• شنبه / ۱۴ تیر ۱۳۹۳ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 93041407738
  • منبع : نمایندگی لرستان

یک کار‌شناس آبزی‎پروری:

اسیدهای چرب امگا ۳ در خون باعث جلوگیری از تشکیل لخته‌های خونی می‌شود

اسیدهای چرب امگا ۳ در خون باعث جلوگیری از تشکیل لخته‌های خونی می‌شود

ایسنا/لرستان یک کار‌شناس آبزی ‎پروری گفت: غذاهای دریایی در مقایسه با سایر منابع معمول پروتئین، از پروفایل بهتری در تأمین اسیدهای آمینه ضروری برخوردارند.

یک کار‌شناس آبزی ‎پروری گفت: غذاهای دریایی در مقایسه با سایر منابع معمول پروتئین، از پروفایل بهتری در تأمین اسیدهای آمینه ضروری برخوردارند.

غلامحسین اکبری در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان، بیان کرد: درباره فواید مصرف آبزیان و تأثیر آن بر سلامتی مطالب زیادی گفته شده است. سال‌های متمادی اثرات ترکیبات مختلفی که به طور طبیعی در آبزیان یافت می‌شود بر سلامت مصرف‌ کنندگان، در مراکز علمی و تحقیقاتی دنیا مورد مطالعه قرار گرفته است و دامنه این تحقیقات در حال حاضر نیز ادامه دارد.

وی اضافه کرد: نتایج مثبت این مطالعات باعث شده است که بسیاری از دولت‌ها ترویج مصرف ماهی و آبزیان را در برنامه‌های کلان خود گنجانده و افزایش مصرف سرانه آبزیان را به جد دنبال کنند.

مهندس اکبری ادامه داد: فکر اینکه چه نوع غذاهایی برای مصرف انسان‎‌ها مناسب‌ترین گزینه است همواره به عنوان مهم‌ترین سؤال مطرح بوده است، زیرا نه تنها به دنبال برطرف کردن نیازهای تغذیه‎ای بلکه در پی تضمین سلامتی از راه تغذیه نیز هستیم. ماهی و آبزیان به دلایل مختلف در سلامتی انسان تأثیرگذار هستند. کیفیت پروتئینی بالا، دارا بودن ویتامین‎‌ها، مواد معدنی و ترکیبات ضروری و نادر گوشت آبزیان را به ماده غذایی منحصر بفردی تبدیل کرده است.

این کار‌شناس آبزی‎ پروری تصریح کرد: غذاهای دریایی در مقایسه با سایر منابع معمول پروتئین، از پروفایل بهتری در تأمین اسیدهای آمینه ضروری برخوردارند و تقریباً تمام اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز را در اختیار بدن قرار می‌‎دهند. هضم پذیری بالای بافت‌های ماهی به دلیل کمبود بافت‌های همبند در گوشت ماهی از ویژگی‌های منحصر به فرد آن به شمار می‌‎آید.

اکبری افزود: در مقایسه با منابع پروتئین حیوانی که عمدتاً با بافت‌های چربی حاوی چربی‌های اشباع و مضر همراه هستند، گوشت ماهی یک منبع پروتئین ترجیحی است.

این محقق اظهار کرد: شاید برای نخستین بار نتایج مطالعات در جوامعی که مصرف ماهی در آن‌ها زیاد بود باعث توجه به اثرات مثبت تغذیه‌ای آن شده است. کاهش چشمگیر برخی بیماری‌ها نظیر بیماری‌های قلبی و عروقی در بین اسکیمو‌ها باعث شد تا نظر متخصصین به عامل این موضوع جلب شود و نهایتاً مشخص شد که مصرف زیاد ماهی در این جوامع باعث جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی شده است.

وی اضافه کرد: تحقیقات مفصل بعدی نشان داد که اسیدهای چرب امگا ۳ کارکرد منحصر به فردی در خون دارند و وجود آن‌ها در غشاء پلاکت‌ها باعث جلوگیری از تراکم آنها و جلوگیری از تشکیل لخته‌های خونی می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha