معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با اعلام اینکه مطالعات نشان میدهد، پیش از این احیای چهار دریاچه در سطح جهان بیش از 30 سال طول کشیده است، گفت: حفظ وضعیت کنونی دریاچه ارومیه، برنامه دو سال آینده ستاد است و در ادامه در مدت هفت سال، دریاچه به طور کامل احیا خواهد شد، البته احیای این دریاچه در گرو مشارکت مردم است.
به گزارش خبرنگار خبرگزای دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، مسعود تجریشی در نشست مشترک اعضای شورای شهر و شهردار تبریز با اعضای ستاد احیای دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: از دانشگاههای معتبر ایران، صاحب نظران و کارشناسان داخلی و خارجی در بخش مطالعاتی احیای دریاچه ارومیه استفاده شده است.
وی افزود: نتایج بررسیهای علمی در قالب شش کمیته تخصصی موشکافی شده و نظر اجماعی اعضای ستاد، در قالب مصوبههای احیای دریاچه ارومیه تدوین شده که هم اکنون با تشکیل شوراهای منطقهای و توجیه دستگاه های زیربط، مطالعات وارد فاز عملیاتی میشوند.
وی اعلام کرد: کاهش 18 درصدی بارشها در طول 18 سال گذشته، افزایش دما و به تبع آن بیشتر شدن تبخیر، افزایش کشت آبی در اطراف دریاچه و دخالت انسان در محیط زیست، عمدهترین دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف تأکید کرد: کاهش استفاده از آبهای تجدید پذیر و نزدیک شدن به شاخصهای بینالمللی، جزو برنامههای دولت است که با اجرای این برنامه در دریاچه ارومیه، این دریاچه الگویی برای سایر حوضههای آبریز کشور میشود.
تجریشی عنوان کرد: شیوع بیماریهای تنفسی، عفونی، صعب العلاج، مشکلات بهداشتی و تغییرات اقلیمی، از تبعات خشک شدن دریاچه ارومیه است که مردم منطقه شمال غرب کشور را تهدید میکند.
وی گفت: هیچ ارتباط منسجمی بین میزان آبهای زیر زمینی اطراف دریاچه و خود دریاچه ارومیه وجود ندارد.
انتهای پیام
نظرات