• چهارشنبه / ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 93051506948
  • خبرنگار : 71121

دوربرگردان مسکو پس از توافق نفتی با ایران

دوربرگردان مسکو پس از توافق نفتی با ایران

روزنامه دیلی‌تلگراف پس از امضای قرارداد انرژی ایران و روسیه در مسکو گزارش داد: دولت روسیه شب گذشته به شکل مرموزی بیانیه وزارت انرژی این کشور درباره این قرارداد را رد و اعلام کرد که بیانیه جدیدی را امروز (چهارشنبه) درباره این توافق منتشر می‌کند!

روزنامه دیلی‌تلگراف پس از امضای قرارداد انرژی ایران و روسیه در مسکو گزارش داد: دولت روسیه شب گذشته به شکل مرموزی بیانیه وزارت انرژی این کشور درباره این قرارداد را رد و اعلام کرد که بیانیه جدیدی را امروز (چهارشنبه) درباره این توافق منتشر می‌کند!

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ولادیمیر پوتین به دنبال قرارداد تجاری 20 میلیارد دلاری با ایران است که باعث خواهد شد روسیه تحریم‌های غرب علیه بخش انرژی خود را دور بزند.

بر اساس اعلام وزارت انرژی روسیه طبق مفاد این قرارداد پنج ساله، روسیه به ایران در فروش نفت کمک خواهد کرد و دو کشور در صنعت نفت و گاز، احداث نیروگاه‌ها و شبکه برق، عرضه ماشین‌آلات، کالاهای مصرفی و فرآورده‌های کشاورزی همکاری خواهند داشت.

این در حالیست که دولت روسیه شب گذشته به شکل عجیبی این بیانیه را رد و اعلام کرد که بیانیه جدیدی را امروز(چهارشنبه) درباره این توافق منتشر می‌کند.

برخلاف این تغییر جهت ناگهانی، اخبار توافق احتمالی ایران و روسیه به بازارهای اقتصادی آمریکا لطمه زده است. سهام شرکت داو 0.8 درصد، شرکت‌های انرژی نظیر شورون 2.5 درصد و اکسون موبیل 1.9 درصد کاهش یافت و بهای نفت برنت با 1.5 درصد کاهش به 104 دلار و 61 سنت در هر بشکه رسید.

پیشتر روزنامه کامرسانت-چاپ روسیه- گزارش داده بود براساس توافقی بین دو کشور، روسیه روزانه 500 هزار بشکه نفت خام از ایران در ازای ارائه کالاهای مصرفی وارد کند. این مقدار نفت یک پنجم تولید ایران و نیمی از صادرات این کشور را شامل می‌شود.

ریچارد مالینسون تحلیلگر موسسه انرژی اسپکتس در لندن به بلومبرگ گفت: ابهاماتی درباره میزان جدی بودن این یادداشت تفاهم وجود دارد.

وی افزود: محدودیت‌های عملی متعددی در زمینه ظرفیت تولید کنونی نفت ایران و همچنین مسائل جغرافیایی و لجستیکی وجود دارد و همچنین تحریمهای آمریکا نیز در میان است.

این اقدام یک معامله برد-برد برای هر دو کشور است، زیرا هردو با تحریم‌های غرب علیه بخش انرژی خود مواجه شده‌اند.

پس از آن که باراک اوباما رییس جمهور آمریکا اقدامات روسیه در اوکراین را غیرقانونی خواند، اتحادیه اروپا اخیرا یک سری اقدامات را برای محدود کردن اکتشافات و حفاری نفتی در روسیه اعمال کرد. حضور روسیه در اوکراین ماه گذشته به نقطه اوج خود رسید زمانیکه یک هواپیمای مسافربری مالزیایی با 298 مسافر هدف شلیک شبه‌نظامیان حامی روسیه قرار گرفت.

رییس جمهور روسیه روز سه‌شنبه به مقامات منطقه‌ ای گفت: ابزارهای سیاسی برای اعمال فشار اقتصادی غیرقابل قبول و برخلاف تمام هنجارها و مقررات بین‌المللی هستند.

وی افزود: دستوراتی را برای تقویت تولید داخلی صادر کرده‌ایم که به ضرر تولید کنندگان غیر روسی منجر خواهد شد.

در همین حال ایران نیز به دلیل برنامه هسته‌ای خود با تحریمهای غرب مواجه شده است. در دو سال گذشته تحریمها باعث به نیم رسیدن صادرات نفت ایران شده است. ایران در حال گفتگو با شش قدرت جهانی(انگلیس، چین، فرانسه، روسیه، آمریکا و آلمان) برای حصول توافق با آنها بوده است و توافق موقتی را برای لغو بخشی از تحریمها حاصل کرده است.

به رغم تحریمها ایران در ماههای اخبر به دنبال تقویت تولید نفت خود بوده و تولید روزانه 5 میلیون و 700 هزار بشکه نفت را تا سال 2018 هدفگذاری کرده است.

براساس اعلام اوپک ایران در حال حاضر روزانه حدود سه میلیون بشکه نفت خام تولید می‌کند و برای افزایش تولید خود به کمک شرکت‌های نفتی بین‌المللی احتیاج دارد و در این میان شرکتهای روسی بارها برای حضور و مشارکت در پروژه‌های نفتی ایران ابراز علاقه کرده‌اند.

قبل از عقب نشینی مسکو الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه گفته بود:‌ توافق بین دو کشور قوانین و مقررات بین‌المللی را نقض نخواهد کرد و با توجه به واقعیت موجود این توافق بسیار با اهمیت است.

کاخ سفید پیشتر اعلام کرده بود: گزارشها درباره گفتگوی ایران و روسیه یک "نگرانی جدی" است.

کاتلین هایدن سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در ماه ژانویه گفته بود: اگر این گزارشها صحت داشته باشد، چنین توافقی نگرانی جدی به وجود خواهد آورد زیرا برخلاف مفاد توافق هسته‌یی با ایران خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha