• یکشنبه / ۴ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 93030401600
  • خبرنگار : 71429

یک وکیل دادگستری:

اعدام «مه‌آفرید» بدون اطلاع وکیلش خلاف مقررات است

اعدام «مه‌آفرید» بدون اطلاع وکیلش خلاف مقررات است

یک وکیل دادگستری معتقد است که مرجع قضایی مجری حکم در زمینه اعدام مه‌آفرید امیرخسروی بدون اطلاع وکیل مدافع وی خلاف مقررات عمل کرده است.

یک وکیل دادگستری معتقد است که مرجع قضایی مجری حکم در زمینه اعدام مه‌آفرید امیرخسروی بدون اطلاع وکیل مدافع وی خلاف مقررات عمل کرده است.

سیدمهدی حجتی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: در صورتی که چنین موضوعی صحت داشته و مراتب اجرای حکم اعدام مه آفرید امیرخسروی به اطلاع وکیل وی نرسیده باشد؛ مرجع قضایی مجری حکم، برخلاف مقررات ماده 7 آیین نامه نحوه اجرای احکام قصاص‌، رجم‌، قتل‌، صلب‌، اعدام و شلاق موضوع ماده 293 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری (مصوب 1382 رئیس قوه قضائیه) عمل کرده و مفاد بند «ح» ماده 7 آئین نامه مذکور را مراعات نکرده است.

وی با اشاره به ماده 7 آئین نامه اجرای احکام قصاص، رجم و اعدام ادامه داد: این ماده مقرر داشته که پس از وصول حکم قطعی و دستور اجرای آن از سوی دادگاه صادرکننده، مرجع قضایی مجری حکم موظف است حداقل 48 ساعت قبل از زمان اجرای حکم، مراتب را به مقامات و اشخاص مربوطه اطلاع داده و از آنها بخواهد جهت انجام وظیفه محوله در محل اجرای حکم حاضر شوند که یکی از این اشخاص به شرح بند «ح» ماده مذکور وکیل محکوم علیه است که باید 48 ساعت قبل از اجرای حکم اعدام مراتب و زمان و مکان اجرای حکم به اطلاع وی برسد؛ بنابراین عدم اطلاع وکیل مه آفرید امیرخسروی از زمان اجرای حکم اعدام وی با مقررات این ماده منافات دارد.

حجتی افزود: البته به تصریح قسمت اخیر بند «ح» ماده مذکور عدم حضور وکیل در جریان اجرای حکم اعدام، مانع اجرای حکم تلقی نمی‌شود، ولی این امر منافاتی با ضرورت اطلاع وکیل از زمان اجرای حکم اعدام موکلش نداشته و وظیفه اطلاع رسانی به وکیل را توسط مرجع قضایی از بین نمی برد، اما وکیل محکوم علیه پس از اطلاع از زمان اجرای حکم اعدام مخیر است که در محل اجرای حکم اعدام حاضر شود یا نشود.

وی اظهار کرد: متاسفانه آیین‌نامه اجرای مجازات اعدام ضمانت اجرایی برای عدم رعایت تکلیف مذکور پیش بینی نکرده است؛ بدین معنی که به عنوان مثال اگر مراتب و زمان اجرای حکم به اطلاع وکیل محکوم علیه نرسیده باشد، امکان اجرای حکم اعدام نیز وجود ندارد یا در صورت اجرای حکم، مأمور یا افراد ذی ربط عملاً تخلفی مرتکب نشده اند تا قابل پیگیری باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۳-۰۴ ۱۵:۴۴

اعدام حقش بوده و دست قوه قضاييه درد نکند و آن سه نفر که حکم اعدامشان تاييد شده بايد هرچه زودتر اعدام شوند