سرمربی تیم سایپا میگوید مشکلات اداری مانع از حضور بازیکنان در تمرینات تیم میشود و باعث میشود بازیکنان بدون تمرکز در تمرینات حاضر شوند.
مجید جلالی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره ناکامی سایپا در گلزنی در لیگ با وجود گذشت سه هفته از مسابقات، اظهار کرد: ما دو ماه دوره آمادهسازی داشتیم که در این دو ماه در جبهههای مختلف از جمله بدنسازی و تاکتیکی خوب کار کردیم. اردوی ترکیه را هم با یک هفته تاخیر بر پا کردیم و این موضوع باعث شد در بازی اول کیفیت خوبی ارائه ندهیم.
وی افزود: در شروع لیگ، دو بازی ما مقابل تیمهایی بود که به تازگی به لیگ برتر صعود کرده بودند. معمولا تیمهایی که تازه به لیگ برتر صعود میکنند، متفاوت بازی میکنند. بازی اول ما تحت تاثیر تمرینات پرفشاری بود که انجام داده بودیم اما بازی دوم و سوم روند بهتری داشتیم و توانستیم بازی با کیفیتتری ارائه دهیم. تغییرات زیادی در خط حمله ما نسبت به سال گذشته رخ داده و فکر میکنم ایجاد هماهنگی در خط حمله و تیم نیازمند زمان است. روی مشکل گلزنی برنامهریزی کردهایم و مطمئنا این مشکل را برطرف میکنیم.
جلالی به خط دفاع تیمش اشاره کرد و گفت: نباید فراموش کنیم ما در خط دفاع بسیار خوب عمل کردیم و در سه بازی گلی را دریافت نکردیم. معتقدم در بازیهای آینده بازیهایمان از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد شد و ما هم محک بیشتری خواهیم خورد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا از بازیکنان جدیدی که جذب کردهاید رضایت دارید؟ گفت: من از کل تیم و عملکرد آن رضایت دارم. البته در بخشهایی مشکلاتی وجود دارد اما برای من مهم این است که مجموعه بازیکنانی که دارم با صداقت کار میکنند و کاملا در اختیار تیم هستند. معتقدم این موضوع بالاترین امتیازی است که یک مربی میتواند داشته باشد.
سرمربی تیم سایپا در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان این که تیمها در دوران آمادهسازی پیش فصل با مشکلات غیر فوتبالی مواجه هستند، اظهار کرد: یک بازیکن میخواهد دوره آماده سازی را طی کند اما به تمرین نمیرسد، زیرا باید به دنبال حل مشکلات اداری برای پیوستن تیم باشد. من این مسائل را در قالب یک نامه برای سازمان لیگ نوشتهام و برایشان ارسال میکنم. بعضی از بازیکنان ما 10 الی 12 روز از دوره آماده سازی را به دنبال حل مشکلات اداری خود بودند. برای این مشکلات باید راه حلی در نظر گرفته شود. همان طور که یک نفر وقتی قصد ساختن آپارتمانی را دارد باید چند ماه کارهای اداری انجام دهد تا مجوز لازم را بگیرد. برای یک بازیکن هم چنین مشکلاتی رخ میدهد.
جلالی همچنین به خط دفاعی تیمش اشاره کرد و گفت: به طور کلی میگویند اگر میخواهید یک بازی را ببرید، باید در خط حمله تیم موفق باشید اما اگر میخواهید جام را ببرید باید بتوانید خوب دفاع کنید و گل نخورید. این موضوع یک اصل اثبات شده است. تیم ما در بخش دفاع خوب عمل کرده و همه بازیکنان به دفاع کمک میکنند. بخش دفاع فقط خط دفاع و دروازهبان نیست، بلکه منظور از دفاع، دفاع تیمی است. بیشتر انرژی بازیکنان ما صرف کارهای دفاعی میشود.
وی در پاسخ به این سوال که فکر میکنید دلیل کم گل شدن لیگ ما چیست؟ اظهار کرد: اگر نتوانیم مشکلات اداری بازیکنان را حل کنیم تا بازیکنان وقت بیشتری را در کنار تیم سپری کنند، کیفیت لیگ پایین میآید. من شخصا چند سال است که با این موضوع درگیر هستم. بازیکن وقتی مشغول تمرین است باید تمام تمرکزش روی تمرین باشد. این موضوع را میتوانید از سایر مربیان هم بپرسید. در حال حاضر بازیکنی نیست که 100 درصد در تمرین با تمرکز باشد. ذهن بازیکنان را مشکلاتی از جمله سربازی، مالیات، رضایت نامه و ... درگیر کرده است.
جلالی اصلیترین دلیل بیکیفیتی لیگ ایران را عدم تمرکز بازیکنان روی فوتبال دانست و گفت: کار اصلی بازیکنان، فوتبال است. آنها باید فقط به دنبال تمرین باشند. بازیکن زمانی با تمرکز کامل تمرین میکند که لیگ شروع شده است، زیرا در این زمان مشکلاتش حل شده است. به طور مثال یک هفته به آغاز لیگ مانده که نامهای برای ما ارسال کرده مبنی بر این که 15 بازیکن مشکل دارند و تا حل نشدن مشکلاتشان نمیتوانند بازی کنند.
به گزارش ایسنا، پس از دیدارهای ایران در جام جهانی و بازی برابر تیمهای نیجریه، آرژانتین و بوسنی بسیاری از مربیان این انتقاد را مطرح کردند که تیم ملی برابر این تیمها تدافعی بازی میکند، این در حالی است که تیمهای همین مربیان در لیگ برتر با مشکل گلزنی مواجه هستند. جلالی در این باره گفت: تیم ملی باید الگو باشد. البته این موضوع فقط در فوتبال ایران صدق میکند. بایرن مونیخ یک الگو برای فوتبال آلمان است یا در اسپانیا بارسلونا و رئال مادرید الگو هستند.
وی ادامه داد: در ایران دو باشگاه وجود دارد که میتوانند الگو باشند، اما آنقدر درگیر مسائل حاشیهای هستند که از نظر فنی هیچ وقت نمیتوانند این کارکرد را داشته باشند بنابراین وقتی این دو باشگاه نتوانند الگو باشند تیم ملی میتواند این کار را انجام دهد. ما میتوانیم مربیان با کیفیت و گرانقیمت را برای تیم ملی استخدام کنیم تا سبک تیم ملی جدید و نو باشد. در حال حاضر اکثر تیمهای لیگ از سبک تیم ملی کپی برداری کردهاند. بر همین اساس معتقدم حال که تیم ملی الگو است باید از ایدههای بهتری استفاده کند و سبکهای جدید و بهتری تولید کند.
سرمربی تیم سایپا تصریح کرد: در هر صورت در بخش فنی همه معتقدند واقعا کیفیت لیگ خوب نیست. بعضیها مقصر این بی کیفیتی را باشگاهها می دانند و بعضیهای دیگر میگویند تیم ملی مقصر است. مقصر هر کسی است، این بی کیفیتی خوب نیست. باید همه جمع شوند و با همفکری برای این مشکل راهی پیدا کنند. از نظر من این که بازیکنان در دوره آماده سازی لیگ با تمرکز کامل در تمرینات شرکت نمیکنند و به دنبال حل مشکلات اداری هستند، یکی از مهمترین دلایل بی کیفیتی لیگ است. این موضوع خیلی مهم است و نباید ساده از کنار آن بگذریم.
وی افزود: موضوع دیگری که مطرح است و به رسانهها بر میگردد این است که رسانهها فقط به نتایج کسب شده توجه میکنند و کاری به کیفیت ارائه شده از سوی تیمها ندارند. وقتی پیروز میشوم از من تمجید میشود، بدون این که بررسی کنند که من چگونه پیروز شدهام و وقتی بازنده باشم انتقاد میکنند بدون این که بدانند چگونه بازنده بودهام. به طور مثال امسال با تیمی بازی کردهام و نتیجه آن صفر بر صفر بوده است. در نهایت هم یک امتیاز تیم من گرفته و یک امتیاز هم به حریف ما دادهاند. اما وقتی 90 دقیقه بازی را میبینید، تفاوت زیادی میان تیمها وجود دارد و به این موضوع کسی توجه نمیکند.
جلالی همچینن گفت: سازمان لیگ باید بخشی را اختصاص دهد تا از نظر فنی لیگ را مورد بررسی قرار دهند. یعنی ابتدا ارزیابی کند و سپس ارزشیابی کند و در نهایت هم بهترین تیم را انتخاب کند.
وی با بیان این که نمیشود لیگ را با یک بخشنامه با کیفیت کرد، اظهار کرد: سازمان لیگ باید با هم اندیشی مربیان مشکلات را حل کند. به طور مثال باید دید مربیان در راه آموزش با چه مشکلاتی مواجه هستند یا من طرحی برای یک بازی در نظر میگیرم اما اجرایی نمیشود، زیرا زمین مسابقه ناهموار است و بازیکنان نمیتوانند دستورات تاکتیکی را انجام دهند. در کل باید بگویم یک عامل خاص در بی کیفیتی لیگ تاثیر ندارد و باید همه دلایل بررسی شود.
جلالی در بخش دیگری از صحبتهای خود به اشتباههای داوری اشاره کرد و به ایسنا گفت: یک فضایی در فوتبال ایران وجود دارد که مربیان و بازیکنان احساس میکنند اگر به داوری اعتراض نکنند، فضای داوری در نهایت به ضرر آنها خواهد شد. مربی حریف ما قبل از بازی درباره اشتباههای داوری صحبت میکند، سرپرست تیم ما سریعا به این موضوع واکنش نشان میدهد، زیرا اعتقاد دارد آن مربی میخواهد جوسازی کند. این یک فضایی است که در کل لیگ ما شکل گرفته. یعنی همه فکر میکنند اگر درباره داوری صحبت کنند میتوانند فضا را به نفع خودشان تغییر دهند.
وی ادامه داد: کمیته داوران باید شرایطی فراهم کند که تیمها نتوانند فضا را به نفع خودشان تغییر دهند. چرا این باور به وجود آمده که هر تیمی اعتراض کند به حقش میرسد؟ چون دیده اند وقتی به داوری اعتراض میکنند، هفته بعد اشتباههای داوری به نفع آنها میشود. این باور باید از بین برود و میان مربیان و بازیکنان اعتماد ساخته شود. من معتقدم اگر اعتماد نباشد با جریمه و زور ... نمیتوان کاری کرد.
وی در پایان به بازی روز سه شنبه تیمش مقابل استقلال اشاره کرد و گفت: امیدوارم اعتراضهای داوری باعث نشود فضایی به نفعشان شکل بگیرد. میخواهیم همه چیز با عدالت پیش برود و مطمئنا در یک محیط سالم ما هم خوب بازی میکنیم و هم پیروز از زمین مسابقه خارج می شویم.
انتهای پیام
نظرات