• پنجشنبه / ۲۹ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 93032916216
  • خبرنگار : 71049

برنامه اقدام مشترک جامع در پرانتز

یک دیپلمات ایرانی: یکی از اختلاف‌های ماهوی بر سر تعریف غنی‌سازی است

یک دیپلمات ایرانی: یکی از اختلاف‌های ماهوی بر سر تعریف غنی‌سازی است

یک دیپلمات ایرانی اظهار کرد که «با وجود شروع نگارش متن توافق و رسیدن به چارچوبی برای آن، اما اختلاف‌ها هنوز در جای خود باقی است»؛ چراکه این اختلاف‌ها «ماهوی» هستند.

یک دیپلمات ایرانی اظهار کرد که «با وجود شروع نگارش متن توافق و رسیدن به چارچوبی برای آن، اما اختلاف‌ها هنوز در جای خود باقی است»؛ چراکه این اختلاف‌ها «ماهوی» هستند.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اعزامی به وین، یکی از مهم‌ترین اختلاف‌نظرهای ماهوی را "تعریف یک برنامه غنی‌سازی" طبق توافق اولیه ژنو عنوان کرد.

این دیپلمات ایرانی تصریح کرد که ما شروع کردیم به نوشتن متن؛ با این ویژگی که موارد اختلافی در پرانتز گذاشته می‌شوند و آرام آرام به سمت رفع و حل اختلاف‌نظرها می‌رویم.

به گزارش ایسنا،‌ هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و 1+5 از سومین روز گفت‌وگوها بالاخره وارد فاز نگارش متن توافق که به گفته ظریف عنوانش " برنامه اقدام مشترک جامع" است، شدند هر چند که این نام از مدت‌ها قبل به دست آمده بود.

اما آغاز نگارش به نظر چندان محکم و مثبت نیست؛ چراکه دو طرف هم‌چنان بر سر بخش‌هایی از آنچه قرار است شامل این برنامه نیز شود اختلاف‌های «ماهوی» و «اساسی» دارند که با گذشت پنج دور مذاکرات رسمی و رایزنی‌های دو جانبه و چندجانبه هنوز این اختلاف‌ها در جای خود باقی است.

هم‌چنین یک دیپلمات ارشد ایرانی دیگر نیز درباره روند نگارش متن توافق جامع به ایسنا گفت: ما درباره همه چیز صحبت کرده‌ایم، در برخی مسایل خیلی اختلاف نظر نداریم و در برخی مسایل مهم اختلاف‌نظرها در جای خود باقی است.

وی درباره کندی نگارش توافق گفت: با توجه به این‌که زمان محدودی پیش رویمان داریم و با وجود اختلاف‌نظرهایی که هست روند کند پیش می‌رود.

به گزارش ایسنا، می‌توان گفت اکنون دو طرف ایران و 1+5 در اقیانوسی با تمام موجودات زشت و زیبا، بی آزار و خطرناک، روزهای آفتابی و شب‌های طوفانی که در خود دارد در مسیر خود پیش می‌روند. با این حال دو طرف مقصد و هدف‌شان مشخص است؛ رسیدن به ساحل امن "حل و فصل مسالمت‌آمیز هسته‌ای، احقاق حقوق ایران و رفع نگرانی‌های بین‌المللی".

همان طور که مقامات ایرانی اعلام کردند، روند این حرکت و رسیدن به مقاصد کند است که البته باید به آن"‌ محتاطانه" و "شکننده" بودن را نیز اضافه کرد چرا که اختلاف‌نظرهای ماهوی هنوز در جای خود باقی است. هم‌چنین روند نشان می‌دهد با توجه به اختلاف‌نظرهای ماهوی، اگر دو طرف به ساحل هم نزدیک شوند باز موجوداتی هستند که بتوانند تا ساحل پیش آیند و خطرآفرین باشند.

به نظر می‌آید، توافق جامع یا برنامه اقدام مشترک جامع به جز مواردی اندک، مملو از پرانتز‌های بزرگ و کوچکی است که دو طرف امیدوارند آن‌ها را در زمان محدود یک ماهه تا پایان تیرماه بردارند.

ایران و 1+5 در حالی مذاکرات را در چهارمین روز خود پیش می‌برند که هنوز هیچ یک از مقامات و مذاکره‌کنندگان 1+5 درباره شروع روند نگارش توافق جامع اظهار نظری نکرده‌اند.

در این میان مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون در صفحه توییت خود به این جمله اکتفا کرد که "نگارش متن توافق در حال انجام است."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha