حوالی پنج کیلومتری شمال تفرش وقتی به همراه خانواده به دنبال مکانی سرسبز برای گذراندن ساعتی در خنکای سبز طبیعت از جادههایی که کمابیش توسط باغهای میوه و درختان گردو احاطه شدهاند گذر میکنم تابلویی در آستانهی روستایی سرسبز نگاهم را به خود جلب میکند که بر آن نوشته شده «دهکده پزشکان»!
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه مرکزی، عبارت دهکده پزشکان به تنهایی برای جلب نظر هر گردشگر کنجکاوی جهت ورود به روستا و سر درآوردن از اینکه چرا این روستا به این عنوان نامیده شده، کافی است چه برسد به اینکه باز هم بر روی این تابلو بخوانی که این روستا زادگاه پروفسور اردشیر قوامزاده پدر پیوند مغز استخوان ایران هم هست که البته طبق معمول نه میشناسیاش نه میدانستی که میتوانی به همشهری بودن با او افتخار هم کنی.
به گفتهی رئیس شورای روستای دلارام(پزشکان) این روستا را واقعا به دلیل پزشکپروری «پزشکان» نام نهادهاند.
گنجعلی علاقه به پزشکی در این روستا را دارای پیشینهای 100 ساله عنوان کرد و افزود: مردم این روستا همچون بسیاری از روستاها در گذشته با بیماریهای بسیاری دستو پنجه نرم میکردند و علاقه به تغییر شرایط، آنان را به فراگیری علم طب مشتاق کرده است.
وی افزود: از طرفی رشد داروهای گیاهی فراوان در اطراف روستا و علاقه و نیاز به شناخت آنها باعث شده است که مردم به دنبال کسب علم طب رفته و فرزندان خود را به فراگیری این دانش ترغیب کنند.
رئیس شورای روستای دلارام تصریح کرد: علاقه به علم در این روستا در شاخههای تحصیلی دیگری نیز وجود دارد، چنانکه این روستا 100 مهندس در رشتههای مختلف نیز به جامعه تحویل داده است.
وی افزود: در این مدت در روستای دلارام 175 پزشک از 180 خانواده برخاستهاند، یعنی تقریبا هر خانواده یک پزشک و به همین دلیل این روستا به این عنوان نامگذاری شده است.
به گزارش ایسنا، بسیاری از این پزشکان دستپرودهی این روستا در نقاط مختلف کشور و دنیا به طبابت مشغولند و جالب اینجاست که برخی نیز زادگاه خود را ترک نکردهاند، فضای روستا نیز به گونهای است که وقتی وارد میشوی تنها زیبایی طبیعی آن نیست که جذبت میکند انتظار داری هرکس را که میبینی یا پزشک باشد یا پزشکپرور.
فرماندار تفرش نیز در اینباره به خبرنگار ایسنا گفت: روستای پزشکان زمینه مناسبی برای ورود گردشگر دارد.
اردلانراد افزود: ورود برخی تورهای گردشگری به این روستای باارزش کافی نیست و باید برای ورود بیشتر گردشگران و شناساندن این مکان به عموم مردم تلاش بیشتری صورت گیرد.
وی ادامه داد: طبیعت بکر و هوای پاک این روستا و همچنین وجود خانههایی با معماری سنتی و بافت قدیمی معابر در کنار سرسبزی و جویهای آب جاری آن در زمانی که ترس از خشکسالی در وجودمان ریشته دوانده، خود زمینه مناسبی برای توجه عموم مردم است.
فرماندار تفرش اظهار کرد: با توجه به نزدیک بودن این روستا به تفرش نیاز چندانی به ایجاد امکانات رفاهی خاص نیست و گردشگران در سفری کوتاه میتوانند از این زیباییها بهره برده و با زادگاه بخشی مهم از تاریخ پزشکی ایران بویژه پرفسور قوامزاده آشنا شوند.
اردلانراد همچنین تأکید کرد: روستای پزشکان به وجود پروفسور احمد پارسا پدر گیاهشناسی ایران نیز مفتخر است.
وی ادامه داد: درختهای چنار و گردوی چند صد ساله، باغات آباد اطراف روستا و خانهی قدیمی پروفسور قوامزاده از جاذبههای گردشگری این روستا به شمار میآید.
براساس این گزارش، آنچه با دیدن روستای پزشکان به چشم میخورد در حال حاضر یک پتانسیل بالقوه گردشگری است و بالفعل شدن آن با توجه به ویژگیهای خاصی که دارد یک انتظار به حق است. هرچند تفرش و البته دیگر نقاط استان مرکزی سرشار از این پتانسیلهای بالقوه است که خاک میخورند و باید به خاطر خودشان و به خاطر خودمان و آیندگانمان بالفعل شوند.
گزارش از: صبا خایانی، خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی
انتهای پیام
نظرات