• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۳۹۳ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 93041609096
  • خبرنگار : 71477

بلر از مالکی خواست یا برود یا تغییر کند

بلر از مالکی خواست یا برود یا تغییر کند

نخست‌وزیر پیشین انگلیس با تاکید بر اینکه بحران کنونی عراق یک مشکل بلندمدت است تغییر دولت در عراق یا کنار گذاشتن سیاست‌های فرقه‌گرایی در دولت مالکی را خواستار شد.

نخست‌وزیر پیشین انگلیس با تاکید بر اینکه بحران کنونی عراق یک مشکل بلندمدت است تغییر دولت در عراق یا کنار گذاشتن سیاست‌های فرقه‌گرایی در دولت مالکی را خواستار شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته نشریه پولتیکو، تونی بلر، نخست‌وزیر اسبق انگلیس و نماینده کمیته چهارجانبه صح خاورمیانه گفت: تغییر در عراق یک ضرورت است چرا که این کشور و منطقه به سوی بحران پیش می‌رود.

بلر که در جریان جنگ عراق نخست وزیر انگلیس بود به عنوان یکی از متحدان نزدیک به جورج بوش پسر، رئیس جمهوری پیشین آمریکا و یکی از حامیان صریح عملیات نظامی در عراق تلقی می‌شد، بار دیگر از تصمیمش برای ائتلاف با آمریکا برای حمله به عراق در سال 2003 دفاع کرد.

وی با این حال اعتراف کرد مردم بغداد که طی سال‌های گذشته رنج و عذاب زیادی را متحمل شده‌اند احتمالا این حمله را به عنوان یک پیروزی نگاه نمی‌کنند.

تونی بلر در مصاحبه‌ با شبکه خبری ان.بی.سی درباره وضعیت وخیم سیاسی عراق گفت: ریشه این مساله در افراط‌ گرایی است. این رژیم‌ها هرگز باقی نخواهند ماند.

بلر همچنین تاکید کرد که سعی ندارد از مسئولیت بحران کنونی در عراق شانه خالی کند و مسئولیت کامل آنچه انجام داده را می پذیرد. با این حال تلاش کرد گناه‌ها را به گردن نوری المالکی، نخست‌وزیر عراق بیندازد و وی را به ایجاد یک دولت فرقه‌ای متهم کرد.

نخست‌وزیر اسبق انگلیس گفت: آمریکا با اتخاذ این موضع که یا باید مالکی تغییر کند یا دولتش در واقع از جامعه بین‌المللی حمایت کرد.

وی افزود: بحران کنونی عراق می‌تواند با تغییر رهبری در بغداد کاهش یابد. به نظر من برای آمریکا و دیگران راحت تر خواهد بود اگر دولتی در عراق روی کار بیاید که دولتی فراگیر باشد. دولت عراق باید از حمایت آیت‌الله العظمی سیستانی برخوردار باشد.

بلر همچنین خواستار حمایت غرب از عناصر میانه‌رو در منطقه شد و گفت: فکر می‌کنم ما یک مشکل اساسی داریم اینکه افراط‌گرایان خود را در سوریه بازسازی کرده و از طریق مرزها به عراق بازگشته‌اند. ما باید در کوتاه‌ترین مدت آنها به شدت هرچه تمامتر سرکوب کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا عراقی ها حمله غرب را یک اشتباه می‌دانند اذعان داشت که پاسخ به این سوال می‌تواند متفاوت باشد. بل گفت: قضاوت سخت است. اگر از کردها بپرسید که با نسل کشی صدام دست و پنجه نرم کردند یا شیعیان بصره که حقوقشان نادیده گرفته می‌شد مطمئنا می‌گویند خیر اما اگر از مردم بغداد که طی چندس ال گذشته با این مشکلات روبرو بوده‌اند سوال کنید احتمال جواب مثبت خواهند داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha