یک کارشناس حوزه اعتیاد با تشریح علل اصلی مرگ و میر معتادان و افزایش میزان مرگ و میر معتادان نسبت به عدم آگاهی افراد از تداخلهای دارویی با مواد مخدر و اور دوز هشدار داد.
به گزارش سرویس «اجتماعی» ایسنا، هومان نارنجیها گفت: زمانی که سقف مصرف مواد مخدر افزایش مییابد به همان میزان دوز مصرف نیز افزایش یافته و مقدار سمی که وارد بدن میشود افزایش میباید لذا افرادی که افسار کنترل از دست آنها خارج میشود معمولا به علت افزایش مصرف در معرض خطر قرار میگیرند.
وی افزود: مصرف انواع مواد مخدر با مقدار نامشخص میزان مرگ و میر را افزایش میدهد و برخی مواد از جمله مخدرهای صنعتی که خطرناکتر نیز هستند با افزایش مصرف و به تبع آن دوز مصرف افراد را در معرض خطر مرگ قرار میدهد.
این کارشناس اعتیاد تصریح کرد: چنانچه روش مصرف نیز تغییر کند میزان مرگ و میر افزایش مییابد به این معنا که اگر به جای مصرف عادی، تزریق شود بسیار خطرناکتر بوده و منجر به فوت مصرفکننده می شود.
نارنجیها در ادامه با بیان اینکه میزان مرگ و میر معتادان عموما در افراد تزریقی بیش از سایر معتادان است، گفت: البته این به معنای ایمن بودن روش دودی مخدرها نیست چرا که مصرف هر نوع مخدری با دوز بالا منجر به مرگ میشود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که معتادان در هر شرایط و حالت روحی وروانی به آن روی میآورند افزایش مصرف است و این استتراتژی غلط فکری در این افراد باعث میشود با افزایش دوز مصرف به حملات شدید و ایست قلبی مواجه شوند که در نهایت به فوت آنها منجر میشود.
به گفته این کارشناس، مواد مخدر به ویژه از نوع صنعتی آن به دلیل ناخالصیها و سمومی که دارند اینگونه نیست که همچون گذشته فرد مصرف کننده را به حال خود رها کرد تا خود از مصرف آن خسته شود چراکه با افزایش دوز مصرف و میزان سمومی که وارد بدن می شود احتمال مرگ آنها نیز افزایش مییابد.
نارنجیها این را نیز گفت که در برخی موارد افراد حتی با مصرف دوز بالای داروهای ترک اعتیاد از جمله متادون به کام مرگ رفتهاند و به جای مصرف دوز یک روزه دوز سه روزه را در یک روز مصرف کردهاند و به تصور اینکه دارو از سوی کلینیک ارایه شده و مشکلی ایجاد نمیکند با مصرف بیش از تجویز فوت کردهاند.
این کارشناس اعتیاد تاکید کرد: معتادانی که تحت درمان قرار دارند نباید همزمان با دارو مواد مصرف کنند چرا که تداخل دارویی با سموم مواد مخدر در یک زمان با افزایش تاثیر موجب به فوت میشود همانند مصرف همزمان الکل و دیازپام که منجر به قطع تنفس شده و سایر گزارشهای متعددی از مرگ و میر ناشی از تداخل دارو با مصرف انواع مخدرها وجود دارد.
وی ادامه داد: گاهی افراد به دلیل مصرف قرصهای متعدد و همزمان مصرف مواد با خطر مرگ مواجه میشوند لذا خانوادهها باید مراقب باشند که فرزندانشان چه نوع قرصهایی را مصرف میکنند.
نارنجیها گفت: برخی از افراد پس از ترک تصور میکنند که همانند زمان اعتیادشان میتوانند به همان میزان مواد مصرف کنند که پس از یک مصرف با دوز بالا به دلیل اینکه مواد سمی با مقدار زیاد وارد بدن میشود و این حالت واکنش و حساسیت به مواد فوت افراد را رقم میزند.
به گفته این کارشناس اعتیاد، افرادی که با دوز بالا مواد مصرف میکنند از مقدار کم شروع کرده و به آن مقدار میرسند و پس از ترک به تصور اینکه میتوانند با دوز بالا مخدر مصرف کنند در واقع خود را به مرگ میسپارند.
وی اظهار کرد: در برخی مواقع نیز اتفاق میافتد که فرد پس از پاک شدن از مواد به همان میزان قبل از ترک مخدر به خود تزریق میکند که در چنین مواردی نیز احتمال مرگ افراد افزایش یافته و معمولا کارتون خوابها جز این دسته هستند که برای اعتیاد به هر دری میزنند و تحقیقات میدانی که نیز مرگ ومیر این دسته از معتادان را بیشتر نشان میدهد.
هومان نارنجی ها گفت: برخی مخدرها به اندازهای خطرناک هستند که وقتی شیوه مصرف آن تغییر میکند معمولا نتیجه آن مرگ افراد است همانند شیشه که بجای استعمال اگر تزریق شود با توجه به اینکه این مخدر صنعتی در آشپزخانه های آلوده داخل کشور تولید میشود و بسیار نامرغوب و بی کیفیت هستند، احتمال مرگ و میر ناشی از تزریق را افزایش میدهد.
به اعتقاد این کارشناس اعتیاد، برخی افراد پس از مصرف اقدام به مصرف قرص کرده و بلافاصله به خواب فرو می روند که گزارشهای ناشی از فوت افراد در هنگام خواب نیز ناشی از تداخل مصرف قرص و ماده مخدر است و باید افراد آگاهی لازم را داشته باشند.
وی تصریح کرد: تریاکهای آلوده به گریس، هرویین آلوده به خاک و بسیاری مواد ناشناخته در آن باعث واکنش ناگهانی در بدن میشود و یا تزریق مواد آلوده و خطرناک که حاوی مقدار زیادی سموم و مواد ناشناخته است پس از ورود به خون با حساسیت شدید و واکنش بدن مواجه شده و در بیشتر موارد منجر به فوت افراد می شود.
انتهای پیام
نظرات