مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه از مشاهده بیماری «لمپی اسکین» دامی در جمعیت دامی برخی مناطق استان خبر داد.
دکتر نادر پرور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، با اشاره به شیوع کانونهایی از بیماری لمپی اسکین در جمعیت گاو و گوساله استان، گفت: به منظور کنترل و ریشه کنی بیماری، اداره کل دامپزشکی استان با تشکیل ستاد استانی و کمیته اجرایی به مقابله با بیماری پرداخته و با حمایت مسئولین استان و اعضای ستاد نسبت به کنترل و ریشه کنی بیماری لمپی اسکین و انجام عملیات مراقبت و پایش اقدام کرده است.
وی اظهار کرد: این بیماری منجر به ابتلاء تعدادی از دام های سنگین (گاو و گوساله) مناطقی از استان شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه لمپی اسکین را از جمله بیماریهای ویروسی و قابل انتقال و انتشار از طریق بندپایان خصوصا پشه، مگس، کنه و ... عنوان کرد.
پرور منشاء این بیماری را عاملی ویروسی دانست که از مرزهای غربی وخصوصا کشور عراق به ایران سرایت کرده است.
تب شدید، کاهش وزن و اشتها، کاهش تولیدات دامی و عوارض شدید پوستی از جمله علائم این بیماری است که وی از آنها نام برد.
به گفته این مسئول، با توجه به سرعت انتشار بالا در صورت عدم کنترل و ریشه کنی بیماری لمپی اسکین، خسارات اقتصادی شدیدی در صنعت دامداری کشور رخ خواهد داد.
پرور گزش دامها توسط حشرات و بند پایانی از جمله پشه، مگس وکنه را یکی ازمهمترین راههای انتقال بیماری عنوان کرد و یادآور شد: میتوان با معدوم سازی دامهای مبتلا، سم پاشی بدن دام و اماکن دامی، ضدعفونی جایگاه دام، مایه کوبی دامهای سالم در کانون بیماری و شعاع 10 کیلومتری کانون و جلوگیری از نقل و انتقال دامها از کانون آلوده، بیماری را کنترل و ریشه کن کرد.
وی خاطرنشان کرد: ویروس بیماری لمپی اسکین قابلیت انتقال به انسان را نداشته و صرفا از دامهای سنگین(گاو و گوساله) به یکدیگر سرایت میکند.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه به دامداران توصیه کرد با توجه به گرم شدن هوا وافزایش فعالیت حشرات و به منظور جلوگیری از ابتلاء دامها به انواع بیماریهای واگیر، در اسرع وقت نسبت به سمپاشی بدن و جایگاه دام تحت نظر کارشناسان دامپزشکی اقدام کنند.
پرور افزود: دامداران به منظور پیشگیری از ابتلا دامهایشان به انواع بیماریهای واگیر، از هرگونه جابجایی و تردد غیرمجاز دام جدا خودداری کنند.
وی در پایان از دامداران خواست تا در صورت مشاهده علایم بیماری در بدن دامهای خود(گاو و گوساله) موارد را سریعا به شبکه دامپزشکی شهرستان یا سامانه تلفنی رایگان 1512 اعلام کنند.
انتهای پیام
نظرات