• سه‌شنبه / ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93052814536
  • خبرنگار : 71452

انقلابی در درمان پوکی استخوان با یک ایمپلنت کوچک

انقلابی در درمان پوکی استخوان با یک ایمپلنت کوچک

محققان دانشگاه لیورپول ایمپلنت مینیاتوری طراحی کرده‌اند که با اعمال فشار به عضلات، منجر به تقویت عضلات شده و می تواند برای درمان پوکی استخوان مورد استفاده قرار گیرد.

محققان دانشگاه لیورپول ایمپلنت مینیاتوری طراحی کرده‌اند که با اعمال فشار به عضلات، منجر به تقویت عضلات شده و می تواند برای درمان پوکی استخوان مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مشکل اصلی داروهای موجود برای درمان پوکی استخوان، جذب آنها توسط تمامی استخوان‌های بدن است؛ در نتیجه محافظت کامل از استخوان شکننده صورت نمی‌گیرد.

این داروها با عوارض جانبی متعددی از جمله حالت تهوع، درد سینه و التهاب معده همراه هستند.

داروهای جدید موسوم به پادتن‌های مونوکلونال نیز که برای تقویت استخوان تجویز می‌شوند، هر شش ماه یکبار و تنها توسط پزشک باید تزریق شوند.

محققان دانشگاه لیورپول ایمپنلت کوچکی طراحی کرده‌اند که با اعمال فشار به عضلات مرتبط با استخوان شکننده، باعث تقویت استخوان‌ها و درمان نسبی پوکی استخوان می‌شود.

عملکرد این دستگاه بر روی موش‌ها مورد آزمایش قرار گرفت؛ ایمپنلت مینیاتوری در ابعاد سر سوزن در عضلات پای موش کاشته و از طریق سیم به شارژ درون معده متصل شد.

عضلات پا هر30 ثانیه یکبار در معرض جریان خفیفی قرار گرفته و این روش درمانی هر روز به مدت 10 دقیقه تکرار شد؛ پس از یک دوره یک ماهه، تراکم استخوان حیوانات تا 30 درصد افزایش پیدا کرد.

تحریک و فعال شدن مکرر عضلات از طریق یک جریان خفیف، منجر به رشد استخوان جدید می‌شود؛ چگونگی این فرآیند بطور دقیق مشخص نیست، اما برخی پزشکان معتقدند که انقباضات مکرر عضلات منجر به هدایت سلول‌های بنیادی به منطقه مورد نظر شده و به رشد استخوان جدید کمک می‌کند.

این ایمپنلت مینیاتوری هنوز بر روی انسان مورد آزمایش قرار نگرفته است، اما انتظار می رود ظرف دو تا سه سال آینده برای درمان پوکی استخوان مورد استفاده قرار گیرد.

نتایج این دستاورد در مجموعه مقالات انجمن سلطنتی انگلیس منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۵-۲۸ ۱۱:۱۳

من پيشنهاد ميکنم محققان ما هم روي مسائل و راههاي درمان پوکي استخوان بيشتر کار کنند چون تا چند سال آينده که سن جمعيت کشور بالا رفت مشکل پوکي استخوان افزايش پيدا ميکند.