• جمعه / ۱۰ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۰:۰۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 93051003769

تحلیل رویترز از چالش نفتی آمریکا

ایران رقیب سرسخت صادرات نفت آمریکاست

ایران رقیب سرسخت صادرات نفت آمریکاست

آمریکا در اولین تلاش خود طی 40 سال گذشته برای صادرات نفت با یک رقیب به نام ایران مواجه است.

آمریکا در اولین تلاش خود طی 40 سال گذشته برای صادرات نفت با یک رقیب به نام ایران مواجه است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره چالشهای پیش روی آمریکا برای صادرات نفت نوشت: اقتصاد ایران بر اثر تحریمهای غرب لطمه خورده و صادرات نفت این کشور نصف شده است.

ایران اکنون نفت با کیفیت‌تر و ارزان‌تری(نسبت به آمریکا) به چین می‌فروشد که فضای کمی را برای ورود نفت آمریکا به بزرگترین کشور مصرف‌کننده انرژی جهان باقی می‌گذارد.

این در حالی است که خریداران ژاپنی و کره جنوبی برای امتحان کردن نفت آمریکا موسوم به "میعانات گازی" ابراز علاقه کرده اند. اما چین در حال حاضر قراردادهای سالانه‌ای با تهران امضا کرده و انتظار نمی‌رود در کوتاه مدت نفتی از آمریکا بخرد.

تولیدکنندگان آمریکایی به دنبال باز کردن یک مسیر تجاری برای فروش مازاد میعانات خود از میادین شیل هستند، اما نگرانیها درباره کیفیت و مسائل حقوقی به تردیدها درباره اینکه دیگر کشورهای آسیایی چه مقدار از این نفت را خریداری خواهند کرد، افزوده است.

یک فعال نفتی در سنگاپور که در اروپا شرکت بازرگانی نفتی دارد گفت:‌ چین از ایران میعانات می خرد که نسبت به میعانات آمریکا ارزان تر است. آ‌نها(آمریکا) ممکن است بعدا وارد عرصه شوند اما در اولویت نخواهند بود.

مقامات آمریکایی در ماه ژوئن با صادرات میعانات گازی این کشور مادامیکه در سطح حداقل پالایش شده باشد، موافقت کردند و در واقع ممنوعیت چند دهه‌ای علیه صادرات نفت خام آمریکا تعدیل شد.

این نفت سبک برای تبدیل فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی در یک کارخانه فرآوری شکافته می‌شود یا با نفت‌های خام سنگین‌تر برای استفاده‌ در پالایشگاه‌ها ترکیب می‌گردد.

کره جنوبی و ژاپن اولین محموله‌های میعانات آمریکا را خریداری کرده اند. شرکت میتسوی یک محموله از این میعانات را برای بارگیری در ماه جاری خریداری کرده و به پالایشگاه کره‌ای جی اس کلتکس فروخته است.

پالایشگاه نفت کاسمو اویل نیز یک محموله از میعانات آمریکا را خریداری کرده و اواخر اوت برای تحویل به پالایشگاه یوکایچی ژاپن در اکتبر بارگیری خواهد شد.

ژاپن و کره جنوبی که در روی هم رفته تنها نیمی از ظرفیت روزانه 1.1 میلیون بشکه ای میعانات آسیا را به خود اختصاص می‌دهند، نسبت به امتحان کردن این نفت آمریکا راغب تر هستند.

شرکت آمریکایی اینترپرایز قرارداد کوتاه مدتی را با یک واسطه ژاپنی دیگر به نام شرکت میتسوبیشی برای اولین بارگیری در ماه سپتامبر امضا کرده است.

خریداران آسیایی منتظر این هستند که ببینند آیا نفت آمریکا مناسب است و اینکه آیا صادرکنندگان می توانند با توجه به بعد مسافت نسبت به کشورهایی نظیر قطر و استرالیا، روی این نفت به صورت رقابتی حساب کنند یا خیر.

ریچارد گوری مدیر شرکت مشاور انرژی جی بی سی آسیا گفت:‌ خریداران در حال امتحان کردن مسافت دریایی هستند و ما انتظار نداریم که امسال نفت زیادی از آمریکا خریداری شود.

ایران حدود 55 درصد ظرفیت روزانه 250 هزار بشکه‌ای پارس جنوبی را به دو خریدار چینی با تخفیف خوب تحت قراردادهای یک ساله صادر می‌کند که این امر چالش موجود پیش روی نفت آمریکا را بیشتر می‌کند.

از زمان لغو تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران در اواخر سال گذشته، صادرات نفت ایران با حدود 30 درصد افزایش به روزانه یک میلیون و 250 تا یک میلیون و 300 هزار بشکه رسیده که بخش زیادی از آن شامل صادرات میعانات پارس جنوبی به چین می‌شود.

بخشی از میعانات ایران با قیمتی معادل پنج دلار در بشکه زیر قیمت دوبی یا هشت دلار در هر بشکه زیر قیمت میعانات قطر فروخته می‌شود.

میعانات آمریکا باید قیمتی کمتر از معادل قطری خود داشته باشد تا بتواند خریداران را جذب کند.

قطر بزرگترین صادرکننده میعانات به آسیا با حدود صادرات روزانه 450 هزار بشکه در روز است و پس از آن ایران قرار دارد. استرالیا و تیمور شرقی روی هم رفته روزانه حدود 170 هزار بشکه در روز صادرات دارند و بخش عمده آن به بازارهای آسیایی صادر می‌شود.

منابع پالایشگاهی در هند می‌گویند، هزینه‌های بالاتر صادرات در مقایسه با مسیر کوتاه از خاورمیانه مانع از این خواهد شد که هند نیز سراغ میعانات گازی آمریکا برود.

مساله دیگر نامشخص بودن آینده قوانین آمریکا در زمینه صادرات میعانات است.

دو سناتور آمریکایی اقدام وزارت بازرگانی این کشور را زیر سوال برده و می‌گویند صادرات میعانات ممنوعیت موجود علیه صادرات نفت این کشور از زمان تحریم نفتی اعراب در دهه 1970 را زیر سوال می برد.

فرآورده‌های پالایش شده نظیر بنزین و سوخت دیزل در این ممنوعیت قرار ندارند.

یک واسطه نفتی در یک پالایشگاه در شمال آسیا گفت: اگر برخی قوانین ظاهر شده و خریداران را جریمه کند، تکلیف چیست؟ همچنین هیچ توجیه اقتصادی در این زمینه وجود ندارد و چرا ما باید ریسک کنیم.

خریداران آسیایی همچنین نگران این هستند که میعانات آمریکا در زمینه کیفیت دچار نوسان باشد.

زیرا این میعانات از میادین مختلف در سرتاسر ترکیبات شیل آمریکا نظیر میدان ایگل فورد در جنوب تگزاس به دست می‌آید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha