• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۰۹:۲۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93021006676
  • خبرنگار : 71452

رشد غضروف زنده بر روی تراشه آزمایشگاهی

رشد غضروف زنده بر روی تراشه آزمایشگاهی

محققان آمریکایی موفق به تولید نخستین نمونه از غضروف زنده انسان بر روی یک تراشه آزمایشگاهی شدند که این دستاورد می‌تواند نویدبخش درمان مبتلایان به آرتروز یا مجروحان جنگی باشد.

محققان آمریکایی موفق به تولید نخستین نمونه از غضروف زنده انسان بر روی یک تراشه آزمایشگاهی شدند که این دستاورد می‌تواند نویدبخش درمان مبتلایان به آرتروز یا مجروحان جنگی باشد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تولید غضروف مصنوعی نیازمند سه عنصر سلول بنیادی، عوامل بیولوژیکی برای تبدیل سلو‌ل‌ها به غضروف و یک داربست برای شکل‌دهی بافت است.

دستاورد چاپ سه‌بعدی ابداعی محققان دانشگاه پیتزبورگ امکان دست‌یابی به هر سه‌ عنصر را فراهم کرده است؛ لایه‌های نازکی از سلول‌های بنیادی جاسازی شده در یک محلول علاوه بر حفظ شکل، فاکتورهای مورد نیاز رشد را نیز فراهم می‌کنند.

غضروف ساخته شده با سلول‌های بنیادی بیمار از پتانسیل بالای درمانی برخوردار بوده و نیاز به انجام عمل تعویض مفصل را از بین می‌برد؛ از این روش چاپ سه‌بعدی می‌توان برای تولید غضروف مصنوعی برای بیماران مبتلا به آرتروز یا مجروحان جنگی استفاده کرد.

در گام بعدی محققان با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی موفق برای تولید نخستین نسخه المثنی «بافت بر روی تراشه» (tissue-on-a-chip) رابط استخوان- غضروف شدند.

«راکی توآن» مدیر مرکز سلولی و مولکولی دانشگاه پیتزبورگ تأکید کرد: فرآیند تولید غضروف مصنوعی را با در اختیار گذاشتن تمامی فاکتورهای مورد نیاز رشد سرعت بخشیدیم.

نتایج این دستاورد در نشست زیست‌شناسی تجربی 2014 در آمریکا ارائه شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha