• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۰۷:۴۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 93022716671
  • خبرنگار : 71489

داریوش قنبری در گفت‌وگو با ایسنا:

دلواپسان امروز همان‌هایی هستند که عهدنامه ترکمنچای را به کشور تحمیل کردند

دلواپسان امروز همان‌هایی هستند که عهدنامه ترکمنچای را به کشور تحمیل کردند

یک عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری با اشاره به دعوت تعدادی از نمایندگان مجلس از مذاکره‌کنندگان قبلی و فعلی برای مناظره در مجلس، گفت: برخی از نمایندگان به دنبال این هستند که حقایق مربوط به پرونده هسته‌ای ایران برای مردم روشن نشود؛ این در حالی است که آنها خود مطلع هستند که توافق هسته‌ای چه مصیبت‌ها و بلایایی را از کشور دور و دفع کرده است.

یک عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری با اشاره به دعوت تعدادی از نمایندگان مجلس از مذاکره‌کنندگان قبلی و فعلی برای مناظره در مجلس، گفت: برخی از نمایندگان به دنبال این هستند که حقایق مربوط به پرونده هسته‌ای ایران برای مردم روشن نشود؛ این در حالی است که آنها خود مطلع هستند که توافق هسته‌ای چه مصیبت‌ها و بلایایی را از کشور دور و دفع کرده است.

داریوش قنبری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به اظهارنظرهای متفاوتی که در روزهای اخیر نسبت به عملکرد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران مطرح شد، اظهار کرد: برخی از صحبت‌هایی که در روزهای اخیر در ارتباط با مباحث مربوط به مذاکرات هسته‌ای در داخل کشور مطرح شده، بیشتر جنبه غرض‌ورزی‌ سیاسی دارد و از سوی یک جریان سیاسی تندرو صورت گرفته است.

وی با اشاره به موافقان و حامیان تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، با بیان اینکه "موافقان مذاکرات هسته‌ای با دید منافع ملی نگاه می‌کنند"، افزود: مخالفان تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای همان‌طور که رئیس‌جمهور نیز به درستی اشاره کرده‌اند، از اینکه توافق در حال به وقوع پیوستن است و مشکلات در حال برطرف شدن است به نوعی در تلاش هستند که داد و فریاد کنند. این افراد به تعبیر دیگری به دنبال آشوب و ایجاد بحران در مباحث سیاست خارجی کشور هستند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه "اهداف مخالفان داخلی مذاکرات هسته‌ای به دنبال اهداف افرادی چون نتانیاهو در اسرائیل است"، اظهار کرد: مخالفان تندروی دولت و رئیس‌جمهور امروز راهی را طی می‌کنند که در دنیا و منطقه بویژه اسرائیل آن مسیر را دنبال می‌کنند.

قنبری با بیان اینکه "این افراد مسیری را در پیش گرفته‌اند که منافع شخصی‌شان نسبت به منافع ملی ارجحیت دارد"، خاطرنشان کرد: ما در چند ماه گذشته نیز شاهد رفتارهای این دسته از افراد بودیم. این افراد اخیراً نیز بحث خنده‌داری با عنوان «دلواپسی» مطرح کرده‌اند. این در شرایطی است که مشخص نیست چرا این افراد زمانی که هجمه تحریم‌های کمرشکن علیه کشور اعمال می‌شد و کشور در آستانه یک جنگ تمام‌عیار قرار داشت، هیچگاه دلواپس نشدند ولی امروز که بلایای بسیاری از کشور دور شده است، احساس دلواپسی می‌کنند.

وی با بیان اینکه "دلواپسی این افراد برای از دست رفتن منافع و قدرتشان است"، افزود: این افراد در تلاش هستند تا با سیاه جلوه دادن اقدامات دولت بتوانند وجهه مناسبی برای خود کسب کنند اما از این موضوع غافل هستند که با این اقدامات خود بقایای وجهه نه چندان مناسبی را نیز که تاکنون کسب کرده بودند، بر باد می‌دهند.

قنبری با بیان اینکه "در پی اعمال تحریم‌های گوناگون علیه کشور، افراد بسیاری منتفع شدند و به نوعی از این تحریم‌ها کاسبی کردند"، گفت: همان‌طور که رئیس‌جمهور نیز تلویحاً از وجود افرادی نظیر بابک زنجانی به عنوان کاسبان تحریم نام بردند، افراد بسیار زیادی وجود دارند که در زمان تحریم‌ها پول‌های بسیار هنگفتی به جیب زدند. این افراد که امروز با توافقاتی که در گذشته و در ژنو حاصل شد و توافقاتی که ان‌شاءالله در آینده در وین حاصل می‌شود، با بحران‌های بسیاری مواجه شده‌اند و دیگر نمی‌توانند پول‌های هنگفت را از جیب مردم به جیب خود انتقال دهند، قطعاً بسیار ناراحت و ناراضی هستند.

این عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری اضافه کرد: این افراد در تلاش هستند که در مسیر مذاکرات با ایجاد شک میان مردم و وارونه جلوه دادن حقایق اذهان عمومی را نسبت به توافق بزرگ با 1+5 در مورد مسائل هسته‌ای بدبین کنند.

وی با بیان اینکه "دست این افراد و گروه‌ها برای مردم آشکار شده است و صحبت‌های این افراد دیگر در میان مردم جایگاهی ندارد"، به تصمیم اخیر تعدادی از نمایندگان مجلس برای دعوت از تیم‌های مذاکره‌کننده قبلی و جدید به مجلس و ارائه گزارش عملکرد اشاره کرد و گفت: عده‌ای در مجلس حضور دارند که جزئی از افراطیون به حساب می‌آیند. این افراد ممکن است علاوه بر از دست دادن منافع خود و منافعی که از ارتباط داشتن با کاسبان تحریم کسب می‌کردند، به دنبال منافع دیگری از جمله بهره‌برداری سیاسی و تضعیف دولت باشند.

این عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری همچنین اظهار کرد: برخی از این نمایندگان به دنبال این هستند که حقایق مربوط به پرونده هسته‌ای ایران برای مردم روشن نشود. این در حالی است که آنها خود مطلع هستند که توافق هسته‌ای چه مصیبت‌ها و بلایایی را از کشور دور و دفع کرده است.

قنبری با بیان اینکه "دلواپسان فعلی همان‌هایی هستند که پس از عهدنامه گلستان، عهدنامه ترکمنچای را به کشور تحمیل کردند"،‌ خاطرنشان کرد: آنهایی که امروز دلواپس هستند، همان‌هایی هستند که پس از عهدنامه گلستان که میان ایران و روسیه منعقد شد، بواسطه طرح دلواپسی خود با رقم زدن جنگ دیگری عهدنامه ترکمنچای را به کشور تحمیل کردند و موجب شدند که بخش‌های بیشتری از خاک ایران جدا شود و شرایط خفت‌بارتری نسبت به گذشته بر کشور تحمیل شود.

وی با تاکید بر اینکه "بواسطه واقع‌بینی و معیارهای علمی که تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در پیش گرفته است، انتقادی بر عملکرد این تیم وارد نیست"، تصریح کرد: دستگاه دیپلماسی ما امروز توانسته است با زیرکی خاصی بدون اینکه امتیازات چندان قابل توجهی به طرف مقابل خود بدهد، بزرگ‌ترین امتیازات را از طرف مقابل کسب کند.

این عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه "جدا از اینکه ما توانستیم حق هسته‌ای خود را به طرف مقابل بقبولانیم، توانستیم تمامیت ارضی خود را نیز حفظ کنیم"، تصریح کرد: اگر ما تمامیت ارضی را بالاترین ارزش در سیاست خارجی کشورها بدانیم، امروز توانسته‌ایم بالاترین ارزش خود را حفظ کرده و تهدیدات را دفع کنیم.

قنبری افزود: کسانی که امروز پیدا شده‌اند و احساس دلواپسی می‌کنند، برای از دست رفتن منافع کشور و تهدیداتی که زمانی علیه تمامیت ارضی کشور وجود داشت، دلواپس نشده‌اند. دلواپسی این افراد به دلیل از دست رفتن منافعشان است، چراکه با انتخاب روحانی به عنوان رئیس‌جمهور روز به روز منافع بیشتری را از دست می‌دهند. این افراد از ترس از دست دادن کرسی‌های نمایندگی‌های مجلس در انتخابات آتی و با بهانه‌ دلواپسی به دنبال این هستند که بتوانند بار دیگر از نمد قدرت برای خود کلاهی بسازند.

وی در پایان با تاکید بر اینکه "اقتضای وضع موجود در عرصه سیاست خارجی کشور، واقع‌بینی است که این امر در دولت مشاهده می‌شود"، گفت: دولت با این واقع‌نگری‌ها می‌تواند دستاوردهای بسیار خوبی را به دست بیاورد؛ چراکه به تعبیر رئیس‌جمهور که گفت من حقوقدان هستم، دولت برخلاف دولت قبلی که منافع ملی را به بازی می‌گرفت و قطعنامه‌های شورای امنیت را مسخره می‌کرد، می‌داند که قطعنامه چیست و یک قطعنامه چه مصیبت‌هایی را می‌تواند برای کشور به همراه خود بیاورد. دولت می‌تواند که قطعنامه‌های تحریمی را دور کند و کشور را بار دیگر به وضعیت عادی بازگرداند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۲-۲۷ ۰۹:۴۷

اين حرف يک توهين آشکار است متاسفم براي آقاي قنبري با اين ادبيات.

avatar
۱۳۹۳-۰۲-۲۷ ۱۲:۴۸

درود بر شهامت وشجاعت قابل تحسين جناب آقاي قنبري، منتظر افشاگريهاي بيشتر مخصوصا در مورد غارت وچپاول بيت المال هستيم