• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93021006891

رییس شورای هماهگی بانک‌های دولتی اعلام کرد

اجرای نرخ‌های جدید سود بانکی از 13 اردیبهشت/ پیشنهاد سودآور به سپرده‌گذاران

اجرای نرخ‌های جدید سود بانکی از 13 اردیبهشت/ پیشنهاد سودآور به سپرده‌گذاران

رییس شورای هماهگی بانک‌های دولتی با بیان این‌که اجرای نرخ‌های جدید سود بانکی از روز شنبه (13 اردیبهشت ) صورت خواهد گرفت، تصریح کرد: بهترین گزینه برای سپرده‌گذاری مردم عادی سپرده‌های یکساله با سود 22 درصد است.

رییس شورای هماهگی بانک‌های دولتی با بیان این‌که اجرای نرخ‌های جدید سود بانکی از روز شنبه (13 اردیبهشت ) صورت خواهد گرفت، تصریح کرد: بهترین گزینه برای سپرده‌گذاری مردم عادی سپرده‌های یکساله با سود 22 درصد است.

به گزارش خبرنگار بانک خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالناصر همتی، درباره راهکارهای کاهش بی‌انضباطی پولی اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی بی‌انضباطی‌های ایجاد شده رشد نقدینگی بوده است، چرا که طی سال‌های اخیر رشد نقدینگی بلای بدی را بر سر اقتصاد آورده است.

وی تورم بالا را ناشی از رشد بی‌رویه نقدینگی دانست و تصریح کرد: در کنار رشد نقدینگی باید به افزایش نرخ ارز به عنوان یکی‌دیگر از عوامل افزایش نرخ تورم دانست اشاره کرد.

مدیر عامل بانک ملی در ادامه تاکید کرد: در صورتی که نقدینگی کنترل نشود بی‌انضباطی در نظام بانکی ایجاد می‌شود و در پی آن افزایش نرخ تورم باعث می‌شود که از سیستم بانکی انتظار داشته باشند که نرخ سود‌ها را افزایش دهد.

همتی با بیان این‌که دولت حرکت خوبی را آغاز کرده و آن را ادامه می‌دهد، اظهار کرد: اگر این روند ادامه یابد، نقدینگی کنترل شود و از سوی دیگر موسسات مالی و اعتباری انضباط بیشتری پیدا کنند وضعیت بهبود می‌یابد.

وی ادامه داد: اگر بخشنامه‌هایی که ابلاغ می‌شود واقع‌بینانه باشد امکان اجرای آنها از سوی سیستم بانکی وجود خواهد داشت و با توجه به این‌که موسسات غیرمجازی وجود نخواهند داشت انضباط در سیستم بانکی کشور برقرار می‌شود.

مدیر عامل بانک ملی درباره‌ اظهارات وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی بر این‌که برای اولین بار در تاریخ ایران نرخ سود بانکی بالاتر از نرخ تورم تعیین شده است، گفت: نرخ تورم نقطه‌به نقطه در فروردین‌ماه سال جاری 17 درصد بوده است اما واقعیت این است که باید نرخ تورم 12 ماهه را در نظر بگیریم که در 12 ماهه منتهی به فروردین‌ماه به حدود 30 درصد رسیده است.

همتی گفت: اظهارات وزیر امور اقتصادی و دارایی به معنای آن است که کاهش تورم نقطه به نقطه مانند لوکوموتیو تورم 12 ماهه را نیز به دنبال خود کاهش می‌دهد.

وی با اشاره به اظهارات رییس جمهور مبنی بر سیاست کنترل تورم اظهار کرد: افزایش قیمت حامل‌های انرژی، حقوق و دستمزد و برخی دیگر از عوامل بر روی افزایش نرخ تورم تاثیر‌گذار است و پیش‌بینی می‌شود چهار الی پنج واحد نرخ تورم را افزایش دهد.

مدیر عامل بانک ملی با تاکید بر اهمیت افزایش تولید در کشور گفت: مسائل بین‌المللی در تولید و تعدیل قیمت دلار تاثیر‌گذار است و اکنون مجموعه‌ای از رخدادهای اقتصادی و سیاسی لازم است.

همتی با اشاره به این‌که نقدینگی و پایه پولی کنترل شده تصریح کرد: حجم نقدینگی در سال جاری اگر نسبت به سال گذشته کاهش نیابد، بیشتر نخواهد شد.

وی با بیان این‌که اکنون تورم انتظاری کاهنده است افزود: اگر تورم انتظاری به کاهش تورم قطعی منجر شود می‌توان در مورد نرخ سود سپرده‌ها مجددا تصمیم‌گیری کرد و نرخ سودها را کاهش داد.

مدیر عامل بانک ملی میانگین قیمت تمام شده پول را در بانک‌ها عاملی تاثیر‌گذار در تعیین نرخ سود سپرده‌ها اعلام و اظهار کرد: اکنون قیمت تمام شده پول 25 الی 26 درصد است و بانک مرکزی نیز به بانک‌ها اجازه داده تا 2.5 درصد به عنوان حق مشارکت دریافت کنند.

همتی افزود: کاهش نرخ سود سپرده‌ها می‌تواند بر روی کاهش نرخ سود تسهیلات اثر‌گذار باشد که البته باید روال مورد نظر طی شود، زیرا تصمیم‌گیری درباره این موضوع در حوزه اختیارات شورای پول و اعتبار است.

وی با اشاره به این‌که کاهش نرخ سود تسهیلات به نفع تولید‌کنندگان خواهد بود، گفت: طی سال‌های اخیر بانک‌ها بیشتر به سمت پرداخت تسهیلات به صورت عقود مشارکتی پیش رفته‌اند.

مدیر عامل بانک ملی با اشاره به این‌که این بانک تسهیلات تک نرخی بسیاری دارد، افزود: مانده تسهیلات تکلیفی این بانک 110هزار میلیارد است که با نرخ سود 14 الی 15 درصد پرداخت شده و در شرایطی که نرخ تورم بالا است افراد تمایلی به بازپرداخت تسهیلات ندارند.

همتی ابراز امیدواری کرد: با انضباط ایجاد شده در مورد نرخ سود سپرده‌ها به نرخی معقول درباره‌ی سود تسهیلات و عقود مبادله‌ای برسیم.

وی مطالبات معوق را از معضلات مهم سیستم بانکی عنوان و خاطر نشان کرد: از یک‌سو مردم نیاز‌های خود را دارند و از سوی دیگر بنگاه‌های تولیدی برای راه‌اندازی خط تولید خود به سرمایه نیاز دارند، اما متاسفانه دست‌مان بسته است و نمی‌توانیم نیازهای مردم را برطرف کنیم.

مدیر عامل بانک ملی حجم مطالبات معوق بانک‌ها را 80 هزار میلیارد اعلام و اظهار کرد: اگرچه برخی نسبت به عملکرد مدیران عامل بانک‌ها در خصوص مطالبات معوق اعتقاد دارند اما مدیران عامل بانک‌ها در وصول مطالبات معوق مصمم هستند و اکنون 40 هزار پرونده در این زمینه در مراجع قضایی وجود دارد.

همتی با تاکید بر اهمیت خروج اقتصاد از وضعیت رکود و حمایت از تولید گفت: از قوه قضاییه تقاضا داریم در راستای وصول مطالبات معوق از دولت و سیستم بانکی حمایت کند و هم‌چنین از تولید‌کنندگانی که بدهی خود را به سیستم بانکی پرداخت نکرده‌اند تقاضا داریم نسبت به بازپرداخت تسهیلات دریافتی اقدام کنند تا مجبور به استفاده از ابزارهای قانونی نشویم.

وی با بیان این‌که قوه قضاییه مهم‌ترین مرجعی است که بانک‌ها را در راستای استفاده از ابزار‌های قانونی برای وصول مطالبات خود کمک می‌کند، اظهار کرد: در حال مذاکره با بدهکاران هستیم.

مدیر عامل بانک ملی میزان مطالبات معوق را 20 درصد از حجم نقدینگی کشور اعلام و اضافه کرد: در واقع 20 درصد از نقدینگی کشور قفل شده و بانک‌های دولتی و خصوصی بزرگ گرفتار این موضوع شده‌اند.

همتی تصریح کرد: بیش از 70 درصد معوقات بانک ملی در دست 50 نفر است.

وی با اشاره به این‌که متاسفانه هرجا هر اتفاقی می‌افتد سیستم بانکی را مقصر می‌دانند، گفت: جمعیت عظیمی در بانک‌ها مشغول به سرویس‌دهی به مردم هستند و ظلم است که همه مشکلات را به گردن بانک‌ها می‌اندازیم.

رییس شورای هماهگی بانک‌های دولتی تاکید کرد: هیچ کشوری در دنیا به اندازه‌ی ایران بانک محور نیست و اخیرا نیز مرسوم شده بود که افراد به جای کارکردن پول را در سیستم بانکی گذاشته و سود می‌گرفتند.

همتی با بیان این‌که باید به دنبال استفاده از سیستم‌های تامین مالی علاوه بر سیستم بانکی باشیم، گفت: بانک‌ها باید بخشی از نظام تامین مالی در کشور باشند.

وی درباره پیشنهاد به سپرده‌گذاران گفت: بهترین گزینه برای سپرده‌گذاران، سپرده‌گذاری یکساله است که سود 22 درصد دارد و بدون ریسک است. سایر انواع سپرده مانند یک ماهه، سه ماهه و شش ماهه برای بنگاه‌هایی مناسب است که با پولشان کار می‌کنند.

مدیر عامل بانک ملی افزود: باید بانک‌ها را از رقابت بیهوده‌ای که در زمینه‌ی جذب سپرده ایجاد شده خارج کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۲-۱۰ ۱۲:۲۲

واقعا خسته نباشيد شاهد بيرون کشيده شدن پولها از بانک ها وسرازير شدن به ديگر بازارها مثل ارز طلا سکه و مسکن و در نهايت تورم بيشتر باشيد!!!