• دوشنبه / ۹ تیر ۱۳۹۳ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 93040905151
  • خبرنگار : 71405

در گفت‌وگو با ایسنا

زنگنه: تغییر نام داعش پیامی برای همه کشورهای منطقه است

زنگنه: تغییر نام داعش پیامی برای همه کشورهای منطقه است

یک کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: تغییر نام داعش به خلافت اسلامی حاکی از توهم این گروه برای ایجاد خلافتی به وسعت حکومت عثمانی‌ها است.

یک کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: تغییر نام داعش به خلافت اسلامی حاکی از توهم این گروه برای ایجاد خلافتی به وسعت حکومت عثمانی‌ها است.

صباح زنگنه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به تغییر نام گروه بعثی- تکفیری داعش به خلافت اسلامی، خاطرنشان کرد: این گروه تکفیری با تغییر نام خود تلاش دارند از نامی که با خود آثار سوء بسیاری به همراه داشت خلاص شوند. همچنین نشان می دهد داعش قصد ورود به فضای جدیدی را دارد.

این کارشناس مسایل بین الملل با بیان اینکه برگزیدن نام خلافت اسلامی از سوی گروه‌ بعثی-‌تکفیری داعش پیغامی برای کشورهای منطقه دارد، گفت: آنها می‌خواهند به سایر کشورهای منطقه بگویند که فعالیتهایشان در سطح عراق و سوریه باقی نمی‌ماند و به کشورهای آن‌ها نیز کشیده خواهد شد.

وی ادامه داد: طی ماه های اخیر گروه بعثی- تکفیری داعش یا همان خلافت اسلامی نقشه‌هایی را منتشر می‌کرد که بر روی آن‌ها نقاطی که این گروه قصد حمله و تصاحب آن را داشت مشخص بود. این تغییر نام هم به نوعی در راستای همان انتشار نقشه‌ها بوده و از تلاش آن‌ها برای تعرض‌های بعدی حکایت می‌کند.

زنگنه با اشاره به برگزیدن نام خلافت اسلامی از سوی گروه بعثی-‌ تکفیری خاطرنشان کرد: انتخاب عنوان خلافت یادآور دوران عثمانی است که پس از جنگ جهانی اول از یاد برده شد با این حال نوستالژی بازگشت به خلافت عثمانی کماکان در اندیشه بسیاری از احزاب و شخصیت‌ها باقی مانده است و احتمال دارد این گروه هم تلاش دارد تا مجددا حکومتی مانند عثمانی‌ها برپا کند.

وی گفت: برخی از احزاب سنتی و گروه‌های سلفی همچنان دنبال ایجاد خلافتی بزرگ هستند و با این شعار جدید خلافت اسلامی تلاش می‌کنند خود را جانشین خلافت عثمانی نشان بدهند.

این کارشناس مسایل بین‌الملل با اشاره به سخنان بارزانی رییس منطقه کردستان عراق مبنی بر اینکه دیگر حاضر نیست بهای بیشتری برای سیاست‌های دولت مرکزی عراق بپردازد، افزود: این سخنان قطعا مبتنی بر علایمی است که بارزانی از کشورهای مختلف دریافت کرده است زیرا وقتی این نوع صحبت‌ها در حضور وزیر خارجه انگلیس مطرح می‌شود حاکی از ایجاد زمینه توافقی است که احیانا با انگلیس پیدا کرده است.

زنگنه خاطرنشان کرد: در این میان ترکیه هم هیچ‌گونه اعتراضی نسبت به صحبت های بارزانی نداشته است و این سکوت باز هم نوعی هماهنگی و توافق میان منطقه کردستان و ترکیه را به ذهن متبادر می‌کند. از سوی دیگر شاهد اظهار نظر نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز هستیم که او هم از تجزیه عراق و صحبت های بارزانی حمایت کرده است.

این کارشناس مسایل بین‌الملل در پایان گفت: با نگاهی به اظهار‌نظرهای اخیر در قبال تجزیه عراق در وضعیتی که گروه‌های داعش همچنان به حملات خود در خاک این کشور ادامه می‌دهد می‌توان گفت که تقاطعی بوجود آمده است که نشان می‌دهد منطقه کردستان به دنبال تشکیل دولت عثمانی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha