• شنبه / ۲۸ تیر ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 93042816008
  • خبرنگار : 71144

دومین حادثه مرگبار برای خطوط هوایی مالزی+جزئیات

دومین حادثه مرگبار برای خطوط هوایی مالزی+جزئیات

در دومین حادثه مرگبار برای خطوط هوایی مالزی یک فروند هواپیمای بوئینگ 777 متعلق به این خط هوایی با 289 سرنشین سقوط کرده و تمامی سرنشینان آن جان باختند.

در دومین حادثه مرگبار برای خطوط هوایی مالزی یک فروند هواپیمای بوئینگ 777 متعلق به این خط هوایی با 289 سرنشین سقوط کرده و تمامی سرنشینان آن جان باختند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در مالزی، پرواز شماره MH17 خطوط هوایی مالزی که از آمستردام پایتخت هلند عازم کوالالامپور پایتخت مالزی بود شب گذشته در نزدیکی مرز اوکراین و روسیه دچار حادثه شده و سقوط کرد.

این هواپیما 298 سرنشین شامل 283 مسافر و 15 خدمه داشت که گزارش‌ها حکایت از مرگ همه آنها دارد. اغلب مسافران این هواپیما را شهروندان هلندی تشکیل می‌داده‌اند و گفته شده است که اغلب این مسافران عازم بیستمین کنفرانس بین‌المللی ایدز در شهر ملبورن استرالیا بوده‌اند.

بر سر علت سقوط این هواپیما اختلاف نظر وجود دارد اما مقامات آمریکایی و اوکراینی تائید کرده‌اند که هواپیما توسط یک موشک زمین به هوا ساقط شده است.

منابع خبری اعلام کرده‌اند که هواپیما در منطقه مورد مناقشه روسیه و اوکراین سقوط کرده است و دولت اوکراین جدایی طلبان حامی روسیه را عامل این حادثه می‌دانند.

وزارت کشور اوکراین با تایید خبر سقوط این هواپیما عنوان کرده است که هواپیما با موشک "بوک" و در ارتفاع 10 هزار متری و در آسمان شهر "تورز" هدف گرفته شده و در 80 کیلومتری دونتسک سقوط کرده است.

در همین حال پترو پروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین این حادثه را حمله‌ای تروریستی خواند و گفت: پس از هدف گرفته شدن دو هواپیمای An-26 و Su-25 اوکراین از خاک روسیه، این سومین حادثه تراژیک در چند روز اخیر است.

این حادثه برای خطوط هوایی مالزی در حالی رخ می‌دهد که در روز هشتم ماه مارس سال جاری میلادی نیز یک فروند دیگر از هواپیماهای این خط هوایی در حالی که از فرودگاه بین‌المللی به سمت پکن در حرکت بود از صفحه رادارها ناپدید شده و تا کنون هیچ خبری از سرنوشت هواپیما و مسافران در دست نیست.

هشدار نخست وزیر استرالیا به روسیه

در پی این سانحه نخست وزیر استرالیا به روسیه هشدار داد.

تونی ابوت، نخست وزیر استرالیا در سخنانی به روسیه هشدار داد که بخش مهمی از مسئولیت سقوط هواپیمای بوئینگ خطوط هوایی مالزی بر گردن این کشور خواهد بود.

هواپیمای بوئینگ خطوط هوایی مالزی با 289 سرنشین شب گذشته در نزدیکی مرز روسیه و اوکراین سقوط کرد و گفته می‌شود که اصابت یک موشک زمین به هوا دلیل سقوط این هواپیما بوده است.

گزارش‌ها حکایت از آن دارد که تمامی 289 سرنشین این هواپیما جان باخته‌اند. در میان فهرست سرنشینان 27 شهروند استرالیایی نیز به چشم می‌خورد.

تونی ابوت در پیام خود گفت که نشستی اضطراری با اعضای کمیته امنیت ملی کابینه خود داشته و در این خصوص بحث و تبادل نظر صورت گرفته است.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه گفته می‌شود این هواپیما توسط شورشیان حامی روسیه سرنگون شده، دولت استرالیا با فشار بر سفیر روسیه در این کشور خواستار تضمین روسیه برای همکاری تمام و کمال در خصوص این حادثه است.

نخست وزیر استرالیا اظهار کرد: این موضوع بسیار جدی است و چیزی نیست که بتوان به سادگی آن را فراموش کرد.

مسافران پرواز ساقط شده مالزی در راه کنفرانس ایدز بودند

مایکل سیدیبه، مدیر کل برنامه ایدز سازمان ملل نیز گفت که بسیاری از مسافران پرواز MH17 خطوط هوایی مالزی قصد داشتند تا در کنفرانس بین‌المللی ایدز در شهر ملبورن استرالیا شرکت کنند.

در همین حال یک روزنامه استرالیایی بدون ذکر منبع عنوان کرد که از مجموع مسافران هواپیمای بوئینگ 777 خطوط هوایی مالزی 108 نفر از مسافران قرار بود در بیستمین کنفرانس بین‌المللی ایدز شرکت کنند.

بیل کلینتون، رئیس جمهور اسبق آمریکا نیز قرار بود در این کنفرانس بین‌المللی حضور داشته باشد. بیستمین دور از کنفرانس بین‌المللی ایدز قرار است در روزهای 20 تا 25 جولای در شهر ملبورن برگزار شود.

به گفته راشل باگالی، مقام بلندپایه برنامه ایدز سازمان ملل، یکی از مسافرانی که جان باختن او در این پرواز تائید شده،گلن توماس، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت است.

منطقه پرواز ممنوع در شرق اوکراین

مقامات اوکراینی در پی سقوط هواپیمای خطوط هوایی مالزی در شرق این کشور منطقه پرواز ممنوع اعلام کردند.

در پی اعلام دولت اوکراین مبنی بر اینکه این هواپیما توسط یک حمله تروریستی ساقط شده است، خطوط هوایی اروپایی و آمریکایی مسیرهای پروازی خود را تغییر داده‌اند.

در اطلاعیه یوروکنترل در این خصوص آمده است که تمامی پروازها باید مسیر خود را تغییر دهند و درخواست هیچ خط هوایی برای عبور از این منطقه پذیرفته نخواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha