مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان با تشریح طرح کنترل سیل در حوضه گرگانرود، گفت: این طرح در دو بخش مطالعات جامع سیل و عملیات اجرایی اضطراری و کنترل سیلاب در حال اجراست.
ایرج حیدریان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهارکرد: هدف از اجرای این پروژه کنترل سیلاب و تهیه و اجرای طرحهای کنترل سیل در حوزه گرگانرود در سه محور آبخیزداری، هشدار سیل و مهندسی رودخانه میباشد.
ˈرود گرگان یا گرگانرودˈ یکی از مهمترین رودخانههای شمال شرق ایران است که از رشته کوه آلاداغ در بجنورد سرچشمه می گیرد و از ناحیه خواجه نفس در نزدیکی بندرترکمن به دریای خزر می ریزد.
این رودخانه از حاشیه و داخل برخی شهرهای گلستان عبور می کند، سال گذشته طغیان گرگانرود در آق قلا در شمال استان، خسارات بسیاری به مردم و تاسیسات شهری و روستایی وارد کرد.
مهندس حیدریان گفت: در بخش عملیات اجرایی اضطراری کنترل سیل، دیواره سازی رودخانه به طول 19300 متر و میله کوبی در حریم و بستر رودخانه به طول 120 کیلومتر انجام شده است.
مدیرعامل آب منطقهای گلستان اضافه کرد: در این بخش لایروبی، تعریض و تثبیت و ساماندهی بستر رودخانه در طولی بالغ بر 565 کیلومتر انجام شده است.
به گفته وی، همچنین 400 تابلوی هشدار دهنده و 53 دستگاه سیستم هشدار سیل خریداری و نصب شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان، هزینه اجرایی این طرح در سال 1392 را بالغ 34میلیارد ریال (سه میلیارد و چهارصد میلیون تومان) عنوان کرد که از پیشرفت فیزیکی 77 درصدی نیز برخوردار است.
در استان مرزی گلستان واقع در شمال ایران حدود 40 رودخانه وجود دارد که در چهار حوضه بزرگ اترک، گرگانرود، قره سو و خلیج گرگان توزیع شده است و شبکه جریان آبهای سطحی را تشکیل می دهند.
حجم سالانه این رودخانهها حدود 1235 میلیون مترمکعب است که 45 تا 50 درصد آن به صورت سیلابهای ناشی از بارندگی و ذوب برف در ماههای بهمن تا فروردین و بخشی نیز به صورت سیلابهای فصلی در تابستان و پاییز جریان می یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان گلستان همچنین از ادامه عملیات اجرایی ساختمان شبکه آبیاری و زهکشی قره سو و زرین گل در سال 1393 خبر داد.
حیدریان گفت: این پروژه یکی از بزرگترین طرحهای آبیاری و زهکشی استان گلستان است و با هدف بهبود و توسعه اراضی کشاورزی، بالا بردن راندمان انتقال و توزیع آب، استفاده بهینه از آب موجود، پیاده سازی الگوی کشت مناسب، توسعه صنعت گردشگری و ایجاد اشتغال پایدار، اجرایی شده است.
وی افزود: عملیات اجرایی شبکههای اصلی آبیاری و زهکشی قره سو و زرین گل از سال 1388 آغاز شده است و با اختصاص منابع اعتباری مورد نیاز، در سال 1394 پایان می یابد.
حیدریان ادامه داد: عملیات اجرایی این پروژه شامل مطالعه و خدمات فنی و مهندسی، تجهیز کارگاه، احداث کانال آبرسان بطول 5/14 کیلومتر، احداث کانال های درجه یک و دو بطول 170 کیلومتر، احداث زهکش های عمیق و خرید اراضی و تجهیزات می باشد و از پیشرفت فیزیکی 54 درصدی برخوردار است.
سطح شبکه آبیاری و زهکشی قره سو و زرین گل بالغ بر 9 هزار و 400 هکتار است و در شمال غربی شهرستان علی آبادکتول قرار دارد
انتهای پیام
نظرات