محققان دانشگاه بوفالو طی پژوهشی دریافتهاند کودکانی که به آسم مبتلا هستند بیش از هم سن و سالهایشان که به آسم مبتلا نیستند در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار دارند و افسردگی میتواند علائم آسم را در این بیماران بدتر کند.
به گزارش ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، این پژوهش نشان داده که در سیستم عصبی خودمختار کودکان مبتلا به آسم و افسرده، بینظمیهایی دیده میشود.
این مطالعه اولین مطالعه از این نوع است که ارتباط بین استرس و فشارهای عصبی با افسردگی و بینظمیهای سیستم عصبی خودمختار را بررسی میکند.
پژوهشگران می گویند: مشاهده شد که در سیستم عصبی کودکان مبتلا به آسم افسرده، دستگاه پاراسمپاتیک بر واکنشهای دستگاه سمپاتیک برتری دارد.
به گفته محققان، این عدم تعادل افزایش مقاومت راههای هوایی را در این کودکان توضیح میدهد. در این پژوهش 90 کودک و نوجوان بین هفت تا 17 ساله بررسی شدند که 45 نفر از آنها که آسم داشتند و افسرده بودند با 45 نفر دیگر که آسم داشتند ولی افسرده نبودند مقایسه شدند.
با نصب الکترودهایی به بدن آنها و ارزیابی عملکرد دستگاه سمپاتیک، پاراسمپاتیک، قلب و دستگاه تنفس، میزان مقاومت راههای هوایی آنها قبل و بعد از نمایش یک فیلم ناراحتکننده و پس از نمایش صحنه مرگ در آن فیلم بررسی و مشاهده شد که واکنشهای پاراسمپاتیک گروه افسرده شدیدتر از سمپاتیک بود.
انتهای پیام
نظرات