یک وکیل دادگستری گفت که مسئولان در زمینه امر به معروف و نهی از منکر حق ندارند به اجبار این کار را انجام دهند و وارد حریم خصوصی افراد شوند.
هوشنگ پوربابایی در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: یکی از وظایف حاکمیت، امر به معروف و نهی از منکر است و این همان موضوعی است که در مقدمه قانون اساسی آمده است.
وی افزود: بر اساس این موضوع مقام معظم رهبری فرمودهاند که حاکم اسلامی وظیفه دارد راهها را هموار و اهدافی را تعریف کند تا مردم در جهت رسیدن به این اهداف بتوانند راه سعادت و شقاوت خود را بشناسند.
این حقوقدان با بیان این که اساس و تاسیس حکومت اسلامی و فلسفه انقلاب جمهوری اسلامی ایران تعیین راه زندگی مردم است و فلسفه اسلام این بوده که ما راه سعادت و انسانشناسی و ... را بشناسیم، ادامه داد: مقام معظم رهبری در این خصوص فرمودهاند که وظیفه حکومت اسلامی است که این مسیرها را برای مردم شناسایی و مردم را کمک کند تا در این مسیر قرار گیرند.
پوربابایی افزود: تفکر بعضی از افراد این است که به هر طریق ممکن میتوانند مردم را هدایت کنند؛ در صورتی که این تفکر غلط است و نتیجه حاصل این نیست که با ورود به حریم خصوصی افراد به آنها راه را نشان دهیم. این موضوع مخالف فرمان هشت مادهای امام(ره)، آیه نبوی سوره قرآن «لااکراه فیالدین» - در دین اجبار و اکراهی وجود ندارد - و شئونات اسلامی است.
این وکیل دادگستری با تاکید بر اینکه باید مسیر را به مردم نشان دهیم تا با اختیار خودشان راه را انتخاب کنند، گفت: البته مردم هم این حق را ندارند که از این اختیار سوءاستفاده کرده و به حقوق دیگرانی که میخواهند وارد این مسیر شوند تعرض کنند. نظم عمومی باعث میشود که مردم حق تعارض به کسانی که میخواهند وارد این مسیر شوند را نداشته باشند.
وی با یادآوری اینکه فلسفه حکومت اسلامی این است که راه را به مردم نشان دهد، گفت: مسئولان در زمینه امر به معروف و نهی از منکر حق ندارند به اجبار این کار را انجام دهند و وارد حریم خصوصی افراد شوند و حقوق مردم را مورد تعرض قرار دهند تا آنها به سعادت برسند.
پوربابایی با بیان این که هیچ کس در راه رسیدن به سعادت اولی به نفس خویش نیست، خاطرنشان کرد: هیچ کس بهتر از خود فرد نمیتواند او را به سعادت و همای حقیقی برساند.
انتهای پیام
نظرات