مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا خاطرنشان کرد که لازم است باراک اوباما، آشکارا و خیلی زود به مردم آمریکا بگوید که بحران اوکراین مهمترین چالش علیه سیستم بینالمللی از زمان پایان جنگ سرد است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه اینترنتی نشریه پلتیکو، زبیگنیو برژینسکی در مقالهای در این نشریه نوشته است: «بیش از یک ماه است که از الحاق منطقه کریمه به روسیه میگذرد و حوادث اخیر نیز فقط بحران اوکراین را تشدید کرد؛ به طوری که گزارش شده است شبه نظامیان حامی روسیه روز جمعه دو بالگرد اوکراین را در شهر اسلاویانسک سرنگون کردهاند.
با این حال باراک اوباما به عنوان رئیس جمهوری آمریکا هنوز یک بیانیه و یا اظهارنظر جامع در رابطه با اینکه واقعا چه چیزی در خطر است ارائه نکرده است. چرا ما با این مشکل رو به رو هستیم؟ چرا این به نفع ماست تا با همکاری روسیه این چالش را حل و فصل کنیم؟ چرا مذاکره برای حل این بحران عمل نمیکند. برای کمک به اوکراین همه ما تعهد داریم.»
برژینسکی در ادامه این مطلب نوشته است: «فراتر از این باراک اوباما، باید روشن بگوید که ما نمیتوانیم یک سیستم بینالمللی را که در آن کشورها توسط اراذل و اوباش و یا شبه نظامیان مورد حمله قرار گرفته و از سوی خارج بیثبات شده، تحمل کنیم.
رئیس جمهوری آمریکا باید بگوید که چرا این یک مسئولیت مشترک نه فقط برای ما بلکه برای دوستان دیگر همچون چین است.»
این مقام ارشد سابق آمریکا در این مطلب خاطرنشان کرده است: «در کل من تاکنون از اقدامات رئیس جمهور در قبال بحران اوکراین حمایت میکنم. با توجه به شرایط همپیمانانمان، فکر میکنم اوباما به طور کلی تا جایی که امکان داشته در شرایط فعلی اقداماتی در مورد بحران اوکراین انجام داده است. اوباما مجبور بود که با دقت گام بردارد. انتقاد من به اوباما این است که به صراحت و آرامی در مورد اوکراین برای مردم آمریکا سخن نگفته و این موضوع را به صورت یک چشمانداز گسترده عنوان کرده است. اوباما حتی یک سخنرانی و بیانیه مهم واحد برای مردم آمریکا در مورد اینکه چه چیزی میتواند یک بحران بینالمللی مهم باشد، نداشته است. رئیس جمهوری آمریکا به حمایت مردم آمریکا نیاز دارد. بنابراین لازم است اوباما مردم آمریکا را متقاعد کند که بحران اوکراین مسالهای مهم است که درک و حمایت ملی نیاز دارد.»
برژینسکی در ادامه این مطلب خود نوشت: «اوباما باید این باور را در غرب ایجاد کند که مساله اوکراین یک مسئولیت مشترک است و باید مسکو را نسبت به این موضع متقاعد کند که ما در مورد بحران اوکراین جدی هستیم.
اگر میخواهیم مانع از ادامه اقدامات روسیه در اوکراین شویم باید آنها را متقاعد کنیم که تجاوز آنها یک اقدام طولانی و هزینه بر به همراه خواهد داشت.
در عین حال که ما باید در کمک به اوکراینیها برای دفاع از خود آزادانهتر عمل کنیم، باید گزینه مذاکره با روسها را نیز در دستور کار قرار دهیم.
اوکراینیها خواهند جنگید فقط زمانی که آنها به این نتیجه برسند که در نهایت از سوی غرب کمکهایی را به دست میآورند به ویژه در مساله دریافت انواع تسلیحاتی که برای دفاع موفقیت آمیز لازم است.
اوکراینیها قصد دارند روسیه را در یک میدان نبرد باز شکست دهند جایی که هزاران تانک وارد عمل میشوند. آنها فقط میتوانند از طریق یک مقاومت دراز مدت شهری بر روسها غلب کنند. در صورت وقوع درگیری طولانی مدت، هزینههای اقتصادی جنگ به طور چشمگیری به روسها تحمیل خواهد شد. در نهایت این برای روسها از لحاظ سیاسی بیهوده خواهد بود.»
این اظهارات برژینسکی در حالی اعلام شده که در اواخر ماه آوریل نتایج یک نظرسنجی موسسه راسموسن نشان داد که حدود 60 درصد از آمریکاییها معتقدند که اوضاع اوکراین، آمریکا را نگران نمیکند. در تاریخ 28 آوریل نیز نتایج نظرسنجی مشترک روزنامه یو اس ای تودی و موسسه پیو نشان داد که اکثر آمریکاییها مخالف ایده انتقال سلاح و مایحتاج نظامی به اوکراین هستند.
نظر مردم آمریکا مغایر با نظر برژینسکی است که معتقد به کمک نظامی آمریکا به اوکراین برای دفاع از خود در برابر روسیه است.
این اظهارات مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا در حالی مطرح شده است که ارتش اوکراین از آغاز عملیات نظامی گسترده برای بازپس گیری شهر اسلاویانسک خبر داده است.
پیش از این نیز رهبران جهان نسبت به ادامه تنشها در اوکراین هشدار داده بودند.
انتهای پیام
نظرات