یک فعال حوزه زنان با اشاره به تفکیک جنسیتی برخی از محیطهای اشتغال در شهرداری تهران، گفت: این روش در تضاد با روند توسعه متوازن و همه جانبه کشور و رویکرد سند چشم انداز 20 ساله است.
آذر منصوری در گفتوگو با خبرنگار سرویس «زنان» ایسنا، با بیان این مطلب اظهارکرد: اگر قرار است پروژه توانمندسازی ایران مطابق با برنامه توسعهای و سند چشم انداز – که رویکرد توسعه محور دارد – تحقق پیدا کند لازم است فرصتهای برابر برای آحاد جامعه اعم از زن و مرد فراهم شود.
وی تصریح کرد: تفکیک جنسیتی برخی از محیطهای اشتغال ادامه روند تفکیک جنسیتی دانشگاهها است که در دولت گذشته پایه ریزی شده و به نظر میرسد شهرداری تهران قصد دارد تصمیم دولت قبل را کامل کند.
این فعال حوزه زنان تفکیک جنسیتی محیطهای اشتغال را موجب محدودتر شدن زمینه رشد زنان در فضای کسب و کار دانست و ادامه داد: این نوع جداسازیها نه تنها اهداف مورد نظر را تامین نمیکند؛ بلکه زمینه ساز ایجاد حساسیتهای جدیدی در جامعه میشود.
وی افزود: تجربه نشان داده است تفکیک جنسیتی نه تنها دغدغههای مورد نظر طراحان را تامین نمیکند؛ بلکه موجب شدت گرفتن نگرانیها نیز میشود.
منصوری تاکید کرد: لازم است در محیطهای کسب و کار و فضاهای آموزشی شرایطی فراهم شود که زنان بتوانند در کنار مردان در فضای علمی و فرهنگی به توانمندیهای خود بیفزایند.
وی با اشاره به فعالیتهای شوراهای شهر اظهارکرد: شوراهای شهر در کشور نقش نظارتی برعملکرد شهرداریها را دارند و باید به این مسئله توجه شود که تصمیمهای شهرداری برآیند مصوبات شوراهاست و نظر و تصمیم قالب مجموعه شوراهای شهر برعملکرد شهرداریها تاثیر دارد. در این شرایط شورای شهر تهران باید به این پرسش پاسخ دهد که آیا رویکرد اخیر شهرداری تهران مورد قبول و تایید شورای شهر است یا نه و اگر این تصمیم مورد تایید نیست چرا شورا قدمی برای اصلاح نظر جداسازی فضاهای اشتغال زنان و مردان در شهرداری تهران نمیگیرد.
این فعال حوزه زنان در ادامه گفت: محیط و فضای کار در شهرداریها به گونهای است که بسیاری از فارغ التحصیلان دختر میتوانند در رشتههای مرتبط با حوزه شهرسازی مانند معماری، مدیریت و برنامه ریزی شهری جذب شهرداری شوند. بنابراین این نوع محدودیتها به طور مستقیم فرصتهای مناسب را از بخشی از جامعه جوان کشور میگیرد.
انتهای پیام
نظرات