رئیسجمهور گفت: امروز شاهد هستیم که در فلسطین اشغالی به خاطر کشته شدن یک فرد یهودی، ملتی به خاک و خون کشیده میشود و این همان عرف جاهلی قبل از اسلام است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام والمسلمین روحانی در آیین تجلیل از خادمان قرآن کریم اظهار کرد: قرآن برای همه انسانها مساوات را با توحید و کرامت به همه انسانها آورد و برای همه بشریت خدای احد و واحد را معرفی کرد و ببینید چگونه قرآن با لحنی برآشفته به آنها که بر فقیر و یا نابینا بیاعتنایی میکنند، خطاب میکند. فقیر و بینوا و نابینا و هرآنکس که وارد خانه حق میشود و در کنار صف فهم قرآن و یا درک فیوضات الهی قرار میگیرد، همه یکسان و همه محترماند.
وی افزود: مگر این اسلام نبود که زن و مرد را در کنار یکدیگر قرار داد و بانوان و زنانی را که حق حیات نداشتند را در یک ردیف دانست و مگر این اسلام و قرآن نبود که گفت هر انسانی در برابر یک انسان قرار میگیرد.
روحانی در ادامه گفت: امروز شما در فلسطین اشغالی میبینید که گاهی به خاطر کشته شدن یک فرد یهودی که گاهی طراحی خود آنان است، ملتی به خاک و خون کشیده میشود و این همان عرف جاهلی قبل از اسلام است و میبینید که سراسر جهان دربرابر این جنایت بزرگ سکوت میکنند.
رئیسجمهور با بیان اینکه این اسلام بود که ترازویی را قرار داد و همه را مساوی خواند و برای همه انسانها تبیین کرد که «إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَاللّهِ أَتقَاکُم»، افزود: آنچه امروز باعث گرفتاری مسلمانان شده است، جدایی از فرهنگ قرآن است و اگر امروز در جامعه ایران اسلامی و انقلابیمان خدای نکرده جدایی و فرقهای وجود دارد به خاطر همین مساله یعنی جدایی از قرآن است.
روحانی همچنین گفت: اگر امروز خشونت، وحدت مسلمانان را از بین برده و مسلمانان را رودرروی هم قرار داده نیز به خاطر عامل جدایی از قرآن است چرا که به هر ترتیب عامل اصلی برای وحدت مسلمانان قرآن است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه راجع به اصل آیات قرآن هیچ اختلافی در دنیای اسلام وجود ندارد، گفت: حتی اگر در فهم آیهها نظرات یکسانی وجود نداشته باشد، اما در اصل قرآن هیچ اختلافی وجود ندارد و این قرآن بزرگترین عامل برای وحدت مسلمانان قلمداد میشود.
رئیسجمهور با مورد توجه قراردادن اخلاق و سلوک امام حسن مجتبی (ع) اظهار کرد: همه میدانند که شجاعتی بالاتر از شجاعت صلح نیست اما این درحالی است که روز صلح و مصالحه در جهت منافع جهان اسلام سخت و مشکل است. در آن روزی که کسی به ظاهر خود را یار امام میداند، رو در روی ایشان قرار میگیرد.
وی همچنین در این مراسم با بیان اینکه قرآن مجید تنها کتاب آسمانی است که در صحت و دقت در نزولش تا امروز در تاریخ تردیدی وجود ندارد، گفت: کتب آسمانی دیگری که برای هدایت انسانها نازل شده وجود دارد اما متاسفانه هیچکدام با همان شکل نزول، امروز در اختیار افکار عمومی جهانیان نیست اما کتاب آسمانی قرآن که شیعه و سنی و همه محققین و پژوهشگران بر آن اتفاق دارند کتابی است که کلمهای بر آن افزوده و کاسته نشده است.
روحانی در ادامه اظهار کرد: هر زمان که میگذرد پردهای از حقایق قرآن کنار میرود و هر بار که این کتاب را میخوانیم لذت و معنایی جدید از آن اقتباس میکنیم و کدام افتخار برای انسان اینچنین است که با آن هدایتی دائمی در کنار انسان قرار بگیرد. من از همه خادمان و از همه آنهایی که قرآن را میخوانند و ترجمه و تفسیر و تبیین میکنند سپاسگزاری و تشکر دارم، چرا که این افراد برای هدایت جامعه قدم های بسیار بلندی برمیدارند.
رئیسجمهور افزود: چقدر افتخار میکنیم که در قم یکی از افتخارات مراجع بزرگ ما تفسیر قرآن است. امروز نعمتی برای حوزه وجود دارد که طی آن مراجع درس تفسیر قرآن را در کنار فقه و اصول و فلسفه و کلام قرار دادند.
وی خاطرنشان کرد: درود بر امام راحل ما که تفسیرش چقدر زیبا و دلنشین بود و چه بگویم که عدهای نگذاشتند آن تفسیر ادامه پیدا کند و این از مظلومیتهای بزرگ امام راحل ما بود. من در همین راستا به محضرشان شرفیاب شدم و به ایشان گفتم که تفسیر را ادامه دهند تا ما آن را ضبط کنیم و پخش نشود و بماند برای زمان بعد از حیات ایشان و من نمیگویم که ایشان چه گفتند و این نشان آن است که در هر زمانی زیستن برای مصلحت جامعه چهقدر سخت است و چه نکات ریزی باید مورد مراعات قرار بگیرد.
رئیسجمهور در ادامه اظهار کرد: امروز با هدایت و تشویق رهبر معظم انقلاب راه برای همه خادمان هموار شده و این دولت هم افتخار بزرگ خود میداند که خادمی برای خادمان قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت باشد.
در مراسم تجلیل از خادمان قرآنی از حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ حسین انصاریان در بخش پژوهشهای قرانی و ترجمه قرآن کریم، هوشنگ بادپا در رشته آموزش و تدریس قرآن کریم، محمدعلی لسانی فشارکی در رشته علوم و پژوهشهای قرآنی، قاسم رضیای در رشته قرائت قرآن، نصراله چمران در رشته مدیریت امور قرآنی، عبدالرضا عبدالله زاده در رشته آموزش قرآن کریم، رضا عابدین زاده در رشته حفظ قرآن کریم، رضا ولی زاده در رشته کتابت قرآن کریم، احمد طالبان در رشته مرمت نسخههای خطی قرآن، سیدعلی اکبر شریفی در حوزه چاپ و نشر قرآن کریم، سید مهدی مولانا در حوزه نشر کتب قرآنی و منوچهر محمدی در حوزه فیلم و سینما تجلیل شد.
انتهای پیام
نظرات