نمره‌های هوشی افزایش یافت. این واقعیت «اثر فلین» (Flynn) نام دارد. به گفته «جیمز فلین» از دانشگاه اوتاگو، این افزایش بهره هوشی به دلیل تغذیه خوب، شرایط زندگی و همچنین تحصیل بهتر بوده است.

هم‌اکنون کارشناسان آغاز افول «اثر فلین» در کشورهای پیشرفته را اعلام کرده‌اند و این که بهره‌های هوشی در حال کاهش است. دانشمندانی مانند دکتر فلین معتقدند تحصیلات بهتر می‌تواند این روند را معکوس کند، با این حال محققان دیگر چندان خوش‌بین نیستند. برخی معتقدند چنین موضوعی به این دلیل است که افراد تحصیل‌کرده تصمیم به داشتن فرزندان کمتری می‌گیرند و بنابراین نسل‌های بعدی بیشتر از افراد دارای هوش کمتر تشکیل می‌شوند.

ریچارد لین، روانشناس دانشگاه اولستر، زوال هوشی را با استفاده از افت پتانسیل ژنتیکی انسان محاسبه کرد. وی با بهره‌گیری از بهره‌های هوشی متوسط مردم سراسر جهان در سال‌های 1950 و 2000 نشان داد بهره هوشی جمعی تا یک نمره افت داشته است.

«لین» معتقد است در صورت ادامه همین روند، تا سال 2050 بهره هوشی انسان 1.3 نمره دیگر کاهش خواهد یافت.

به گفته «جان ته نیجنهیوس»، پروفسور روانشناسی دانشگاه آمستردام، غربی‌ها از زمان عصر ویکتوریا تاکنون به طور متوسط 14 نمره هوشی از دست داده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۱۶:۲۱

استدلالهاي به کارگرفته شده در هر دوي اين نظريه ها پايه درستي ندارند. اگرنظريه دکتر فيلين که ميگويد افزايش بهره هوشي به دليل تغذيه خوب، شرايط زندگي وهمچنين تحصيل بهتر بوجود مي‌آيد درست باشد، پس دليلي ندارد در کشورهاي پيشرفته بهره هوشي انسانها در قرن 21 کمترازقرن 20 باشد. نظريه دوم هم که ميگويد افراد تحصيل‌کرده تصميم به داشتن فرزندان کمتري مي‌گيرند، بنابراين نسل‌هاي بعدي بيشتر از افراد داراي هوش کمتر تشکيل مي‌شوند،استدلال قوي ندارد و مضحک به نظر مي‌رسد. امروزه افراد، بسياري ازمحاسبات و فعاليتها راکه در دهه‌هاي قبل با استفاده از مغز انجام ميدادند با بهره گيري از فناوري انجام ميدهند و از مغز و حافظه‌شان کمتراستفاده ميکنند. روزگاري حفظ جدول ضرب وانجام برخي معادلات رياضي با بکارگيري مغز و حافظه، براي دانش‌آموزان و دانشجويان واجب بود اما حالا نه. روزگاري نوشتن امري عادي بود اما امروز قلم و کاغذ جايش رابه تبلت و صفحه کليد رايانه داده است. پس درآينده‌اي نه چندان دور خوش خطي وخوشنويسي از بين خواهد رفت.