• جمعه / ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93053116302

جدیدترین تصاویر «روزتا» از دنباله‌دار اردک پلاستیکی

جدیدترین تصاویر «روزتا» از دنباله‌دار اردک پلاستیکی

فضاپیمای روزتا پس از گذشت حدود دو هفته در مدار مثلثی دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko به تازگی ارسال تصاویر بسیار دقیق از سطح سنگی آن را آغاز کرده است.

فضاپیمای روزتا پس از گذشت حدود دو هفته در مدار مثلثی دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko به تازگی ارسال تصاویر بسیار دقیق از سطح سنگی آن را آغاز کرده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، جدیدترین تصویر این دنباله‌دار در روز شنبه (25 مرداد) از فاصله 93.5 کیلومتری ثبت شده و به نمایش شکل اردک‌مانند آن با یک گلوگاه عمیق در وسط پرداخته است.

این تصویر، سر دنباله‌دار را با خطوط موازی که شبیه صخره هستند، نمایش می‌دهد. همچنین خوشه‌ای از تخته‌سنگهایی به اندازه یک ساختمان در بخش گردن این دنباله‌دار قابل مشاهده است.

موسسه تحقیقاتی منظومه شمسی مکس پلانک یک نسخه سه‌بعدی از دنباله‌دار را منتشر کرده است که بنظر می‌رسد از روی صفحه بیرون آمده است.

دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko حدود چهار کیلومتر طول داشته و هر 6.5 سال دور خورشید می‌چرخد. این سنگ آسمانی در حال حرکت به سمت خورشید بوده، از این رو با نزدیکتر شدن به ستاره، بیشتر ذوب می‌شود.

برای مقایسه، این دنباله‌دار سه برابر کوه بن‌نویس در جزایر بریتانیا بوده، در حالیکه روزتا اندازه خودرویی با بالهای 32 متری است.

دانشمندان حاضر در این ماموریت این هفته فهرستی از پنج منطقه بر روی این دنباله‌دار برای فرود فضاپیما مشخص خواهند کرد که از این میان، در نهایت دو مورد انتخاب می‌شود.

یکی از این موقعیت‌ها، محل اصلی فرود و دیگری به عنوان پشتیبان خواهد بود. دانشمندان قصد دارند یک فضاپیمای فرودگر کوچک را که «فیله» (Philae) نام دارد، در ماه نوامبر به یک محل به دقت انتخاب شده در سطح دنباله‌دار ارسال کنند.

ماموریت روزتا که به عنوان جالب‌ترین ماموریت تاکنون توصیف شده، بیش از یک سال را به بررسی دنباله‌دار مذکور به منظور کمک به حل اسرار حیات در زمین خواهد گذراند.

دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko به عنوان «اردک پلاستیکی» فضا معرفی شده و تصاویر جدید آن نشان می‌دهد که این سنگ فضایی در حقیقت یک سیستم دوتایی در تماس با هم بوده است. این امر بدان معنی است که احتمالا دو دنباله‌دار به هم چسبیده‌اند. ممکن است این جسم در گذشته از هم باز شده یا اینکه دو سنگ مجزا به آهستگی و با سرعت چند متر در ثانیه به هم نزدیک شده‌اند.

این ساختار غیرعادی، محاسبه کشش گرانشی دنباله‌دار را به منظور کمک به هدایت ماموریت برای دانشمندان دشوار کرده است.

روزتا اخیرا دمای دنباله‌دار را اندازه‌گیری کرده و نشان داده است که دمای سطحی آن حدود منفی 70 درجه سانتیگراد است.

انتهای پیام

آخرین تصویر از دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko

تصویر دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko در 24 مرداد

تصویر سر دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko به همراه گردنه آن

تصویر دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko در 23 مرداد

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha