• شنبه / ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۷:۳۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 93033117364
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

وزیر بهداشت در حاشیه جلسه مشترک با وزیر جهاد کشاورزی

برخی سموم از مسیرهای غیرقانونی وارد کشور می‌شود

برخی سموم از مسیرهای غیرقانونی وارد کشور می‌شود

وزیر بهداشت، فعال شدن بیش از پیش شورای عالی سلامت و امنیت غذا، شورای کدگذاری محصولات کشاورزی و شورای نظارت بر مصرف سموم را خواستار شد.

وزیر بهداشت، فعال شدن بیش از پیش شورای عالی سلامت و امنیت غذا، شورای کدگذاری محصولات کشاورزی و شورای نظارت بر مصرف سموم را خواستار شد.

به گزارش سرویس سلامت ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی پس از جلسه صبحانه کاری با وزیر جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران با بیان این که در این جلسه درباره باقیمانده سموم در مواد غذایی گفتگو شد، افزود: مصرف سموم نسبت به 20 سال گذشته بیش از یک چهارم کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان این که بر داروخانه‌های مجاز عرضه سموم نظارت کافی نداریم، افزود: از فعالیت داروخانه‌های غیرمجاز جلوگیری نمی شود و برخی سموم نیز از مسیرهای غیرقانونی وارد می شود.

وزیر بهداشت با تاکید بر این که سازمان ملی استاندارد، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارتخانه های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این عرصه سهیم هستند، اضافه کرد: افزایش اعتبارات بیش از پیش برای تولید مواد غذایی سالم و نظارت در این خصوص ضروری است که با همکاری استانداران، شورای عالی سلامت در استان ها در این خصوص فعال شود.

بر اساس این گزارش، رئیس سازمان غذا و دارو نیز از شروع برنامه جدیدی در این سازمان برای ردیابی سموم، کودها و فلزات سنگین در هفت محصول کشاورزی شامل خیار، گوجه فرنگی، پیاز، برنج، کاهو، سیب درختی و سیب زمینی خبر داد و گفت: برای موفق بودن در این ردیابی نیازمند همکاری و برنامه هایی برای کدگذاری و شناسنامه دارکردن محصولات کشاورزی از سوی جهاد کشاورزی هستیم.

در این جلسه که کارشناسان وزرای بهداشت و جهاد کشاورزی نیز حضور داشتند کاهش کاربرد سم‌های پرخطر را در کشور از 29 درصد به کمتر از هشت و 6 دهم درصد اعلام کردند.

وی همچنین میزان کاربرد سموم با خطر متوسط را نیز در کشور رو به کاهش دانسته و گفتند: 50 درصد از سموم مصرفی ما از این گروه بودند که اکنون این رقم به 24 درصد رسیده است، ضمن اینکه میزان مصرف سموم کم خطر نیز طی چند سال گذشته از 20 درصد به 64 درصد رسیده است.

گفتنی است، کارشناسان وزارت جهادکشاورزی از شروع برنامه های جدی در این وزارتخانه و همچنین در مرکز تحقیقات آب و خاک جهادکشاورزی برای مقابله با کاربرد سموم غیرمجاز و کودهای شیمیایی غیراستاندارد خبر دادند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۷:۴۳

به نظر من عامل بيش از 70 درصد از بيماري هايي که ما ايراني ها بدان مبتلا مي شويم همين سموم و کودها هستند.