آمریکا برنامه تشدید تحریم نفتی ایران را به مدت شش ماه به تعویق انداخت.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه اکونومیک تایمز اعلام کرد: با توجه به اینکه ایران به تمام تعهدات خود درخصوص برنامه هستهای عمل کرده است، رییس جمهوری آمریکا تشدید تحریم نفتی علیه ایران را به مدت شش ماه به تعویق انداخت.
بر این اساس کاخ سفید اعلام کرد: اگرچه نفت کافی در بازار بینالمللی برای کشورهایی نظیر هند و چین به منظور کاهش وابستگی به نفت ایران و اجتناب از تحریمهای آمریکا وجود دارد، اوباما تصریح کرده که هیچ نیازی برای انجام این کار در شش ماه آینده وجود ندارد، زیرا تهران به طور کامل با جامعه بینالمللی برای پرداختن به نگرانیها درباره برنامه هستهای خود عمل کرده است.
جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید گفت: اگرچه شرایط بازار حاکی از این است که عرضه کافی برای کاهش بیشتر خرید نفت از ایران وجود دارد، اما آمریکا به توقف تلاشها برای کاهش فروش نفت خام ایران برای مدت شش ماه تحت توافق هستهای موقت بین پنج+یک و ایران پایبند است.
وی گفت: ایران در ازای این اقدام و دیگر موارد کاهش تحریم متعهد شده که اقداماتی را برای توقف و در برخی موارد کلیدی توقف پیشرفت در برنامه هستهای انجام دهد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی تایید کرده که ایران به تمام تعهدات خود عمل کرده است.
وی افزود: گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا در ماه آوریل نشان میدهد که مصرف نفت جهان در ماههای اخیر از تولید فراتر رفته است و این امر به کاهش اندک ذخایر نفت جهانی منجر شده است.
کارنی گفت: اختلال در عرضه نفت جهانی در ماههای اخیر در مقایسه با اوایل امسال افزایش یافته است اما این کاهش عرضه با افزایش تولید به ویژه در آمریکا جبران شده است.
ظرفیت مازاد تولید نفت خام جهان در ماههای اخیر افزایش یافته اما همچنان کمتر از یک سال قبل است. موجودی نفت اعضای سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی سه درصد کمتر از سطوح سال گذشته است.
قیمت نفت خام برنت حدود 110 دلار در هر بشکه است که مطابق با سطح قیمت شش ماه قبل است.
کارنی خاطرنشان کرد: اگرچه این عوامل حاکی از اینست که عرضه و تقاضا در بازار به هم نزدیک است، همچنین نشان میدهد عرضه کافی نفت غیرایرانی برای کاهش قابل توجه خرید از ایران وجود دارد که به دلیل میزان تقاضای کنونی و افزایش تولید نفت کشورهایی دیگر، موجودی نفت و فرآوردههای نفتی و ظرفیت تولید مازاد است.
انتهای پیام
نظرات